Nieuws met tag "Blessures"


 31-07-2021 

Olsson nog geen 100 procent

Olsson nog geen 100 procent

De kans is klein dat we straks Kristoffer Olsson al aan de aftrap zien. De Zweed, die vorige week aan de rust inviel, is fysiek nog geen honderd procent. Dat geeft Vincent Kompany aan. De coach zag op training al wel veel goede dingen van zijn nieuwe Zweed. Lees verder » 30-07-2021 

"Anderlecht zou mooie stap zijn voor Zirkzee"

Volgens berichten uit Italië zou Joshua Zirkzee de nieuwe spits van Anderlecht worden. Met de 20-jarige en 1m93 grote aanvaller van Bayern München lijkt Anderlecht van een Lukas Nmecha-scenario te dromen. Maar wat voor spits is Zirkzee? En zou Anderlecht een club voor hem zijn?  Lees verder »


'Transfer Zirkzee naar Anderlecht is nakend'

'Transfer Zirkzee naar Anderlecht is nakend'

Volgens de Italiaanse krant Corriere di Verona staan Anderlecht en Bayern München dicht bij een akkoord over een uitleenbeurt van Joshua Zirkzee. Hellas Verona, dat zich ook al gemeld heeft bij Bayern, lijkt achter het net te vissen. Lees verder »


Selectie: Mykhaylichenko in, Bundu en Arnstad out

Selectie: Mykhaylichenko in, Bundu en Arnstad out

Bogdan Mykhaylichenko is de enige nieuwe naam in de selectie van Vincent Kompany voor de partij van morgen tegen Eupen. Mustapha Bundu, die tegen Union nog een kwartier mocht invallen, valt uit de boot. Ook Kristian Arnstad reist niet mee naar de Oostkantons. Lees verder » 28-07-2021 


 26-07-2021 

Van Crombrugge: "Teveel individuele fouten"

Van Crombrugge:

Kapitein Hendrik Van Crombrugge was de enige van de spelers die na de wedstrijd de pers te woord stond. En hij was meteen hard en eerlijk in zijn analyse: "Dit hebben we onszelf aangedaan". Eén ding is duidelijk, met het oog op de Europese voorrondes moet het beter, veel beter. Lees verder » 22-07-2021 

Van Crombrugge: "We mogen van de jeugd meer eisen"

Van Crombrugge:

Hendrik Van Crombrugge is terug, al is het nog afwachten hoe zijn rug de opeenvolging van wedstrijden zal verteren. De doelman is er in ieder geval klaar voor en wil nu alleen maar vooruit kijken. Als een kapitein zal hij meer eisen van de jongeren, want dat mag, benadrukt hij.  Lees verder » 20-07-2021 

Dewaele en Harwood-Bellis trainen weer mee

Dewaele en Harwood-Bellis trainen weer mee

Sieben Dewaele (foto) en Taylor Harwood-Bellis trainden gisteren opnieuw mee met de groep. Dewaele verliet Neerpede vrijdag op krukken nadat hij geraakt werd aan de enkel in de oefenpartij tegen OFI Kreta, maar veel was er blijkbaar niet aan de hand. Lees verder » 19-07-2021 


 17-07-2021 

Blessurenieuws: Dewaele, Vlap en Delcroix

Blessurenieuws: Dewaele, Vlap en Delcroix

Sieben Dewaele blesseerde zich tijdens de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta aan de enkel. Het lijkt ernstig aangezien hij op krukken het stadion moest verlaten. Beter nieuws is er over Hannes Delcroix: hij maakte in diezelfde partij zijn wederoptreden nadat hij begin maart geopereerd werd aan de knie. Lees verder » 12-07-2021 


Na Cobbaut mag ook Vlap beschikken

Na Cobbaut mag ook Vlap beschikken

Michel Vlap mag de hoop al opgeven: Het Nieuwsblad en La Dernière Heure weten dat Anderlecht geen brood meer in hem ziet en dat hij deze zomer de club mag verlaten. Ook voor Elias Cobbaut wordt een nieuwe club gezocht. Lees verder » 11-07-2021 

Nu ook Japanse spits gelinkt aan Anderlecht

Nu ook Japanse spits gelinkt aan Anderlecht

Japanse media maken gewag van interesse van Anderlecht en PSV voor spits Kyogo Furuhashi van Vissel Kobe. De 26-jarige en 1m70-grote Furuhashi is een linkervleugelaanvaller met een neus voor doelpunten. Hij is ook Japans international. Lees verder »


 10-07-2021 

Nigeriaanse goalie gelinkt aan Anderlecht

Nigeriaanse goalie gelinkt aan Anderlecht

De Nigeriaanse website CompleteSports beweert dat Anderlecht geïnteresseerd is in Maduka Okoye, de 21-jarige doelman van Sparta Rotterdam en Nigeriaans international. Okoye zou volgens de Nigerianen de vervanger moeten worden van Hendrik Van Crombrugge als die deze zomer vertrekt. Lees verder »


