Nieuws met tag "Blessures"


 23-01-2017 


"Stanciu kan revelatie van tweede ronde worden"

Bal veroveren, driekwart van het veld oversteken, man uitkappen en heerlijk in de winkelhaak knallen: Nicolae Stanciu scoorde tegen STVV een fenomenaal doelpunt. "Dit was buitengewoon, een typische Stanciu-actie", looft coach René Weiler. Lees verder »


 22-01-2017 

Opstelling: Weiler verrast met Appiah

Opstelling: Weiler verrast met Appiah

Het elftal is bekend waarmee Anderlecht om 18 uur zal starten tegen STVV. Tien van de elf namen zijn deze die we konden verwachten. Enkel op rechtsback heeft René Weiler een verrassing in petto: Dennis Appiah maakt zijn rentree na bijna vijf maanden afwezigheid. Lees verder »


 21-01-2017 


 20-01-2017 

Proto fit voor play-offs

Proto fit voor play-offs

Het gaat de goede kant uit met Silvio Proto, deze namiddag stond hij al opnieuw op het trainingsveld bij KV Oostende. Na zijn knieblessure werd gevreesd dat de doelman negen maanden out zou zijn, het zullen er uiteindelijk maar drie worden. De kans is dus groot dat we Proto tijdens de play-offs terug zien in het Astridpark.  Lees verder »


 18-01-2017 

Kawaya op de terugweg

Kawaya op de terugweg

Andy Kawaya blijft hard werken aan zijn terugkeer na zijn zware blessure, vorig jaar in augustus. Ondertussen heeft zijn revalidatie zich verplaatst van binnen naar buiten. De linksachter trainde gisteren op het synthetisch veld te Neerpede en ziet zo stilletjesaan het licht aan het einde van de tunnel. Lees verder »


 17-01-2017 

Acheampong opent Africa Cup als invaller

Acheampong opent Africa Cup als invaller

In de eerste wedstrijd van Ghana op de Africa Cup begon Frank Acheampong op de bank. Na 39 minuten viel Baba Rahman uit met een blessure en mocht de Anderlecht-speler invallen. Hij maakte de wedstrijd vol als linksachter. Lees verder »


Mauves Army roept op tot eensgezindheid

Mauves Army roept op tot eensgezindheid

Mauves Army geeft een reactie vrijgegeven op hun sociale media over de transfer van Adrien Trebel. De groep viseert de ex-Standard speler niet, maar stelt zich wel serieuze vragen bij het beleid van Anderlecht. Om hun visie op de feiten niet te verdraaien, publiceren wij hier de volledige verklaring van Mauves Army. Lees verder » 16-01-2017 

Column: De Voetballende Verdediger

Column: De Voetballende Verdediger

Hij stond bovenaan menig wenslijstje vorige zomer, toen de lezers van deze site de vraag voorgeschoteld kregen aan welk type speler Anderlecht volgens hen de grootste nood had: een voetballende verdediger.

Lees verder »


 15-01-2017 

 14-01-2017 


 13-01-2017 

Fysieke testen voor Capel en Thelin

Fysieke testen voor Capel en Thelin

Isaac Kiese-Thelin en Diego Capel waren gisteren afwezig tijdens de ochtendtraining. Beide spelers legden op dat moment hun fysieke testen af. De rest deed dit bij hun terugkeer uit vakantie vorige week, maar beiden waren toen niet in Anderlecht. Lees verder »


 12-01-2017 

"EK -17 jaar één van de mooiste voetbalmomenten"

De 17-jarige Milan Corryn maakte aan het begin van het seizoen de overstap naar de beloften van Anderlecht. Hij is één van de opkomende talenten bij paars-wit die in 2016 behoorde tot de selectie U17 die naar het EK trok. Momenteel is hij twee maanden out met een blessure. Pajot Sport sprak met het jonge talent. Lees verder »Weiler test Appiah op linksachter

Weiler test Appiah op linksachter

Deze namiddag keert Anderlecht terug naar huis. Dennis Appiah is na drie maanden blessure helemaal terug. René Weiler maakte van de gelegenheid gebruik om Appiah op de linksback uit te proberen. "De coach heeft zo wat bekeken op welke positie, wie kan spelen. Het biedt hem extra oplossingen", aldus Appiah.  Lees verder »


"Als je hard werkt, kom je sterker terug"

Zeven maanden na zijn zware kruisbandblessure, staat Andy Najar opnieuw op het veld. Zijn eerste wedstrijd stond hij er meteen. De eerste dagen na zijn blessure waren niet gemakkelijk voor de Hondurees: "Ik heb drie dagen aan een stuk gehuild". Lees verder »


 11-01-2017 

Training met voltallige spelersgroep

Training met voltallige spelersgroep

Het was vandaag al de voorlaatste trainingsdag op de oefenstage in La Manga. Eén training stond er vandaag op het programma en alle spelers trainden mee. Dus ook Bram Nuytinck, die de voorbije dagen met een kleien blessure sukkelde. Lees verder » 10-01-2017 

De Coene lovend over 'Catapult'

De Coene lovend over 'Catapult'

