Nieuws met tag "Blessures"


 14-11-2019 

Cobbaut: "Dit voelt als eerste schooldag"

Cobbaut:

Elias Cobbaut beleeft zijn eerste dagen bij de 'grote' Rode Duivels. Tijdens het EK voor U21 overtuigde hij Roberto Martinez en vijf maanden later haalt de Spanjaard hem erbij. "Ik had dit echt niet zien aankomen", vertelt Cobbaut bij Sporza. "Ik ga ervan genieten, of ik nu speel of niet." Lees verder » 13-11-2019 

Medische staf op bezoek bij Manchester City

Medische staf op bezoek bij Manchester City

RSC Anderlecht kampt de laatste maanden met heel wat blessures. Op sociale media wordt de medische staf dan ook in twijfel getrokken door de supporters. Die medische staf was te gast bij Manchester City, de ex-club van Vincent Kompany.  Lees verder »


Dimata revalideert verder op Neerpede

Dimata revalideert verder op Neerpede

Landry Dimata revalideerde de laatste maanden in het buitenland. Maar sinds kort is hij weer aanwezig op Neerpede. Thomas Didillon deelde op zijn Instagram-account een filmpje van Dimata in het binnenzwembad met de tekst: "Guess who's back". Een terugkeer op het veld is nog niet voor meteen. Lees verder »
 12-11-2019 

Trebel werkt hard aan revalidatie

Trebel werkt hard aan revalidatie

Frank Vercauteren rekent op Adrien Trebel en hoopt hem na de interlandbreak te kunnen recupereren. Alleen valt het af te wachten of dat haalbaar is. Ondertussen werkt de Fransman wel hard aan zijn revalidatie. Elke dag is hij te vinden bij Move to Cure.  Lees verder »


Chadli meldt zich in Tubeke

Chadli meldt zich in Tubeke

Even waren er twijfels of Nacer Chadli de interlands met de Rode Duivels zou halen. Vrijdag moest hij vervangen worden met last aan de kuit. Maar een weekend rust heeft deugd gedaan en Chadli meldt zich vandaag gewoon aan in Tubeke bij de nationale ploeg.  Lees verder » 09-11-2019 

Chadli onzeker voor interlands

Chadli onzeker voor interlands

Nacer Chadli kwam niet ongeschonden uit de partij op Zulte Waregem. De flankaanvaller, die met een doelpunt opnieuw van goudwaarde was voor Anderlecht, had na afloop opnieuw last van zijn kuit. Lees verder »
 08-11-2019 

Cobbaut wordt Rode Duivel

Cobbaut wordt Rode Duivel

Deze middag rond 12u maakte bondscoach Martinez de selectie van Rode Duivels bekend voor de wedstrijden tegen Rusland (16 november) en Cyprus (19 november). Anderlecht levert 4 spelers mét nieuwkomer Cobbaut. Lees verder »


Roofe: "Stomverbaasd dat Kompany mij kende"

Roofe:

Kemar Roofe zit aan vier treffers in zes wedstrijden. Hij kwam destijds aan bij RSC Anderlecht met een enkelblessure, maar nu lijkt hij vertrokken. Roofe geeft toe dat hij zonder Vincent Kompany nooit naar Anderlecht zou zijn gekomen: "Zonder Vincent had ik nooit getekend". Lees verder »


Dimata krijgt loon verder uitbetaald

Dimata krijgt loon verder uitbetaald

Landry Dimata wordt dit seizoen niet meer verwacht op een voetbalveld. De spits is al langer dan zes maand out en dan mag RSC Anderlecht hem in principe op de ziekenkas zetten. Maar de club doet dat niet en betaalt zijn loon gewoon verder uit. Een mooi gebaar van paars-wit. Lees verder » 07-11-2019 

"Spijtig voor Belgisch voetbal"

Frank Vercauteren kreeg deze middag opvallend veel vragen over het penaly-debacle bij Club Brugge gisteren tijdens de Champions League wedstrijd tegen PSG. Bij RSC Anderlecht zijn er twee spelers aangeduid om de strafschoppen te nemen.  Lees verder »


Dewaele hoogst onzeker voor morgen

Dewaele hoogst onzeker voor morgen

Frank Vercauteren zal voor de partij van morgen tegen Zulte Waregem geen geblesseerde spelers recupereren. Dat vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie. Integendeel: mogelijk raakt ook Sieben Dewaele (foto) niet op tijd fit. Lees verder »


