"Punten pakken was belangrijker dan mooi voetbal"

VRIJDAG, 20 FEBRUARI 2009, 08:10 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht leeft zonder euforie en heel sereen toe naar de topper zondag. "Dat Standard in Portugal een tik heeft gekregen is mooi meegenomen", zegt doelman Davy Schollen in Het Nieuwsblad.


"We hebben alleszins niet gesupporterd voor Standard in Braga, maar dat was vooral omdat we met onze eigen match in Gent bezig waren. Of het een psychologisch voordeel is dat we nu weer alleen op kop staan? Dat zal zondag geen rol spelen. We moeten ook opletten dat Standard niet extra gemotiveerd is na de nederlaag tegen Braga. Ze zullen erop gebrand zijn om zich te herpakken."

Schollen beseft ook dat Anderlecht geen groots voetbal brengt. "Het belangrijkste in voetbal zijn de resultaten. Punten pakken was voor ons de jongste weken belangrijker dan mooi voetbal. In de laatste twee matchen hebben we ons echter herpakt en als we nu ook Standard in bedwang houden dan kunnen we weer denken aan mooier voetbal."

Over de blessure van Steven Defour: "Defour is een belangrijke speler voor Standard", aldus Schollen. "Hij is de kapitein die de ploeg op sleeptouw kan nemen. Die hen beter kan maken. Ze zullen hem missen."anderlecht-online forum