Nieuws met tag "Blessures"


 06-04-2020 

Van Eetvelt: "RSCA leefde jaren boven zijn stand"

Van Eetvelt:

Karel Van Eetvelt kon geen slechter moment gekozen hebben om aan de slag te gaan bij RSC Anderlecht. De schulden worden alsmaar groter, ook volgend jaar geen Europees voetbal en daarbovenop geen voetbal, geen toeschouwers, dus geen inkomsten. Van Eetvelt kijkt vooral naar het verleden voor de huidige schulden. Lees verder »
 30-03-2020 

Luckassen en Sandler revalideren in Nederland

Luckassen en Sandler revalideren in Nederland

Derrick Luckassen en Philippe Sandler kregen van RSC Anderlecht de toestemming om te revalideren in hun thuisland Nederland.  Beide spelers sukkelen met een knieblessure. Ondertussen zou paars-wit wel onderhandelen met PSV over een verlengd verblijf van Luckassen. Lees verder » 24-03-2020 

Van Eetvelt: "Toestand Anderlecht zeer ernstig"

Van Eetvelt:

Officieel gaat hij pas op 1 april aan de slag, maar door de coronacrisis ziet Karel Van Eetvelt zich genoodzaakt om nu al aan de slag te gaan. Hij nam ook al financiële maatregelen: "Want de toestand van Anderlecht is zeer ernstig", aldus Van Eetvelt.  Lees verder » 17-03-2020 

Dimata, Roofe en Gerkens in Neerpede

Dimata, Roofe en Gerkens in Neerpede

Drie spelers tekende gisteren present op het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede: Landry Dimata (foto), Kemar Roofe en Pieter Gerkens. Het trio werkte er aan hun revalidatie. De overige spelers zijn thuis en volgen daar een individueel programma. Lees verder »


Colassin mag training hervatten

Colassin mag training hervatten

De enkel van Antoine Colassin herstelt goed van de operatie begin februari. De spits heeft groen licht gekregen om deze week de training ter hervatten. Volgende week mag hij ook de bal erbij halen. Lees verder »


Thuis trainen met Marco Kana

Thuis trainen met Marco Kana

Onder onze lezers zitten er wellicht ook ouders met jonge voetballertjes. Ook die hun competitie ligt volledig plat net als hun trainingen. Op het internet circuleren al verschillende video's met thuistrainingen. Ook Marco Kana toont in een filmpje aan hoe je thuis kan verder trainen.  Lees verder » 14-03-2020 


 11-03-2020 

Anderlecht start gesprekken met Van Crombrugge

Anderlecht start gesprekken met Van Crombrugge

Anderlecht wil het contract van doelman Hendrik Van Crombrugge openbreken. Volgens Het Laatste Nieuws zijn de eerste verkennende gesprekken al achter de rug. Van Crombrugge ontpopte zich sinds zijn komst in geen tijd tot een sterkhouder. Met een verbeterd contract hoopt Anderlecht hem te kunnen houden. Lees verder »


Roofe mikt op play-offs

Roofe mikt op play-offs

Nog één wedstrijd van de reguliere competitie en dan weten we of RSC Anderlecht de play-offs start in 1 of 2. Frank Vercauteren zal in ieder geval al enkele geblesseerden recupereren. Kemar Roofe hoopt om tegen de start van de play-offs fit te zijn. Lees verder » 06-03-2020 

Geen extra geblesseerden

Geen extra geblesseerden

Goed nieuws op de persconferentie van Frank Vercauteren naar aanleiding van de wedstrijd tegen Zulte-Waregem: er zijn geen extra geblesseerden. De coach hoopt vooral dat dit zou blijft. Nacer Chadli trainde een hele week mee en ook Sandler en Roef zijn op de terugweg.  Lees verder »


Vlap: "Play-Off 2 dan maar winnen"

Vlap:

