"Moeten intelligenter en meer volwassen spelen"

DONDERDAG, 19 FEBRUARI 2009, 14:30 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De deelname van de beloften aan het toernooi van Viareggio werd geen succes. Volgens de 18-jarige middenvelder René Sterckx was de tweede wedstrijd tegen Racing Club de Bobo het keerpunt.


"We hebben eigenlijk alles verloren tijdens die wedstrijd", zegt Sterckx in Het Nieuwsblad. "We stonden 0-1 voor, maar we hebben die voorsprong niet kunnen behouden. We waren niet genoeg geconcentreerd en hebben daarom de wedstrijd verloren. We hebben toen nochtans goed gespeeld. Hadden we elke match zo gespeeld, dan hadden we onze groep gewonnen."

Ook over zijn eigen prestatie is Sterckx niet helemaal blij. "Ik heb niet slecht gespeeld, maar naar mijn smaak heb ik te middelmatig gespeeld. Niet door de stress, maar als het niet draaide in de ploeg, enerveerde ik mij en verloor ik wat van mijn kwaliteiten. Ik moet dat nog leren te beheersen."

"Al bij al was het een leerrijke ervaring op een mooi toernooi", vertelt Sterckx. "Onze tegenstanders waren sterk, maar we hadden zeker evenveel kwaliteiten. We moeten nog leren intelligenter en meer volwassen spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.