Nieuws met tag "Blessures"


 04-12-2023 

December wordt maand van de waarheid

December wordt maand van de waarheid

Met een tweede plaats, vaak mooi voetbal en veel vlotte overwinningen durft menig Anderlecht-supporter soms al eens stiekem dromen over de titel. Hoe gerechtvaardigd deze dromen zijn, zullen we eind december beter kunnen inschatten. Paars-wit scoort vooral goed tegen kleinere teams. Deze maand wacht zwaardere koek. Lees verder » 30-11-2023 


 29-11-2023 

Optimisme over terugkeer geblesseerden

Optimisme over terugkeer geblesseerden

RSC Anderlecht heeft momenteel Francis Amuzu, Kasper Dolberg, Thorgan Hazard en Yari Verschaeren op de geblesseerden lijst. Verschaeren speelde al mee met de Futures ondertussen, dus lijkt een terugkeer nakende, al wil men vooral geen risico's nemen. Lees verder » 27-11-2023 

Dolberg en Hazard onzeker voor Westerlo

Dolberg en Hazard onzeker voor Westerlo

Kasper Dolberg en Thorgan Hazard gingen vandaag allebei onder de scanner. Hun onderzoeken brachten geen grote letsels aan het licht, aldus La Dernière Heure. Beiden zijn wel onzeker voor de wedstrijd van vrijdag tegen Westerlo. Lees verder »


De Bleeckere: "Strafschop was correct"

De Bleeckere:

In zijn maandagse analyse van het voetbalweekend bevestigt Frank De Bleeckere van het Referee Department dat Anderlecht een volledig terechte strafschop kreeg. "Gueye komt met een gestrekt been en raakt vol de enkel van Delaney", zo klinkt het. "Het is niet omdat je de bal eventjes raakt of devieert, dat er geen fout meer mogelijk is." Lees verder » 26-11-2023 

Selectie: Hazard en Dupé zijn out

Selectie: Hazard en Dupé zijn out

Geen Thorgan Hazard vanavond tegen RWDM. Hij heeft een lichte blessure opgelopen. Maxime Dupé is ook niet van de partij. De doelman ontbreekt vanwege privéredenen. Benieuwd hoe Riemer Hazard zal vervangen aangezien ook Amuzu nog even buiten strijd is. Krijgen Flips of Raman nog eens hun kans? Ashimeru zit na zijn blessure ook in de selectie. Lees verder » 25-11-2023 

"Hopelijk kunnen we Jan overtuigen om door te gaan"

Jan Vertonghen wil de knoop pas na de winter doorhakken, maar als het van Brian Riemer afhangt, gaat de aanvoerder van Anderlecht ook na dit seizoen nog door met voetballen. "Samen met Jesper Fredberg zal ik alles doen om hem te overtuigen om nog één of twee jaar door te gaan", vertelde de coach gisteren op zijn persbabbel. Lees verder » 24-11-2023 

"Hopelijk na Zulte licht helemaal op groen voor Yari"

Het wordt een avond waar heel Anderlecht naar uitkijkt zaterdag: de terugkeer van Yari Verschaeren bij de RSCA Futures. Op zijn persconferentie loofde Brian Riemer de medische staf en Verschaeren voor het werk van de voorbije maanden. "Yari zijn revalidatie was een rechte lijn vooruit. Hij kende geen enkele terugval." Lees verder »

 19-11-2023 


 17-11-2023 

Verschaeren: "Na winterstop wil ik 100 procent zijn"

Verschaeren:

Dolgelukkig was Yari Verschaeren gisteren bij zijn wederoptreden na acht maanden blessureleed. Tegenover de kranten vertelde hij nog meer dan in zijn gesprek met VTM (dat u gisteren al kon lezen). "De knie voelde goed en ook mentaal zat het snor", aldus de nummer tien van Anderlecht. Lees verder » 16-11-2023 

Verschaeren: "Ik ben terug en dat voelt fantastisch"

Verschaeren:

Na de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem, waarin hij zijn wederoptreden maakte na acht maanden blessureleed, sprak Yari Verschaeren met VTM. "Dit doet enorm veel deugd, zeker na zo'n lange tijd aan de kant te staan. Het is prachtig om weer op het veld te staan en een aantal minuten in de benen te hebben." Lees verder »


Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Tijdens deze interlandperiode zijn er twaalf spelers van de A-kern uitgezwermd naar hun nationale ploegen. Daarbij voor het eerst ook Luis Vazquez. Ludwig Augustinsson kampt met een lichte blessure, maar is toch naar Zweden afgereist. Een overzicht. Lees verder » 15-11-2023 

 14-11-2023 

"Als Vertonghen voor Anderlecht kan spelen, dan ook voor ons"

Als het van bondscoach Domenico Tedesco afhangt, is Jan Vertonghen inzetbaar voor de interlands van de Rode Duivels. Ook voor het oefenduel van morgen tegen Servië. "Iedereen zag dat hij zondag voor Anderlecht tegen Gent speelde. Waarom zou hij dan niet klaar zijn voor de Rode Duivels", aldus Tedesco vanmiddag op een persconferentie. Lees verder »


 12-11-2023 

Verschaeren: "Het gaat goed met mij"