Play-Off 1 echt opgeven doet Michel Vlap nog niet, al is hij ook realistich en kijkt hij al vooruit. "We moeten dan maar zien dat we Play-Off 2 winnen, dat zijn we aan iedereen verplicht". De Fries heeft een moeilijke tijd achter de rug bij RSC Anderlecht maar begint zijn weg te vinden.  Lees verder » 05-03-2020 

Dimata boekt vooruitgang

Dimata boekt vooruitgang

Hoe zit het nu eigenlijk met Landry Dimata, geen mens die het exact weet behalve RSC Anderlecht en de medische entourage van de speler. Wel valt er te horen dat de spits vooruitgang boekt maar dit seizoen nog in actie komen zit er niet meer in. Er wordt nu ingezet op volgend seizoen.  Lees verder » 03-03-2020 

Chadli en Murillo trainen mee

Chadli en Murillo trainen mee

Nacer Chadli (foto) en Amir Murillo trainden vandaag gewoon mee met de groep. Dat schrijven de Sudpresse-kranten op hun websites. Zonder ongelukken zijn ze zaterdag allebei inzetbaar tegen Zulte Waregem. Lees verder »


Deze week eindelijk Chadli?

Deze week eindelijk Chadli?

Volgens Het Laatste Nieuws is er een kans dat Anderlecht deze week Nacer Chadli recupereert. De Rode Duivel staat al sinds 26 januari aan de kant met problemen aan de kuit. Kemar Roofe (ook kuit) zien we na zijn terugval niet meer in actie tijdens de reguliere competitie. Lees verder »


Blessure Murillo valt mee

Blessure Murillo valt mee

De enkelblessure die Amir Murillo zaterdag opliep tegen Waasland-Beveren, valt mee. Dat weet Het Nieuwsblad. Meer uitleg geeft de krant niet, maar aangezien het berichtje slechts één zin krijgt in de krant, gaan we ervan uit dat Murillo komend weekend gewoon kan spelen. Lees verder »


Anderlecht kan Pjaca kopen in juni

Anderlecht kan Pjaca kopen in juni

De huurovereenkomst van Marko Pjaca bevat niet alleen een optie voor een verlengde uitleenbeurt, maar ook voor een definitieve transfer. Het Nieuwsblad vernam van Italiaanse bronnen dat Anderlecht de Kroaat in juni kan kopen voor Juventus. Aan een "redelijke" prijs. Lees verder » 02-03-2020 

Murillo met last aan enkel en knie

Murillo met last aan enkel en knie

Amir Murillo kreeg tegen Waasland-Beveren een trap op de enkel en voelde nadien ook wat pijn aan de knie. De Panamees kon de wedstrijd uitspelen en Frank Vercauteren maakte zich na afloop niet veel zorgen. Toch ondergaat de rechtsback begin deze week enkele onderzoeken. Lees verder »


 28-02-2020 

Selectie: eerste keer Lawrence

Selectie: eerste keer Lawrence

Frank Vercauteren heeft negentien namen bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen Waasland-Beveren. Kemar Lawrence (foto) haalt voor het eerst de wedstrijdkern. Jeremy Doku is er na een weekje schorsing weer bij. Lees verder »


"Nasri is belangrijk in de kleedkamer"

RSC Anderlecht is niet van plan om volgend seizoen nog verder te gaan met Samir Nasri. Toch zegt Frank Vercauteren dat Nasri nog een belangrijke rol speelt in de kleedkamer, ook al speelt hij niet. Hij is er voor de jongeren en heeft toch een bepaalde invloed op hen.  Lees verder »


Chadli nog out, ook Bakkali out

Chadli nog out, ook Bakkali out

Nacer Chadli nam gedeeltelijk mee aan de open training eerder deze week. De dag nadien viel hij ook nog eens ziek uit. De kans is dus groot dat hij de wedstrijd tegen Waasland-Beveren niet zal halen. Ook Zakarie Bakkali haalt de wedstrijd van zaterdag niet.  Lees verder »


Pjaca: "Ik ben hongerig"

Pjaca:

