Nieuws met tag "Blessures"


 23-05-2017 

Drie redenen voor Najar om te blijven

Drie redenen voor Najar om te blijven

Andy Najar verlengde gisteren zijn volgend jaar aflopend contract bij Anderlecht tot 2020. Het Laatste Nieuws haalt drie redenen aan waarom het voor de Hondurees interessant is om zich langer aan paars-wit te verbinden. Lees verder »


Boeckx vandaag onder het mes

Boeckx vandaag onder het mes

Frank Boeckx wordt vandaag geopereerd aan een hernia. De doelman had al langer last van de rug maar wou zich niet laten opereren voor het einde van het seizoen. Boeckx zou nadien zes weken moeten rusten. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen komen te vroeg, maar met de competitiestart zal de doelman er opnieuw staan.  Lees verder » 22-05-2017 

"Verwacht volgende week een akkoord"

Andy Najar ligt nog tot 2018 onder contract. Het is geen geheim dat de Hondurees droomt van een stap hogerop. Alleen kampt hij dit seizoen met blessures. Herman Van Holsbeeck wil Najar houden en de onderhandelingen daarover zijn bezig: "Ik verwacht volgende week een akkoord", liet de general manager weten.  Lees verder » 21-05-2017 

Teodorczyk blijft topschutter, Hanni assistenkoning

Teodorczyk blijft topschutter, Hanni assistenkoning

Henry Onyekuru scoorde nog twee keer voor Eupen, maar dat was niet voldoende om Lukasz Teodorczyk voorbij te steken. De Pool sluit zo het seizoen af als topschutter. Sofiane Hanni blijft assistenkoning, hij zette die titel vandaag nog even in de verf met een assist voor het derde doelpunt van RSC Anderlecht.  Lees verder » 20-05-2017 


Van Holsbeeck stopt ten laatste op 30 juni 2020 als manager

Van Holsbeeck stopt ten laatste op 30 juni 2020 als manager

Bij de titelviering stak Herman Van Holsbeeck niet onder stoelen of banken dat hij een heel moeilijk seizoen achter de rug heeft. De Anderlechtmanager gaf ook al meermaals aan dat hij die functie niet eeuwig zal blijven bekleden. En nu heeft hij gezegd dat hij ten laatste op 30 juni 2020 de fakkel doorgeeft. Aan wie is nog niet geweten. Namen die circuleren zijn Mehdi Bayat en Luc Devroe. Ook huidig teammanager Gunter Van Handenhoven zet zijn eerste stappen in het sportieve beleid. Lees verder » 19-05-2017 

"Beter dat Najar blijft"

Andy Najar kwam deze play-offs niet meer in actie door een blessure. De Hondurees ligt nog tot 2018 onder contract bij paars-wit. "Zowel wij als club als hij als speler zitten in een zwakke onderhandelingspositie na zijn blessure. Het lijkt ons dan ook voor beide partijen beter dat hij blijft bij Anderlecht", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »


"De goede keuze gemaakt voor mijn carrière"

Adrien Trebel verbaasde vriend en vijand door tijdens de wintermercato voor RSC Anderlecht te kiezen, terwijl hij al met anderhalve voet bij AA Gent binnen was. De juiste keuze blijkt nu: "De titel, dat is de reden dat ik naar Anderlecht gekomen ben", aldus Trebel.  Lees verder »


Dendoncker: "De inzet is er altijd geweest"

Dendoncker:

Leander Dendoncker heeft meer dan één voet in de titel van Anderlecht, al wil hij dat niet zelf zeggen. "We hebben deze titel behaald op mentaliteit en groepsgeest." Een beslissing voor de toekomst heeft hij nog niet genomen. Al gaf hij wel toe dat Champions League spelen een prettig vooruitzicht was.  Lees verder » 18-05-2017 

Terugblik: Charleroi - Anderlecht

Terugblik: Charleroi - Anderlecht

Anderlecht kan vanavond de titel pakken op het veld van Charleroi. In de reguliere competitie won paars-wit twee keer, maar in de beker en op speeldag vijf van de play-offs liet het zich verrassen door de Carolo’s.  Lees verder » 17-05-2017 

Kouyaté bezoekt oefencentrum

Kouyaté bezoekt oefencentrum

Mooi bezoek deze voormiddag in het oefencomplex van Anderlecht. Een dag voor de titelwedstrijd tegen Charleroi kwam Cheikhou Kouyaté zijn voormalige ploegmaats een hart onder de riem steken. Kouyaté werd onlangs geopereerd aan de pols en moet twee maanden revalideren. Lees verder »


