Nieuws met tag "Blessures"


 22-02-2017 

Kara raakt niet fit voor Genk

Kara raakt niet fit voor Genk

Geen Kara Mbodj morgen tegen Zenit Sint-Petersburg. De verdediger sukkelt met de knie en de hamstrings. Volgens La Dernière Heure raakt hij ook niet fit voor de partij van zondag tegen Genk. Lees verder »


Hanni niet mee naar Rusland

Hanni niet mee naar Rusland

Sofiane Hanni is vanmiddag niet mee afgereisd naar Sint-Petersburg voor de Europa League-wedstrijd van morgen tegen Zenit. De middenvelder werd zondag uit voorzorg vervangen met pijn aan de lies. Hij raakt normaal gezien wel fit voor de partij van zondag tegen Genk. Lees verder »


Kara niet mee naar Zenit, Capel wel

Kara niet mee naar Zenit, Capel wel

Het lag al een tijdje in de lijn van verwachtingen, Kara Mbodj reist niet mee af naar Sint-Petersburg. De Senegalees heeft te veel last vanz ijn knie. Wie wel mee het vliegtuig opstapt is Diego Capel, die maandag nog speelde met de beloften.  Lees verder » 21-02-2017 

Zorgen om knie van Kara

Zorgen om knie van Kara

Anderlecht kan donderdag tegen Zenit wellicht niet rekenen op Kara Mbodj. De kraakbeenproblemen aan de knie spelen weer op, waardoor hij zondag tegen Oostende de strijd bij de rust moest staken. Binnen de club maakt men zich zorgen. Lees verder »


Zelfde spelers krijgen kans tegen Zenit

Zelfde spelers krijgen kans tegen Zenit

Overmorgen speelt Anderlecht de terugwedstrijd in de 1/16e finales van de Europa League. Het ziet ernaar uit dat René Weiler opnieuw zijn invallers een kans geeft. Hij deed dat ook vorige week en zij bedankten voor deze kans met een 2-0-overwinning. Lees verder » 20-02-2017 

Kara twijfelachtig voor Zenit

Kara twijfelachtig voor Zenit

Het blijft afwachten of Kara Mbodj op het veld zal staan tegen Zenit. Gisteren werd hij met de rust vervangen met knieproblemen. De Senegalees zat ook helemaal niet in de wedstrijd. Hij trainde de voorbije week ook amper mee met de groep en volgde een individueel programma.  Lees verder »


"Trainer vroeg mij om het verschil te maken"

Youri Tielemans kreeg rust van René Weiler tegen Oostende. Op het uur mocht hij invallen voor Sofiane Hanni, die last had van de adductoren. Met twee pegels in evenveel tijd, besliste hij de wedstrijd. "Ik ga hier met een goed gevoel weg", lachte Tielemans na afloop.  Lees verder »


Hanni: "Uit voorzorg gewisseld"

Hanni:

Sofiane Hanni werd op het uur gewisseld nadat hij daar zelf om vroeg. Op de bank kreeg hij direct een ijspak rond de dij gebonden. Maar de Algerijn stelt gerust: "Mijn wissel was er één uit voorzorg, ik heb wat last aan de adductoren". Lees verder » 19-02-2017 


 18-02-2017 

Basisplaats voor Trebel?

Basisplaats voor Trebel?

René Weiler gaf na de wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg al aan dat hij ging blijven roteren. Zo worden Adrien Trebel en Kara Mbodj terug in de basis verwacht tegen KV Oostende. Trebel vervangt wellicht Dendoncker of Tielemans, die rust krijgen, beide speelden al alles dit seizoen. Kara volgt momenteel een speciaal op maat gemaakt programma, voor zijn knie. Lees verder »


"We willen zover mogelijk geraken, Europees en de titel"

Ivan Obradovic verscheen gisteren met een grote glimlach op de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen KV Oostende. Anderlecht is van plan om ook in de Versluys Arena een goed resultaat neer te zetten. "Oostende is een sterke tegenstander maar we gaan naar de Kust om te winnen", voegt de Serviër eraan toe. Lees verder » 17-02-2017 

Defour komt ex-ploeg aanmoedigen

Defour komt ex-ploeg aanmoedigen

Steven Defour is momenteel in Belgiê om te herstellen van een hamstringblessure die hij begin februari opliep. De middenvelder kwam samen met zijn vriendin Ornella, zijn gewezen ploegmaats aanmoedigen tijdens de Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg.  Lees verder »


