Hoe doen Anderlecht-spelers het over de grens?

DONDERDAG, 28 JULI 2016, 23:02 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Na twee jaar zonder kampioenschap zijn het niet de makkelijkste tijden als supporter van Paars-Wit. Gelukkig is er altijd het buitenland waar je met trots kunt kijken naar de spelers die het spel leerden in het Constant Vanden Stock-stadion.

Bij Anderlecht broeit het. Paars-Wit wacht al twee jaar op een kampioenschap en de voorbereiding onder de nieuwe coach René Weiler verloopt moeizaam.  

En dan is er nog Dennis Praet die ontbreekt bij de heenwedstrijd tegen Rostov in de voorronde van de Champions League. "Ik reken enkel op spelers die aanwezig zijn op de training", zei coach Weilerover hem. "Momenteel is Praet dat niet, hij heeft last van een blessure. Of hij te veel met een transfer bezig is? Dat moet je aan andere mensen vragen." De middenvelder — die zelf heel graag wil vertrekken — wordt nog altijd in verband gebracht met Southampton, Sevilla, Celta de Vigo en Sampdoria.

Anderlecht zelf wil zich ook nog enkele spelers aantrekken. Manager Herman Van Holsbeeck liet eerder weten dat de club "één, twee, misschien zelfs drie of vier spelers" wil toevoegen.

Er zullen dus nog spelers komen. Maar hoe gaat het eigenlijk met de spelers die Anderlecht verlaten hebben — vorig jaar verkocht de club voor maar liefst 35 miljoen — en over de grens hun geld verdienen? Op https://sports.betway.be/nl#/soccer kun je al volop inzetten op de kansen van de Anderlecht-spelers in het buitenland, bijvoorbeeld in Engeland. Ook kun je al op de eigen kansen van RSCA inzetten: Anderlecht opent de competitie op 30 juli met een wedstrijd tegen Mouscron-Péruwelz.

Buitenland
Engeland is de laatste jaren een populaire bestemming voor Anderlecht-spelers. Newcastle United was vorig seizoen een goede handelspartner. The Magpieskwamen met met maar liefst 18,6 miljoen over de brug voor de diensten van Aleksandar Mitrović. Daarnaast werd Chancel Mbemba Mangulu voor 12 miljoen verkocht aan Newcastle. Maar de twee konden niet voorkomen dat de ploeg van coach Rafael Benitez degradeerde naar het tweede Engelse niveau.

Mitrović — die de eerste vier duels van het nieuwe seizoen mist door een schorsing — is gebrand om een hoofdrol te spelen in het enige doel van Newcastle: promotie naar de Premier League. Mbembe krijgt in ieder geval concurrentie van aankoop Grant Hanley al lijkt hij er meer te zijn om de Afrikaan te vervangen als die bij de African Cup is, in januari 2017. Kan Newcastle met deze oud-spelers van Anderlecht promotie afdwingen naar de Premier League?

Beter gaat het met Cheikhou Kouyaté, de middenvelder die in 2014 voor 8 miljoen van Anderlecht naar West Ham United ging. Kouyaté stond deze zomer nog in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Maar nadat The Spurs informeerden wat West Ham wilde hebben voor de oud-speler van Anderlecht en West Ham antwoordde met “Harry Kane” bleef het stil.

Transfers
Ook Dieumerci Mbokani was afgelopen jaar te zien in Engeland doordat hij door Dinamo Kiev verhuurd werd aan Norwich. Helaas kon hij net als Mitrović en Mbemba niet voorkomen dat de club degradeerde naar de Championship. Wel wist hij zich in de belangstelling te spelen van West Bromwich Albion. De vraag is waar de aanvaller die eerder zei ooit bij Anderlecht terug te willen keren, komend seizoen te zien is.

Die vraag kan ook gesteld worden over oud-speler van Paars-Wit Romelu Lukaku. De spits van Everton wordt al de hele zomer in verband gebracht met topclubs, en in dat rijtje staat ook de club die hem in 2012 losweekte bij Anderlecht: Chelsea. Een ding is duidelijk: wil je wat sterren van RSCA aanmoedigen, dan moet je ook komend seizoen inschakelen op het Engelse voetbal.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.