 09-07-2021 

Saviolo kiest voor Lille

Saviolo kiest voor Lille

Noah Saviolo kiest ervoor om zijn opleiding verder te zetten bij Lille. Daarmee gaat hij Wassim Lantak achterna die vorig seizoen ook voor de Franse club koos. Saviolo heeft een moeilijke tijd achter de rug. Niet alleen door de gezondheidscrisis, maar ook door een zware blessure.  Lees verder »


 03-07-2021 

Trebel niet mee op stage naar Nederland

Trebel niet mee op stage naar Nederland

Adrien Trebel maakt niet langer deel uit van de A-kern van Anderlecht. In een nieuwsbericht op de website van Anderlecht staat Trebel vermeld bij een lijst van spelers die de boodschap hebben gekregen dat ze moeten vertrekken bij Paars-wit. Lees verder »


 23-06-2021 

Comeback Van Crombrugge in aantocht

Comeback Van Crombrugge in aantocht

We mogen Hendrik Van Crombrugge stilaan terug op het veld verwachten. De oefenwedstrijd van vrijdag tegen STVV komt waarschijnlijk nog niet iets te vroeg maar wellicht staat hij onder de lat tijdens de oefenwedstrijd tegen Oostende volgende week.  Lees verder »


 14-06-2021 

 04-06-2021 

Evaluatie Seizoen 2020 - 2021: Deel 2

Evaluatie Seizoen 2020 - 2021: Deel 2

 Recent kwam er een einde aan een bewogen seizoen voor Anderlecht met ups en downs. We polsten bij enkele leden van onze redactie hoe zij het seizoen van hun favoriete club evalueren. We zetten de reeks voort met TCV. Lees verder »


 01-06-2021 

Evaluatie Seizoen 2020 - 2021: Deel 1

Evaluatie Seizoen 2020 - 2021: Deel 1

Recent kwam er een einde aan een bewogen seizoen voor Anderlecht met ups en downs. We polsten bij enkele leden van onze redactie hoe zij het seizoen van hun favoriete club evalueren. We starten de reeks met Skyhawk. Lees verder »


Als Witsel niet fit raakt, mag Sambi Lokonga naar EK

Als Witsel niet fit raakt, mag Sambi Lokonga naar EK

De Rode Duivels doen er alles aan om Axel Witsel klaar te stomen voor de derde EK-wedstrijd tegen Finland. Als het niet zou lukken, dan wordt Albert Sambi Lokonga zijn vervanger in de EK-selectie. Dat liet bondscoach Roberto Martinez verstaan op zijn persconferentie gisteren. Lees verder »


 28-05-2021 

"Ambitie ligt hoger dan derde doelman"

Kenny Steppe werd meermaals geciteerd met een overgang naar RSC Anderlecht. Uiteindelijk kwam Colin Coosemans de keepers versterken. In een interview met Voetbalkrant.com Steppe geeft toe dat er interesse en contacten waren maar de clubs geraakten er niet uit. Daar is hij achteraf gezien niet treurig om.  Lees verder »


 26-05-2021 

Lange lijst geïnteresseerden voor Sambi - vertrekt ook Cobbaut?

Lange lijst geïnteresseerden voor Sambi - vertrekt ook Cobbaut?

Albert Sambi Lokonga zou Anderlecht wel eens kunnen verlaten. Zelf gaf hij al aan een stap hogerop te willen zetten. Anderlecht lijkt ook wel geneigd te willen meewerken aan een transfer. Een aantal bronnen suggereren AC Milan, Sevilla, maar ook Bayern Munchen, Dortmund en RB Leipzig als geïnteresseerde clubs. 15 miljoen lijkt de ondergrens te worden voor paars-wit, al droomt het bestuur ongetwijfeld van meer. Wat er ook van aan is, het 'voorspel' van een nakende transfer lijkt te zijn gestart. Lees verder »


 22-05-2021 

Selectie: Kana erbij voor slotwedstrijd

Selectie: Kana erbij voor slotwedstrijd

Anderlecht maakte zopas een selectie van 22 spelers bekend voor de laatste competitiewedstijd, morgen tegen Antwerp. Vincent Kompany rekent op dezelfde jongens van de laatste weken. Marco Kana is hersteld van zijn blessure en reist ook mee. Lees verder »


Schalke denkt aan terugkeer van Wellenreuther

Schalke denkt aan terugkeer van Wellenreuther

Volgens de Duitse website Sport 1 geniet Timon Wellenreuther interesse van Schalke 04. Er zouden zelfs al gesprekken gevoerd zijn tussen de doelman en de Bundesliga-degradant over een mogelijke uitleenbeurt. Ook twee andere Europese clubs zouden interesse tonen. Lees verder »


"Derde plaats zou een groot succes zijn"

