Herbeleef Rostov - Anderlecht

DINSDAG, 26 JULI 2016, 20:31 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelde dinsdagavond 2-2 gelijk tegen het Russische Rostov in de derde voorronde van de Champions League. Anderlecht-online volgde de wedstrijd met een tekstverslag. U kan de wedstrijd hieronder opnieuw beleven.

94' Einde:Anderlecht speelt 2-2 gelijk op het veld van Rostov en maakt zo een aardige kans om zich volgende week te plaatsen voor de allerlaatste voorronde van de Champions League.

92' Heylen komt Defour nog vervangen.

90' We krijgen vier minuten extra tijd. Krijgen we ook nog een winnaar?

85'Rostov is de betere ploeg in de slotfase. Anderlecht moet nog even pompen om de gunstige uitganspositie over de streep te trekken.

83'Doelpuntenmaker Ezzatollahi wordt vervangen door Terentyev.

81'Ook Acheampong heeft nu zijn gele karton beet.

80'Hanni gaat naar de kant voor Trezeguet.

79'Een heerlijke knal van Ezzatollahi spat uit elkaar op de kruising. Anderlecht ontsnapt.

72'Tweede wissel voor de Russen. Kireyev komt Polosz vervangen.

70'Eerste wissel Anderlecht: een relatief bleke Chipciu maakt plaats voor Acheampong.

69'Kalachev pakt het eerste Russische geel.

67'Rostov lijkt de 3-2 te scoren, maar wordt afgevlagd voor buitenspel.

66'Geel Sylla.

59' Goal Rostov: (2-2):
Rostov komt voor een tweede keer op gelijke hoogte. Poloz trapt de elfmeter voorbij Roef.

58'erg lichte penalty voor de thuisploeg. Anderlecht wordt een zoveelste keer geflikt tegen een Russische tegenstander

55'Eerste wissel bij de thuisploeg. Bukharov wordt vervangen door Azmoun.

52' Goal Anderlecht! (1-2):  Derde keer goede keer voor Tielemans. Het paars-witte goudhaantje schiet Anderlecht op voorsprong en zo een stap dichter bij de -laatste voorronde van de- Champions League.

48'Tweede goede schot van Tielemans. Opnieuw kan de thuisdoelman redding brengen.

46'De tweede helft is zopas op gang gefloten.Kan Anderlecht haar droomstart uit de eerste helft herhalen?

Rust:De kans dat Anderlecht als reekshoofd naar de laatste voorronde trekt, is intussen wat groter geworden. Als Shaktar Donetsk of Ajax er uit gaat in deze voorronde, wordt Anderlecht namelijk reekshoofd. Shaktar staat na 36 minuten 1-0 voor tegen Young Boys Bern, maar Ajax kijkt even ver in de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan tegen PAOK Saloniki.

45' Rust:Na een gelijkopgaande eerste helft staat er een logische 1-1 op het scorebord. Hanni bezorgde Anderlecht een droomstart door al in de tweede minuut de score te openen, maar op het kwartier lukte Ezzatollahi de gelijkmaker.

40'De partij kabbelt naar de rust. Anderlecht heeft een aardige tussenstand beet, maar de weg naar de laatste voorronde is nog erg lang.

30'Rostov - Anderlecht draait zoals verwacht uit op een clash tussen twee stijlen. paars-wit is technisch beter, terwijl de Russen fysiek impressionant zijn.

25'Prima trap van Tielemans, ditto redding van Djanaev. Hanni mist een uitgelezen kans om Anderlecht in de rebound opnieuw op voorsprong te zetten.

18'Chipciu neemt de eerste kaart uit de wedstrijd in ontvangst.

15' Goal Rostov (1-1):Net als Anderlecht, scoren ook de Russen uit hun eerste kans. Roef kan een vrije trap nog parreren, maar moet zich uiteindelijk toch gewonnen geven op een inzet van Ezzatollahi.

9'Rostov was even van slag na de vroege tegengoal, maar komt nu toch stilaan in de wedstrijd. De thuisploeg is echter nog op zoek naar haar eerste echte kans.

2' Goal Anderlecht! (0-1):Onwaarschijnlijke start voor Anderlecht en debutant Hanni. De Algerijn werkt een ingestudeerde vrije trap van Defour tegen de netten. Anderlecht heeft al meteen een belangrijk uitdoelpunt beet.

1' De Italiaan Luca Banti heeft de wedstrijd op gang gefloten.

Anderlecht: Roef, Appiah, De Maio, Nuytinck, N'Sakala, Defour (92' Heylen), Dendoncker, Tielemans, Hanni (80' Trezeguet), Sylla, Chipciu (69' Acheampong)

Invallers: Boeckx, Sowah, Heylen, Doumbia, Trézéguet & Kabasele

Rostov: Dzhanaev, Kalachev, Bastos, César Navas, Novoseltsev, Ķudryashov, Ezatolahi (83' Terentyev), Gatskan, Noboa, Poloz (75' Kireyev)