Jacobs: "Topper zal niet belissend zijn"

ZATERDAG, 21 FEBRUARI 2009, 11:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het belooft een spannende topper te worden. Ariël Jacobs wil dan ook absoluut winnen. "Anderlecht komt nooit op het veld met als doelstelling één puntje te rapen", aldus Jacobs. "Toch zal ze niet beslissen over het kampioenschap."


"Anderlecht-Standard is een echte klassieker. Net zoals alle topmatchen wil je die dan ook winnen", trapt de Anderlechtcoach een open deur in. Al haast hij zich wel meteen ook om het belang van de match niet te overroepen. "Maar wat de uitslag ook is, beslissend zal ze nooit zijn. Moest deze wedstrijd vijf matchen voor het einde vallen, zou het een ander gegeven zijn. Uiteindelijk gaat het hier maar om 0, 1 of 3 punten terwijl er nog 36 te pakken zijn."

Na de dubbele winst in Charleroi en Gent en de pandoering van Standaard in Portugal, bombardeert de pers Anderlecht tot favoriet. "En dat terwijl we een week geleden nog afgeschreven waren", merkt Jacobs op. "Ik heb geen glazen bol dus ik heb geen idee hoe Standard hier zal komen spelen, maar ik weet wel dat we ze niet gaan onderschatten." De Anderlechtcoach herinnert ook nog eens aan vorig jaar, toen Anderlecht na de 0-5 nederlaag tegen Bayern in hetzelfde schuitje zat. "Toen sloegen wij het weekend erop ook terug in de eigen competitie. Europese wedstrijden zijn helemaal niet te vergelijken met competitiewedstrijden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.