Acheampong: "Hard gewerkt om terug te keren"

Acheampong:

Mister Europe is back. Frank Acheampong zette gisteren na 6 minuten Anderlecht op weg tegen Zenit, na een fenomenale pass van Nicolae Stanciu. Op het half uur verdubbelde hij de score en gaf paars-wit zo een uitstekende uitgangspositie om richting Zenit Sint-Petersburg te trekken. Van een rentree gesproken. Lees verder » 15-02-2017 

Pech blijft Dhauholou achtervolgen

Pech blijft Dhauholou achtervolgen

Olivier Dhauholou heeft nog niet echt de kans gehad om zijn kunnen te tonen bij de beloften van Anderlecht. De jonge Ivoriaan debuteerde in november in de bekerpartij tegen Geel, maar raakte vervolgens geblesseerd.  Lees verder »


Kara niet op training

Kara niet op training

Geen Kara Mbodj op training vanmorgen, zo merkt Sudpresse-journalist Benjamin Helson op. Dit betekent dat de verdediger morgen tegen Zenit Sint-Petersburg zo goed als zeker rust krijgt. Lees verder »


Najar traint met ingepakte knie

Najar traint met ingepakte knie

Andy Najar heeft de trainingen weer hervat, al is dat met een dik ingepakte knie. Dennis Appiah heeft weer last aan zijn scheenbeen, waardoor er een vraagteken staat achter de wedstrijd van morgen tegen Zenit. Op de rechtsback kan Weiler eventueel wel rekenen op Uros Spajic en Emmanuel Sowah. Lees verder » 14-02-2017 

Opnieuw blessurezorgen Appiah

Opnieuw blessurezorgen Appiah

Dennis Appiah moest zondag de partij tegen Zulte Waregem staken na een trap op het scheenbeen. Het is hetzelfde scheenbeen waarmee hij voor nieuwjaar maanden mee sukkelde. De schade zou meevallen, maar het is onzeker of hij fit raakt voor Zenit overmorgen. Lees verder » 12-02-2017 


 11-02-2017 

Appiah, Kara, Acheampong fit, Najar vraagteken

Appiah, Kara, Acheampong fit, Najar vraagteken

Coach René Weiler kan nagenoeg over een volledige fitte kern beschikken voor de topper tegen Zulte-Waregem. Dennis Appiah, Kara Mbodj zijn fit, Acheampong zit wellicht op de bank na zijn terugkeer van de Africa Cup. Rond Andy Najar zijn er nog vraagtekens omtrent zijn beschikbaarheid.  Lees verder »


 10-02-2017 

 08-02-2017 

Geen operatie nodig voor Kara

Geen operatie nodig voor Kara

Goed nieuws voor Anderlecht: Kara Mbodj hoeft niet geopereerd te worden aan de knie. De verdediger laat zich vandaag in Frankrijk onderzoeken door een vooraanstaande kniespecialist en sportdokter. Die bevestigt dat goede zorg volstaat. Lees verder »


Kawaya wil knokken voor zijn plaats

Kawaya wil knokken voor zijn plaats

Andy Kawaya is opnieuw fit nadat hij in augustus een zware blessure opliep tijdens een beloftewedstrijd. Hoewel het nog niet duidelijk is of René Weiler op de 20-jarige winger rekent, wil Kawaya er alles aan doen om zich te bewijzen. Lees verder »


 07-02-2017 


U21 verslaan halve Gentse A-ploeg

U21 verslaan halve Gentse A-ploeg

De U21 wonnen gisterenavond met 3-1 tegen AA Gent. Een sterke pretatie aangezien de Buffalo's met maar liefst zeven volwaardige A-kernspelers aan de aftrap kwamen. Vancamp, Kayembe en Doumbia (foto) scoorden voor Anderlecht Lees verder »


Weiler, Najar en Appiah terug op training

Weiler, Najar en Appiah terug op training

René Weiler is terug op Neerpede en leidde als vanouds de training. Ook Andy Najar en Dennis Appiah sluiten weer aan na blessure. Frank Acheampong krijgt nog even rust na de Africa Cup en wordt in de loop van de week verwacht. Net zoals Kara Mbodj behoren ze alle vier wellicht tot de selectie voor zondag.  Lees verder »