Uitbreiding stadion met halve derde ring

DONDERDAG, 26 FEBRUARI 2009, 10:02 - maarten_rsca
Anderlecht-Online No Image Found

Het is Anderlecht menens met de verbouwing van zijn stadion. De club heeft nog geen officiële toelating van de gemeente gekregen maar er worden al volop plannen ontworpen. De Brusselse club hoopt klaar te zijn in 2013.


Zo komt in de aangepaste tempel waarvoor de werken 40 miljoen euro moeten kosten, een halve derde ring bovenop de tweede ring. Die ring vertrekt boven de tribune achter het doel rechts van de eretribune tot net voor de tribune aan het Lindeplein. Die halve nieuwe ring biedt plaats aan 10.000 zitplaatsen.

De huidige tweede ring wordt gedeeltelijk vernieuwd. Anderlecht zal daar business-seats in open lucht bouwen. 6.000 zitplaatsen van die ring worden vervangen door 4.000 business-seats die buiten staan. In totaal komt de capaciteit van het Vanden Stock-stadion zo op 30.000 toeschouwers.

Voor de nieuwe seathouders wordt een parking met twee verdiepingen aangelegd. Die komt op de plaats waar nu het B-veld, waar de A-ploeg soms op traint, ligt. Daar is straks plaats voor 1.000 wagens. Ook aan het ziekenhuis komt een parking van twee of drie verdiepingen. De gemeente gaat akkoord met het principe.

Bron: Het Nieuwsblad 26/02/2009



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.