Terugkeer Dimata mogelijk pas in april

Terugkeer Dimata mogelijk pas in april

Opnieuw slecht nieuws over de blessure van Landry Dimata. Volgens de Sudpresse-kranten is het niet uitgesloten dat de spits pas in april zijn wederoptreden kan maken. In dat geval zou hij veertien maanden niet gevoetbald hebben. Lees verder » 06-11-2019 

Nog maar eens een boete voor RSC Anderlecht

Nog maar eens een boete voor RSC Anderlecht

RSC Anderlecht kreeg vandaag zijn zoveelste boete voor rookbommen in het sfeervak. De feiten dateren van 20 oktober 2019 tijdens de wedstrijd tegen Sint-Truiden. Na de 3-1 van Kemar Roofe ging er een witte rookbom af in tribune vier. De feiten hadden wel geen invloed op de wedstrijd.  Lees verder » 05-11-2019 

Nog geen Sandler en Kompany aan de Gaverbeek

Nog geen Sandler en Kompany aan de Gaverbeek

Philippe Sandler en Vincent Kompany reizen ook niet mee af naar Zulte-Waregem komende vrijdag. Het is ook niet duidelijk of ze terug mogen verwacht worden na de interlandbreak. De club is heel karig met commentaar rond de blessures van beide spelers.  Lees verder » 03-11-2019 

Blessure Dewaele lijkt niet zo erg

Blessure Dewaele lijkt niet zo erg

Tien minuten voor de rust viel Sieben Dewaele met een blessure. Het jeugdproduct van paars-wit kermde van de pijn en het leek ernstig, maar tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd vertelde coach Frank Vercauteren dat het op het eerste zicht lijkt mee te vallen. Lees verder » 02-11-2019 

 01-11-2019 

Cobbaut: "Kompany had me nog gewaarschuwd"

Cobbaut:

Een stomme bal tegen de arm van Elias Cobbaut luidde de de ommekeer in voor AA Gent. Geen intentioneel hands, maar ook ongewild een bal tegen de arm is sinds dit seizoen fout. "Zodra de scheidsrechter het spel stillegde, wist ik hoe laat het was", aldus Cobbaut na de wedstrijd. Lees verder »


Roofe: "Dit voelt als een nederlaag"

Roofe:

Met twee doelpunten in drie minuten leek Kemar Roofe de matchwinnaar te worden tegen Gent. Helaas gaf Anderlecht de overwinning alsnog uit handen. "Het is leuk om te scoren, maar dat geldt alleen als we winnen", zuchtte hij na afloop. Lees verder »


 31-10-2019 

"Sommige nieuwkomers werden niet medisch getest"

Hein Vanhaezebrouck is niet verrast door het grote aantal blessures bij Anderlecht. Dat vertelde hij vanavond op Play Sports. De schuld ligt volgens hem bij Marc Coucke. "Coucke kickt op grote namen. Soms hangt daar een blessure af of hebben ze niet de motor die je hoopte." Lees verder »


Entourage Dimata verbiedt communicatie over blessure

Entourage Dimata verbiedt communicatie over blessure

Hoe zou het zijn met Landry Dimata en zijn knie? Al maanden is het oorverdovend stil over de blessure van de spits. La Dernière Heure-journalist Christophe Franken schrijft dit toe aan de entourage van Dimata. Volgens hem verbieden zijn Anderlecht om te communiceren over Dimata's gezondheidstoestand. Lees verder »


Ook Sandler moet onder het mes

Ook Sandler moet onder het mes

De volgende speler van Anderlecht die op de operatietafel moet, is Philippe Sandler. Dat antwoordt Christophe Franken, Anderlecht-volger voor La Dernière Heure, op een vraag die hem via Twitter gesteld werd vanmiddag.  Lees verder »Zware blessure voor aanwinst Kompaore

Zware blessure voor aanwinst Kompaore

Pech voor Nathanio Junior Kompaore, de jonge, nieuwste aanwinst van Anderlecht. De 18-jarige aanvaller uit Burkino Faso heeft namelijk een zware blessure opgelopen aan de kruisbanden en staat maanden aan de kant. Lees verder »