Verschaeren:

Tijdens zijn blessure sprak Yari Verschaeren amper met de pers, maar bij Sporza heeft hij nu een reactie gegeven op het nieuws over zijn nakende wederoptreden. "Het gaat goed met mij", zo vertelde hij via telefoon. "Ik verteer de groepstrainingen goed." Lees verder »


 11-11-2023 

Selectie: Vertonghen en Raman van de partij

Selectie: Vertonghen en Raman van de partij

Voor de topper in Gent kan Brian Riemer niet rekenen op Amuzu. De aanvaller is een aantal weken buiten strijd. Jan Vertonghen zit wel in de selectie, al zal het misschien nog even afwachten zijn tot morgen of de kapitein werkelijk zal spelen. Leoni is na zijn (lichte) blessure weer van de partij. Een opvallende naam is die van Benito Raman. De snelle aanvaller zal de afwezigheid van Amuzu proberen op te vangen en de ex-Buffalo deed het zeker niet onaardig in de bekerwedstrijd in La Louvière. Lees verder »


Verschaeren maakt donderdag rentree in oefenduel

Verschaeren maakt donderdag rentree in oefenduel

Goed nieuws over Yari Verschaeren: in de oefenwedstrijd van donderdag tegen Zulte Waregem zal de aanvallende middenvelder zijn wederoptreden maken na ruim een half jaar blessureleed. "Het gaat goed met Yari", vertelt coach Brian Riemer. "We kijken heel erg uit naar donderdag." Lees verder »


"Een speler als Amuzu vervang je niet één op één"

Anderlecht moet het de komende twee wedstrijden zonder Francis Amuzu doen. De flankaanvaller sukkelt met een pubalgie. Coach Brian Riemer is ervan overtuigd dat de medische staf het probleem nu helemaal kan oplossen. "Over 3,5 weken moet hij weer helemaal fit zijn", aldus de coach. Lees verder »


"Medisch gezien staat licht op groen voor Vertonghen"

De kans is erg groot dat Jan Vertonghen morgen gewoon speelt tegen AA Gent. Coach Brian Riemer vertelde gisteren op zijn persconferentie dat de scans geen schade aan de enkel lieten zien. "Vanuit medisch perspectief staat het licht op groen. Nu is het zaak hoe Jan zich voelt", aldus Riemer. Vandaag valt de beslissing. Lees verder »


 10-11-2023 

Vertonghen toch opgeroepen voor Rode Duivels

Vertonghen toch opgeroepen voor Rode Duivels

Jan Vertonghen maakt gewoon deel uit van de selectie van de Rode Duivels voor de komende twee interlands. Samen met Zeno Debast werd zijn naam vanmiddag genoemd door bondscoach Domenico Tedesco toen die zijn selectie bekendmaakte. Lees verder »


Amuzu even buiten strijd

Amuzu even buiten strijd

Anderlecht zal Francis Amuzu een tijdje moeten missen. Hij heeft al even last van pubalgie en na een scan heeft de medische staf besloten om hem tijdens de maand november aan de kant te houden zodat de blessure kan genezen. Amuzu kreeg last in de wedstrijd tegen Club Brugge en speelde door die blessure niet lang tegen Standard en Cercle Brugge.  Lees verder »


 09-11-2023 

Goede hoop dat Vertonghen zondag kan spelen

Goede hoop dat Vertonghen zondag kan spelen

De kans is reëel dat Jan Vertonghen zondag tegen AA Gent gewoon zal spelen. Het Nieuwsblad schrijft dat Anderlecht er alles aan doet om te zorgen dat hij inzetbaar is. La Dernière Heure meldt dat zijn speelkansen elke dag stijgen. Lees verder »


 07-11-2023 

Blessure Jan Vertonghen blijkt mee te vallen

Blessure Jan Vertonghen blijkt mee te vallen

Jan Vertonghen ging vandaag onder de scanner om de schade laten op te meten aan zijn linkerenkel. Die schade blijkt mee te vallen en de kapitein heeft geen ernstige blessure opgelopen. Het blijft wel onzeker of hij zondag al zal kunnen spelen tegen Gent. Lees verder »


De Bleeckere: "Debast verdiende rood"

De Bleeckere:

Volgens de scheidsrechterscommissie had Zeno Debast een rode kaart moeten krijgen voor zijn ingreep op Cercle-spits Kevin Denkey zondag. Dat zegt Frank De Bleeckere in de nabeschouwing op het voorbije voetbalweekend. "Het was een heel gevaarlijke tackle met de studs op de kuit." Lees verder »


 06-11-2023 

Vertonghen normaal gezien out voor Gent

Vertonghen normaal gezien out voor Gent

Volgens Het Nieuwsblad mist Jan Vertonghen de topper op Gent volgende zondag. De kapitein verliet gisteren op het einde het veld nadat zijn linkerenkel werd geraakt. Morgen gaat Vertonghen onder de scanner. Geluk bij ongeluk voor Anderlecht volgt daarna een interlandbreak met de Rode Duivels. Vertonghen zou deze matchen wel moeten missen, maar moest de blessure meevallen, is hij daarna mogelijk weer speelklaar. Morgen zal er alvast meer duidelijk worden. Lees verder »