Marko Pjaca voelt zich in zijn sas bij Anderlecht. De Kroaat hoopt in het Lotto Park weer naar zijn beste niveau te groeien en ziet voor Anderlecht een mooie toekomst. "Eens we Kompany zijn ideeën op het veld kunnen vertalen, zullen veel ploegen grote ogen trekken." Lees verder »


Roofe enkele weken langer out na terugval

Roofe enkele weken langer out na terugval

De kans is erg klein dat we Kemar Roofe voor de play-offs weer in actie zien. Het Nieuwsblad weet dat de spits een terugval kent in de revalidatie van zijn enkelblessure. Hij voelt opnieuw pijn en zal nog enkele weken aan de kant staan. Lees verder »


Anderlecht gaat niet door met Nasri

Anderlecht gaat niet door met Nasri

Een verrassing is het niet: Anderlecht zal de optie in het contract van Samir Nasri niet lichten. Dat schrijft La Dernière Heure. Aangezien de Fransman nog steeds niet meetraint na een blessure opgelopen in oktober, is de kans zelfs groot dat hij zijn laatste match voor Anderlecht al gespeeld heeft. Lees verder »


 27-02-2020 

Viertal na opwarming naar binnen

Viertal na opwarming naar binnen

Nacer Chadli, Yari Verschaeren, Francis Amuzu en Zakaria Bakkali verlieten de open training na de opwarming. Vooral voor Chadli ziet het er niet goed uit met het oog op Waasland-Beveren overmorgen. De drie anderen lijken klaar te raken. Lees verder »


 26-02-2020 

Vertrek physical coach oorzaak van de vele blessures

Vertrek physical coach oorzaak van de vele blessures

Anderlecht kampt dit seizoen met de ene blessure na de andere. Tien tot vijftien spelers staan of stonden dit seizoen al langdurig aan de kant. Sport/Voetbalmagazine zocht uit wat er aan de hand is. Het vertrek van physical coach Alessandro Schoenmaker vlak voor het seizoen is volgens het blad de oorzaak van het probleem. Lees verder »


 25-02-2020 

Sowah: "Mijn hart ligt nog bij Anderlecht"

Sowah:

De wedstrijd tegen Eupen van zondag was een blij weerzien met Emmanuel Adjei Sowah. Door blessures kon hij bij Anderlecht niet doorbreken, maar de 22-jarige Ghanees is zijn ex-club niet vergeten. "Het voelt goed om hier terug te zijn", vertelde hij na de wedstrijd. Lees verder »


Vanden Borre traint gedeeltelijk mee

Vanden Borre traint gedeeltelijk mee

Anthony Vanden Borre is op de terugweg na zijn spierscheurtje. De rechtsback hoopt om deel uit te maken van de ruime selectie op 15 maart. Dan speelt RSC Anderlecht zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen STVV. Een terugkeer in de play-offs is wellicht realistischer. Lees verder »


 24-02-2020 

Colassin: "Hoop snel terug te zijn"

Colassin:

Antoine Colassin onderging twee weken geleden een operatie aan de enkel. De ingreep verliep goed en binnenkort start Colassin aan zijn revalidatie. Ondertussen wil RSC Anderlecht zijn contract verlengen en gaat het praten met de speler en zijn entourage.  Lees verder »


 22-02-2020 

Adzic scoort bij debuut

Adzic scoort bij debuut

Deze avond stond in de Nederlandse Eredivisie FC Emmen - Willem II op het programma. Een duel waar 3 (ex)-Anderlecht-spelers bij betrokken waren. Bij FC Emmen spelen Michaël Heyelen en Luka Adzic(foto), bij Willem II maakt Mike Trésor Ndayishimiye dit seizoen furore. Lees verder »


Selectie: Verschaeren erbij, Chadli niet

Selectie: Verschaeren erbij, Chadli niet

Yari Verschaeren maakt na twee maanden blessureleed zijn rentree in de wedstrijdkern. Ook Dejan Joveljic en Elias Cobbaut, die de voorbije week sukkelden met blessures, zijn erbij. Nacer Chadli zit niet in de kern. Hij heeft de training van gisteren blijkbaar niet goed verteerd. Lees verder »