Ondanks hoe de zaken verlopen zijn na de overname blijft Roger Vanden Stock een groot supporter van RSC Anderlecht. Hij zou ook terugkeren, maar eerst moet er een geste komen van het huidig bestuur. En Vincent Kompany, die is goed bezig. Lees verder »


 20-05-2021 

Jestrovic: "Kompany is goed bezig"

Jestrovic:

Nenad Jestrovic lag op twee weken op intensieve zorgen door een coronabesmetting maar is nu aan de beterhand. RSC Anderlecht volgt hij nog steeds, zijn hart blijft dan ook paars. Voor Vincent Kompany heeft hij niets dan lof en respect: "Hij wordt een grote trainer". Lees verder »


Lissens vervangt Sardella in selectie

Lissens vervangt Sardella in selectie

De ene jongere neemt de plaats in van de andere. Lucas Lissens, genezen van Covid-19, neemt zijn plaats in de selectie ten nadele van Killian Sardella. Die moest vroegtijdig naar de kant tegen Genk na een blessure. Voor de rest zijn er geen wijzigingen in de selectie.  Lees verder »


 19-05-2021 

Fitte kern

Fitte kern

Vincent Kompany kan morgen rekenen op een fitte kern, buiten langdurig geblesseerden Hendrik Van Crombrugge en Hannes Delcroix. Killian Sardella moest tegen Genk nog naar de kant maar zijn blessure blijkt al bij al mee te vallen.  Lees verder »


Diaby klaar voor Club Brugge en Antwerp

Diaby klaar voor Club Brugge en Antwerp

Vincent Kompany kan opnieuw een beroep doen op Abdoulay Diaby. De spits kreeg de afgelopen weken af te rekenen met allerlei kwaaltjes en lichte blessures. Of hij de laatste twee wedstrijden van dit seizoen effectief nog in actie komt, valt af te wachten.  Lees verder »


 18-05-2021 

Diaby nog een seizoen in het Lotto Park?

Diaby nog een seizoen in het Lotto Park?

RSC Anderlecht zou nu toch bekijken om Abdoulay Diaby ook volgend seizoen nog in het Lotto Park te laten voetballen. De aankoopoptie is waarschijnlijk te duur dus wil het onderhandelen met Lissabon om hem nog een seizoen te huren of de aankoopoptie te verlagen.  Lees verder »


 17-05-2021 

Sardella wellicht out voor Club Brugge en Antwerp

Sardella wellicht out voor Club Brugge en Antwerp

Killian Sardella moest tegen Genk na een half uur aan de kant met een blessure. Het is hoogst onzeker over de verdediger fit geraakt voor de laatste twee wedstrijden tegen Club Brugge en Antwerp. Volgens Vincent Kompany ziet het er niet goed uit.  Lees verder »


 15-05-2021 

Enkel aankoopoptie Ashimeru gelicht

Enkel aankoopoptie Ashimeru gelicht

RSC Anderlecht heeft enkele huurlingen mét aankoopoptie: Majeed Ashimeru, Paul Mukairu en Abdoulay Diaby. Zoals het er nu naar uitziet zal enkel die van Ashimeru gelicht worden. Van de drie past enkel hij in het systeem dat Vincent Kompany voor ogen heeft.  Lees verder »


 14-05-2021 

Nmecha fit voor morgen

Nmecha fit voor morgen

Vincent Kompany wou geen zand in de ogen strooien en gaf ruiterlijk toe dat Lukas Nmecha klaar is voor de wedstrijd van morgen. Woensdag moest hij in de Luminus Arena na een uur nog aan de kant met last aan de enkel.  Lees verder »


 13-05-2021 

Nmecha uit voorzorg gewisseld

Nmecha uit voorzorg gewisseld

Lukas Nmecha had in de eerste helft van de wedstrijd al last aan zijn enkel. Na verzorging speelde hij door. Op het uur werd hij alsnog gewisseld, uit voorzorg volgens Vincent Kompany die verwacht dat de Duitse spits zaterdag terug aan de aftrap staat.  Lees verder »


 12-05-2021 

Opstelling: Kompany dropt Sardella in de basis

Opstelling: Kompany dropt Sardella in de basis

De fout van Cobbaut die aan de basis lag van het eerste doelpunt van Mbokani vorige zaterdag breek de verdediger extra zuur op. Kompany kiest voor Sardella centraal naast Miazga. Ook Ashimeru verschijnt opnieuw aan de aftrap ten nadele van Bruun Larsen. Lees verder »


 11-05-2021 

Missipo zes tot negen maanden out

Missipo zes tot negen maanden out

Een zware klap voor de damesploeg: Kassandra Missipo, één van de sterkhouders van het elftal, liep een zware knieblessure op en zal zes tot negen maanden niet voetballen. "Onderzoeken vandaag brachten een blessure aan de kruisbanden van de linkerknie aan het licht", laat Anderlecht weten. "Ze zal zes tot negen maanden aan de kant staan." Lees verder »