Baseggio: "Anderlecht blijft familie voor mij"

ZATERDAG, 28 FEBRUARI 2009, 19:37 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Vanavond in Moeskroen kijkt Andelecht enkele ex-spelers in de ogen. Zowel Baseggio, Lepoint, Sakanoko als coach Scifo speelden vroeger voor paarswit. "De komst van Anderlecht blijft een speciaal gevoel", blikt Baseggio vooruit.


Iets meer dan een jaar geleden verliet de Italo-Belg Anderlecht voor Moeskroen. In de hoofdstad kwam hij niet veel maar aan de bak. "Revanchegevoelens heb ik niet. Ik ben het Anderlecht-bestuur immers erg dankbaar", aldus Baseggio. "Ik heb er bijna twintig jaar gespeeld en heel wat mooie momenten beleefd. Anderlecht is mijn tweede familie."

Baseggio vreest dat het straks erg moeilijk zal worden voor Moeskroen, maar gelooft toch in een stunt. "Met dezelfde mentaliteit als tegen Genk, moet het mogelijk zijn een punt te pakken", hoopt hij. En wat als hij zou scoren? "Dan doe ik niks speciaals. Daarvoor respecteer ik Anderlecht te veel. De kans dat ik scoor, is echter heel klein."

Ook voor Enzo Scifo blijft de komst van Anderlecht iets speciaal. In de jaren '80 en '90 schonk hij het Astridpark veel voetbalplezier. Tegenwoordig is hij trainer bij Moeskroen, maar ooit hoopt hij bij Anderlecht langs de lijn te staan. "Als ik neen zou antwoorden op die vraag, zou ik liegen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar als ze me pakken, hoop ik dat het niet is voor mijn verleden als speler."anderlecht-online forum