Vanden Stock: "Anderlecht wordt kampioen"

ZATERDAG, 14 FEBRUARI 2009, 13:24 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In de aanloop naar het duel met Charleroi van zondag hadden de kranten een gesprek met voorzitter Roger Vanden Stock. De preses is tevreden over de resultaten, maar beseft dat het spelniveau ondermaats is.


"Over de resultaten ben ik tevreden: in 2008 behaalden we de meeste punten, wonnen we de beker en werden we herfstkampioen. Maar we zijn niet tevreden, omdat we niet het voetbal spelen dat we moeten spelen. Dat is ons probleem. We hebben te veel geblesseerden en de spelers komen niet altijd als een furie op het veld. Ik hoop dat ze vanaf nu wel de motivatie kunnen opbrengen."

Volgens Vanden Stock mist Anderlecht een baas op het veld. "We hebben geen leider. Polak zou het kunnen, maar er is de taalbarrière en het feit dat hij zich niet wil opdringen. Deschacht vraagt zich dan weer af of hij de kar kan trekken. Hij is een zeer goeie speler, maar zal nooit dé leider zijn, omdat hij verdediger is en aan de zijkant speelt. Frutos zou wel leider kunnen zijn, maar die is er nu niet."

Anderlecht speelt in één week tegen Charleroi, Gent en Standard. Vanden Stock: "Het gaat tussen ons en Standard. Luik is sterker, maar wij worden kampioen. Als we de titel niet halen, zijn we ontevreden. En als we niet op een Champions League-plaats eindigen, is dat een ramp."

2008 was financieel alvast een slecht jaar voor paars-wit. Wil de club iets goedmaken met de verkoop van Biglia, Polak, Juhasz en/of Boussoufa? Vanden Stock: "We zitten in het diepste van het diepste. Ik wil die vier spelers houden, maar zal er één moeten verkopen. De meesten beseffen ook dat ze goed zitten bij ons. Ze worden zeer goed betaald. Vertrekken is voor hen een risico, omdat ze hier weten wat ze hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.