Jochen De Coene, medische verantwoordelijke bij Anderlecht, geeft meer uitleg over het nieuwe systeem waar de spelers sinds kort mee trainen: Catapult. Goedkoop is het systeem niet, maar het is wel belangrijk. Het geeft de staff een perfect beeld hoever een bepaalde speler staat. Lees verder »


 09-01-2017 

Catapult moet spelers beter maken

Catapult moet spelers beter maken

Tijdens de stage in La Manga werkt Anderlecht voor het eerst met een nieuw computerprogramma dat de spelers beter moet maken. Het programma van de firma Catapult laat toe een verregaande analyse te maken van de fysieke prestaties van de spelers. Lees verder »


 08-01-2017 

Nuytinck ook vandaag aan de kant

Nuytinck ook vandaag aan de kant

Op de winterstage in Spanje stond er vandaag één intensieve training op het programma. Lukasz Teodorczyk is genezen en trainde opnieuw mee. Bram Nuytinck, die sukkelt met de achillespees, bleef net als gisteren aan de kant. Lees verder »


Ook Nuytinck traint in de zaal

Ook Nuytinck traint in de zaal

De winterstage te La Manga gaat gepaard met enkele pijntje en kwaaltjes bij verschillende spelers. Na Obradovic, Teodorczyk en Doumbia was het nu de beurt aan Bram Nuytinck om de namiddagtraining over te slaan. De Nederlander kreeg last aan de achillespees en werkte individueel in de zaal.  Lees verder »


 07-01-2017 

Doumbia staakt training voor verzorging

Doumbia staakt training voor verzorging

Idrissa Doumbia staat sinds half december aan de kant met een kruisbandblessure aan de knie. Gisteren tijdens de eerste training op Spaanse bodem kreeg hij opnieuw last aan dezelfde blessure. Doumbia liet de namiddagtraining aan zich voorbijgaan en bleef binnen met kinesist Jens Tummeleer voor verzorging. De komende dagen moet blijken hoe ernstig de blessure is en wat de gevolgen zijn.  Lees verder »


Het gaat de goede kant uit met Appiah

Het gaat de goede kant uit met Appiah

Afwezig door een blessure sinds augustus, waar hij eind November is aan geoppereerd, is Dennis Appiah nu wel mee vertrokken op winterstage. Op het einde van voirg jaar heeft de Fransman de trainingen hernomen en is weldra voor 100% fit. Zo biedt hij een extra optie op de rechtsback aan René Weiler waardoor Andy Najar een rijtje kan opschuiven.  Lees verder »


 06-01-2017 

Newcastle wil meewerken aan terugkeer Mbemba

Newcastle wil meewerken aan terugkeer Mbemba

De Engelse krant The Chronicle heeft goed nieuws voor Anderlecht. Volgens het Engelse dagblad is Newcastle bereid om mee te werken aan een uitleenbeurt van Chancel Mbemba aan Anderlecht. The Magpies willen eerst wel een vervanger aantrekken voor de Congolees.  Lees verder »


 05-01-2017 

Trio niet mee op winterstage

Trio niet mee op winterstage

Vandaag vertrekt Anderlecht naar La Manga om de tweede seizoenshelft voor te bereiden. Dennis Appiah keert terug uit blessure en reist mee. Uit de A-kern moeten drie spelers thuisblijven. Lees verder »


 04-01-2017 

Najar niet naar Central America Cup

Najar niet naar Central America Cup

Van 13 tot 22 januari heeft in Panama de 'Central America Cup' plaats. Ook Honduras neemt elk jaar deel aan dit tornooi, al zal dat dit jaar zonder Andy Najar zijn. De Hondurees staat nog niet zolang terug op het veld na een blessure en voor hem komt het tornooi net nog iets te vroeg.  Lees verder »


 03-01-2017 

Najar: nieuw contract of vertrek?

Najar: nieuw contract of vertrek?

Andy Najar had vorig jaar zijn zinnen gezet op een toptransfer, maar een zware knieblessure strooide toen roet in het eten. De rechtsback is inmiddels volledig hersteld en heeft meteen weer zijn plaats in het team opgeëist. Hoe lang zal de Hondurees dan nog bij Anderlecht blijven? Lees verder »


 02-01-2017 

Terugkeer Appiah nakend ?

Terugkeer Appiah nakend ?

Komende donderdag 5 januari zit de vakantie erop voor de Anderlecht-spelers en hernemen ze de trainingen. Op die dag staat ook het vertrek richting La Manga op het programma voor de winterstage. De kans is groot dat Dennis Appiah mee vertrekt richting Spanje. Hij zou terug aansluiten bij de groep na een lange blessure. Lees verder »


 01-01-2017 

Wintermercato officieel van start

Wintermercato officieel van start

Het nieuwe jaar is begonnen, dus ook de wintermercato van 2017 van start gegaan. Herman Van Holsbeeck heeft een drukke transfermaand voor de boeg. Er mogen enkele spelers vertrekken, maar tegelijkertijd gaat paars-wit ook op zoek naar enkele gerichte versterkingen.  Lees verder »


 30-12-2016