Anderlecht kansloos onderuit tegen Feyenoord

ZATERDAG, 16 JULI 2016, 16:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In het oefenduel dat de zomerstage in Oostenrijk afsloot, heeft Anderlecht met 3-1 verloren van Feyenoord. Paars-wit liet geen overtuigende indruk. Er is nog veel werk aan de winkel wil Anderlecht over anderhalve week Rostov over de knie leggen.

Anderlecht begon in een 4-3-3 aan de partij en René Weiler had de aanvoerdersband deze keer aan Sofiane Hanni gegeven. Een paar honderd toeschouwers zagen Anderlecht indrukwekkend starten. Een kwartier lang speelde het hoge pressing, maar toen viel de motor stil en nam Feyenoord over. De Nederlanders werden de betere ploeg en werd hiervoor beloond. Kort voor de rust scoorde Dirk Kuyt twee keer. Bram Nuytinck maakte even vaak een slappe indruk.

Na de rust begon Anderlecht slapjes. Kuyt liet tot twee keer toe na om zijn hattrick rond te maken. Intussen werd het middenveld met jonkies Dendoncker, Tielemans en Doumbia overlopen door de ervaren rotten van Feyenoord. In de slotfase diepte Michiel Kramer de score uit tot 0-3, maar Okaka kon in blessuretijd alsnog de eer redden.

Anderlecht heeft duidelijk nog veel werk voor de boeg voor het over ruim anderhalve week Europees aan de bak moet. Het gemis aan kwaliteit en creativiteit van vorig seizoen is nog niet opgelost.

Score: 1-3

Doelpunten:41' Kuyt (0-1), 45' Kuyt (0-2), 85' Kramer (0-3), 90' Okaka (1-3)

Anderlecht: Roef, Appiah, De Maio (69' Heylen), Nuytinck, Nsakala, Doumbia, Dendoncker, Tielemans (62' Kabasele), Hanni, Sylla (74' Okaka), Acheampong (69' Trezeguet)
Feyenoord: Jones (46’ P. Hansson); Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Nelom, El Ahmadi (75’ Vejinovic), Kuyt (64’ Gustafson), Vilhena, Toornstra, Jørgensen (46’ Kramer) en Elia (75’ Basaçikoglu)



anderlecht-online forum