Reacties na Anderlecht-Standard

MAANDAG, 23 FEBRUARI 2009, 12:26 - El_principito05

Hierbij nog enkele reacties van Anderlecht na de 4-2 zege, gisteren thuis tegen Standard de Liège. We horen middenvelder Guillaume Gillet, aanvaller Tom De Sutter en keeper Davy Schollen.

Gillet: “Eigenlijk startten we weer 10 minuten te laat”, begint Guillaume Gillet. “Je loopt dan bijna de hele eerste helft achter de feiten aan. Gelukkig komen we net voor rust op gelijke hoogte en we begonnen toch een stuk sterker aan de tweede helft. We hebben wat meer op de flanken gespeeld en we bleven erin geloven ook al slikten we dat tweede doelpunt. De gelijkmaker gaf ons moed en dan kregen we die terechte penalty. Ik werd zeker geraakt dus moest de bal op de stip gelegd worden. Het werd uiteindelijk nog een verdiende overwinning. Er staan nu nog 11 matchen op het programma en die zijn een voor een ook nog belangrijk. We mogen nu vooral niet beginnen zweven want we zijn er nog niet.”
De Sutter: Tom De Sutter zorgde met zijn vierde doelpunt voor Anderlecht voor de 4-2-eindstand. “Die goal doet natuurlijk wel deugd, maar ik was nochtans niet zo tevreden over mijn eigen match. Mbark Boussoufa en de hele groep verdienen eigenlijk felicitaties. Ik vond dat ik voor mijn goal wel aanwezig was, maar ik kon niet echt iets doen. Ik ben er wel blijven voor gaan en dan doet die goal natuurlijk wel deugd. Tegen Moeskroen ben ik geschorst door die domme gele kaart dat ik vandaag pak. Ik heb me daar wel voor geëxcuseerd bij de coach. Het was wel een terechte kaart. Ik speel de bal met de hand in de 16, dus ja… We hebben vanavond bewezen dat we mentaal heel sterk zijn en dat is zeker belangrijk voor het vervolg van de competitie.”

Schollen: “We wisten dat we scherp moesten beginnen”, aldus Davy Schollen. “Na een tijdje gingen we dan ook agressiever spelen en begonnen we Standard hoger vast te zetten. Toch kwamen we twee keer op achterstand”, weet de doelman. “We hebben vandaag weer de mentale kracht getoond om die achterstand om te zetten in winst. We zijn heel tevreden met de zege alleen is het jammer dat we twee goals slikken. We hebben gedaan wat we moesten doen”, aldus de doelman.