"Praet geblesseerd? Daar plaats ik vraagtekens bij"

DONDERDAG, 28 JULI 2016, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het 2-2-gelijkspel en vooral de prestatie tegen Rostov heeft voorzitter Roger Vanden Stock een goed gevoel bezorgd. De voorzitter zwaait met lof naar coach René Weiler en was in de wolken met de prestatie van Youri Tielemans en Leander Dendoncker.

Over de wedstrijd: "Ik had niet gedacht dat we het effect van de nieuwe coach al zo zouden zien. Iedereen ging er 300 procent voor en blijkt enorm fit. Maar ik blijf voorzichtig. Iedereen verwacht nu kwalificiatie, maar Rostov blijft een stevig team."

Over Dendoncker en Tielemans: "De jeugd is terug. Dendoncker was enorm sterk en ik zag weer de Tielemans van twee jaar geleden tijdens de play-offs. Hij staat scherp, ook fysiek. Youri blijft best nog twee jaar bij ons. De topclubs wachten niet op hem, toch niet als basisspeler. Dan zit hij hier beter."

Over versterkingen:"Deschacht, Najar en Obradovic moeten nog terugkeren uit blessure. Okaka schrijf ik ook niet af als zijn achterstand is weggewerkt, maar hij zal zich moeten herpakken om weer in de ploeg te raken. Als we nog versterking halen, moeten die buitengewoon zijn."

Over coach René Weiler: "Ik had twijfels, maar dat is normaal als je met een nieuwe staf begint en de ploeg moet heropbouwen. Maar zijn veranderingen zijn al zichtbaar. Hij heeft één lijn en iedereen volgt hem daarin. Wie dat niet doet, heeft het al gevoeld. Zij zullen moeten moeten doen om weer bij de kern te komen."

Over Dennis Praet: "Tja, hij is geblesseerd, maar daar plaats ik toch een vraagteken bij. Hij wil blijkbaar absoluut weg, terwijl ik denk dat hij hier nog veel kan doen. Maar zijn omgeving zit met haar hoofd al bij een andere ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.