Zitka wil er volgend seizoen weer staan

WOENSDAG, 18 FEBRUARI 2009, 09:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Anderlecht voor enkele belangrijke matchen staat, revalideert Daniel Zitka van zijn zware enkelblessure. In Het Nieuwsblad doet hij zijn verhaal. "De voorbereiding op het nieuwe seizoen wil ik terug volledig meemaken."


De blessure
"Het was echt een domme botsing", zo omschrijft hij het contact met Denderspeler Blondelle. "Ik heb de beelden nog teruggezien op youtube. Ik heb er geen problemen mee om de beelden terug te zien." Meteen na het contact wist Zitka dat het serieus was. "Ik voelde dat de tanden in mijn mond kapot waren. Ik voelde ook meteen dat mijn been van knie tot enkel kapot was." Terwijl hij werd weggedragen, gleed een van de draagsters nog uit ook, tot hilariteit van vele. "Ik neem die mevrouw echter niets kwalijk. Het was waarschijnlijk pijnlijker voor haar dan voor mij." In het ziekenhuis was Zitka nog fris genoeg om enkele mensen te laten weten wat er was gebeurd. "Ik had ook een sms'je gestuurd naar Petr Cech. Hij belde mij om half één 's nachts nog op om te vragen wat er gebeurd was."

De operaties
"Twee dagen na het ongeval was mijn gebit hersteld met vullingen. Ondertussen ben ik ook twee keer geopereerd aan mijn been. De pijn van de eerste dagen was echt het ergste wat ik ooit meemaakte", aldus Zitka. "Ik wou ook alleen maar mijn familie zien. Journalisten wilde ik zeker niet zien of horen." Toch verloor hij nooit de hoop in een goede afloop. "Ik heb ook met mensen gebeld die een gelijkaardige blessure hadden meegemaakt. Ik heb nooit gedacht aan stoppen. Ik heb me hoogstens eens afgevraagd hoe het nu verder moest met mijn carrière."

De revalidatie
"Ik ben altijd oefeningen blijven doen voor mijn bovenlichaam. Zelfs toen ik op mijn matras lag. Ik voel natuurlijk dat ik spiermassa verloren ben, maar ik ben geen grammetje bijgekomen", zegt Zitka. "Vanaf nu revalideer ik ook elke dag op Anderlecht. Samen met Jelle Van Damme zit ik elke dag op de hometrainer. Best frustrerend zo'n veertig minuten fietsen zonder een meter vooruit te gaan, maar de dokters zeggen dat ik op schema zit." Als alles goed blijft verlopen, kan hij tegen het eind van het seizoen zijn enkel weer normaal bewegen. "Normaal kan ik dan gewoon de voorbereiding op het volgende seizoen meemaken."

De toekomst
"Ik denk nog niet direct aan de dag dat ik weer in doel zal staan. Ik kan dus ook niet zeggen of ik schrik zal hebben om in duel te gaan. Dat zullen we dan wel zien", vertelt hij. "Manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock hebben mijn al gezegd dat ik nog een toekomst heb bij Anderlecht. Ik heb de ambitie om sterk en gezond terug te keren, maar voorlopig ben ik niet meer dan een toeschouwer."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.