"Ik had net zo vaak kunnen scoren als Teodorczyk"

Hamdi Harbaoui kijkt morgen opnieuw zijn moederclub Anderlecht in de ogen. Bij Charleroi toont de Tunesiër dat hij nog steeds een killer voor doel is, maar volstaat dit voor een tweede kans bij Anderlecht? "Als ik terugkeer, wil ik een goed gesprek met Weiler." Lees verder » 14-05-2017 

René Weiler geraakt door een projectiel

René Weiler geraakt door een projectiel

René Weiler gaf na de partij op Brugge geen reactie. De coach liet dat over aan assistent Sesa. De reden is eenvoudig: Weiler werd in de zij geraakt door een projectiel en ging naar de dokter voor verzorging. Volgens David Sesa was het niet al te ernstig. Lees verder » 12-05-2017 

Bij titelwinst zit seizoen Nuytinck erop

Bij titelwinst zit seizoen Nuytinck erop

Bram Nuytinck heeft de trainingen hernomen, maar heeft nog altijd last van de achillespees. Voorloping blijft hij deel uitmaken van de kern. Maar indien Anderlecht zondag of donderdag,  de titel pakt, zit het seizoen van Nuytinck erop.  Lees verder »


Ster voor Boeckx, huis voor Tielemans

Ster voor Boeckx, huis voor Tielemans

Voor deze mogelijke titelmatch van zondag laat de Pro League, in navolging voor dat van de topschutter, speciale shirts maken voor de assistkoning en voor de doelman met de meetste clean sheats. Youri Tielemans speelt zondag dus met een huis op de rug, Boeckx, met een ster. Lees verder » 11-05-2017 

Gillet: "Nantes heeft spijt dat ze Hanni lieten gaan"

Gillet:

Al wie Anderlecht een warm hart toedraagt, zal zondag vol spanning de partij tegen Club Brugge volgen. Eén van hen is Guillaume Gillet. Vanuit Nantes volgt hij de prestaties van zijn voormalige club op de voet. "Vooral Hanni en Teodorczyk vind ik sterke spelers." Lees verder »


Problemen Nuytinck nog niet van de baan

Problemen Nuytinck nog niet van de baan

Bram Nuytinck traint ook deze week individueel wegens de problemen met zijn achillespees. Wellicht zit hij zondag wel gewoon in de wedstrijdkern voor de partij op Club Brugge, maar door de terugkeer van Kara Mbodj zal hij opnieuw bankzitter zijn. Lees verder »


 10-05-2017 

Nog meer Duitse interesse voor Sowah

Nog meer Duitse interesse voor Sowah

Naast RB Leipzig tonen ook Borussia Dortmund en Hannover interesse voor Emmanuel Adjei Sowah, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het is echter de vraag of Anderlecht de Ghanees wil laten vertrekken. Als Andy Najar vertrekt, wordt hij naast Dennis Appiah de tweede rechtsback in de kern. Lees verder »


 09-05-2017 

Sowah wekt interesse van Leipzig

Sowah wekt interesse van Leipzig

Emmanuel Adjei Sowah staat in de belangstelling van RB Leipzig, zo meldt de Duitse website 90min.de. Sportief directeur Ralf Rangnick zou erg gecharmeerd zijn door de 19-jarige rechtsachter van Anderlecht. Lees verder »


 08-05-2017 

Gumienny aangeduid voor Charleroi - Anderlecht

Gumienny aangeduid voor Charleroi - Anderlecht

Na de topper tegen Club Brugge, staat de uitwedstrijd tegen Charleroi op het programma, daar zal Serge Gumienny het spelverloop leiden. Hij zal dit ook niet alleen doen, zijn assisten zijn Jimmy Cremers, Kristof Meers, Christophe Baillieul, Bart Vertenten en Nathan Verboomen.  Lees verder »


 07-05-2017 

 05-05-2017 

Kara traint individueel

Kara traint individueel

Kara Mbodj pakte tegen AA Gent zijn derde gele kaart en is dus geschorst voor de wedstrijd van komende zondag tegen Zulte-Waregem. De Senegalees profiteert van die vrije tijd om zijn knie te laten rusten. Hij traint dus vooral individueel.  Lees verder »


Dendoncker niet op donderdagtraining, Nuytinck wel.

