Hasi: "De Sutter moet zoals Jestrovic worden"

VRIJDAG, 27 FEBRUARI 2009, 11:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds dit seizoen is Besnik Hasi niet langen speler, maar wel hulptrainer. Die functie bevalt hem steeds meer. "Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid", aldus Hasi. "Zelfs een vedette als Polak luistert naar mij."


Tijdens de wedstrijden staat Hasi vaak luidkeels te schreeuwen langs de lijn. "Soms denk ik nog altijd als speler in plaats van als trainer", kan hij ermee lachen. "Ik kijk vooral naar de middenvelders omdat ik daar zelf heb gespeeld. Als ik zie dat ze verkeerd gepositioneerd staan, dan roep en tier ik wel. Tegen Standard hebben we echt goals cadeau gegeven omdat er jongens uit positie liepen."

Vorig seizoen speelde Hasi nog samen met Tom De Sutter bij Cercle Brugge. Hij is dan ook goed geplaatst om de spits te beoordelen. "We zien bij Anderlecht nog niet de allerbeste De Sutter", begint hij. "Het is goed dat Tom nu scoort, maar hij moet nog efficiënter worden. Hij wil soms nog te veel werken voor de ploeg."

De vergelijking met Nicolas Frutos is al vaak gemaakt, maar Hasi vindt dat De Sutter meer moet evolueren naar een andere Anderlechtspits van weleer: Nenad Jestrovic. "De Sutter zou meer moeten worden zoals Nenad Jestrovic. De Sutter moet meer smeerlap worden. Dat wil niet zeggen dat hij schoppen moet uitdelen, maar als hij zoals dit weekend tegen Sarr en Onyewu constant stampen en duwtjes krijgt, moet hij meer van zich afbijten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.