Dendoncker niet op donderdagtraining, Nuytinck wel.

Leander Dendoncker verscheen gisteren niet op het trainingsveld, al zou de wedstrijd tegen Zulte-Waregem voor hem niet in het gedrang komen. Mogelijk kan Bram Nuytinck zondag toch Kara vervangen in de verdediging, want hij trainde gisteren gewoon mee met de groep. Lees verder »


 04-05-2017 

Geen Nuytinck op training

Geen Nuytinck op training

Na twee dagen verlof hervatte Anderlecht gisteren de trainingen. Bram Nuytinck nam niet deel aan de groepstraining. Hij heeft nog steeds last van de achillespees. Het blijft afwachten of hij fit raakt voor het duel van zondag. Lees verder »


 03-05-2017 

Nuytinck traint in de zaal

Nuytinck traint in de zaal

De spelers kregen twee dagen verlof van René Weiler, maar die liet Bram Nuytinck aan zich voorbij gaan. Hij blijft verderwerken aan zijn herstel en trainde in Antwerpen verder. Vandaag hernemen de trainingen terug op Neerpede. De komende dagen moet blijken of de Nederlander fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Zulte-Waregem. Lees verder »


 02-05-2017 

Vertenten fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Vertenten fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Zondag om 18u neemt RSC Anderlecht het in het Constant Vanden Stock Stadion op tegen Zulte-Waregem. Scheidsrechter Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Tom Dens, Lawrence Visser en Bram Van Driessche.  Lees verder »


Komt Nuytinck dit seizoen nog in actie?

Komt Nuytinck dit seizoen nog in actie?

Vervangt Bram Nuytinck zondag de geschorste Kara Mbodj? Over die vraag moeten René Weiler en de medische staf zich de komende dagen het hoofd breken. De verdediger sukkelt met een chronische blessure aan de achillespees en zou idealiter rust moeten nemen voor de rest van het seizoen. Lees verder »


 01-05-2017 

Nuytinck geblesseerd aan de achillespees

Nuytinck geblesseerd aan de achillespees

Na de wedstrijd tegen Gent stelden we onszelf nog de vraag waar Bram Nuytinck was gebleven. Was hij geblesseerd? Blijkt nu van wel, de vader van Bram, André Nuytinck, liet ons weten dat Bram geblesseerd is aan de achillespees. Of Bram de wedstrijd van komende zondag haalt is nog niet duidelijk.  Lees verder »


 30-04-2017 

"1 punt terug mee naar huis nemen is niet slecht"

Samen met Uros Spajic vormt Kara Mbodj een stevig duo in de centrale verdediging. De Senegalees stond er opnieuw in de verdediging tegen AA Gent en had een voet in vele duels voor het doel van Boeckx. Ondanks dat Anderlecht kwam voor de drie punten is Mbodj ook blij met één punt.  Lees verder »


Tielemans: "Het scoren komt wel voor Teo"

Tielemans:

Youri Tielemans starte op de bank tegen AA Gent. De jonge middenvelder had nog last van een dijblessure nadat hij een trap kreeg tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. In minuut '65 mocht hij invallen voor Adrien Trebel.  Lees verder »


Kara geschorst tegen Zulte-Waregem

Kara geschorst tegen Zulte-Waregem

Kara Mbodj kreeg van Sébastien Delferière een gele kaart onder de neus geduwd. De Senegalese verdediger verkeerde al in geel gevaar en pakte nu dus zijn derde gele kaart. Bijgevolg mist hij de wedstrijd tegen Zulte-Waregem van volgende week zondag.  Lees verder »


Tielemans mag rusten

Tielemans mag rusten

Zoals verwacht start Youri Tielemans op de bank, hij sukkelt nog altijd met een lichte blessure. Frank Acheampong mag starten.  Lees verder »


 28-04-2017 

Tielemans krijgt trap op dijbeen

Tielemans krijgt trap op dijbeen

Het was niet de beste wedstrjd van Youri Tielemans gisteren tegen Charleroi. In de tweede helft werd hij vervangen door Nicolae Stanciu. Hij kreeg meteen een zak ijs rond het dijbeen gewikkeld. De topper tegen Gent komt niet in gevaar. "Youri kreeg een trap tegen het dijbeen", aldus coach Weiler.  Lees verder »