Nieuws met tag "Blessures"


 27-11-2020 

Tau out met spierblessure

Tau out met spierblessure

Percy Tau is al enkele wedstrijden een vaste waarde, maar staat de komende weken aan de kant. Tau heeft een spierblessure opgelopen op training en is al zeker out voor de wedstrijden tegen Standard Luik en Zulte Waregem. Lees verder » 26-11-2020 

Engelse interesse in Marco Kana

Engelse interesse in Marco Kana

Marco Kana staat voor het seizoen van de bevestiging. De youngster speelde nog niet veel dit seizoen en vecht voor een plaatsje in de opstelling. Toch kan hij al rekenen op interesse uit Engeland. Volgens de Italiaanse pers, volgt Southampton zijn doen en laten op de voet. Lees verder »


Meer grinta verwacht tegen Standard

Meer grinta verwacht tegen Standard

D-3, de spanning loopt op naar aanleiding van de wedstrijd van komende zondag tegen Standard Luik. Een herhaling van tegen Beerschot is uit den boze. Ook directie is van mening dat er wat meer grinta in de ploeg mag komen.  Lees verder » 21-11-2020 

Selectie: geen Van Crombrugge

Selectie: geen Van Crombrugge

Hendrik Van Crombrugge ontbreekt in de selectie voor de partij van morgen tegen Beerschot. De doelman sukkelt met een blessure aan de hand. "Uit voorzorg zit hij niet in de selectie", laat Anderlecht weten. Ook Bogdan Mychaylichenko en Mustapha Bundu ontbreken. Lees verder »
 20-11-2020 

Niemand test positief op Covid-19

Niemand test positief op Covid-19

Alle Anderlecht-spelers hebben negatief getest tijdens de laatste coronatesten. Coach Vincent Kompany hoeft zondag tegen Beerschot dus geen enkele speler te missen door het verdomde virus. Ook internationals Peter Zulj (foto), Josh Cullen en Kemar Lawrence zijn inzetbaar. Lees verder »


Zulj, Cullen en Lawrence wachten op groen licht

Zulj, Cullen en Lawrence wachten op groen licht

Vincent Kompany kan, op de langdurig gekwetsten Cobbaut en Trebel na, voor de partij tegen Beerschot over zijn volledige kern beschikken. Het is wel even afwachten voor Peter Zulj, Josh Cullen (foto) en Kemar Lawrence. Na interlandvoetbal wachten zij nog op groen licht na hun coronatest. Lees verder »Van Crombrugge fit voor Beerschot

Van Crombrugge fit voor Beerschot

Vorige week moest Hendrik Van Crombrugge de selectie van de Rode Duivels nog verlaten wegens een handblessure. Ondertussen is de doelman fit en inzetbaar voor de wedstrijd van komende zondag tegen Beerschot. Vandaag worden ook de resultaten verwacht van de nieuwe coronatests. Lees verder » 16-11-2020 

Miazga legt Murillo over de knie

Miazga legt Murillo over de knie

In een vriendschappelijke interland heeft de Verenigde Staten vanavond met 6-2 gewonnen van Panama. Bij de VS speelde Matt Miazga 80 minuten mee, bij Panama stond Murillo de hele partij tussen de lijnen. Miazga gaf de assist voor de 3-1. De wedstrijd vond plaats in Oostenrijk. Lees verder » 13-11-2020 

Cobbaut moet geopereerd worden

Cobbaut moet geopereerd worden

Slecht nieuws voor Elias Cobbaut: de Anderlecht-verdediger moet een operatie ondergaan aan de enkel die hij in augustus brak. Dat weet Le Soir. Volgens de Waalse krant raakt de Mechelaar zeker niet fit voor de hervatting na de winterstop. Lees verder » 11-11-2020 

Rustige wintermercato

Rustige wintermercato

Door de huidige coronaproblematiek duurde de zomermercato tot begin oktober, Begin januari start de wintermecato alweer. Maar van RSC Anderlecht moeten er meteen geen inkomende transfers verwacht worden.  Lees verder » 10-11-2020 


 09-11-2020 

Pareja stopt met voetballen

Pareja stopt met voetballen

Voormalig Anderlecht-speler Nicolas Pareja stopt met voetballen. Op zijn 36e dwingen een nieuwe operatie aan de knie en de coronapandemie hem tot deze beslissing. Via Instagram bedankte Pareja ook Anderlecht. Lees verder »


Van Crombrugge alweer weg bij Rode Duivels

Van Crombrugge alweer weg bij Rode Duivels

Het avontuur van Hendrik Van Crombrugge bij de Rode Duivels was van korte duur. De doelman verliet de selectie vandaag al na enkele uurtje. Van Crombrugge liep gisteren tijdens de wedstrijd tegen AA Gent een blessure op aan de hand. Hij heeft nog te veel last hiervan. Lees verder » 08-11-2020 

"Laten nu al tien punten liggen"

Het is niet nieuw, RSC Anderlecht die punten weggeeft in de slotfase. Ook Vincent Kompany begint het een vervelend kwaad te zien. Al zag hij ook enkele goede zaken in de wedstrijd. Maar het puntenverlies op het einde is een serieus pijnpunt.  Lees verder »


Anderlecht-dames winnen met 10-0

Anderlecht-dames winnen met 10-0

Er staat geen stop op de vrouwenploeg van RSC Anderlecht. Nadat ze eerder deze week de Linfield Dames over de knie legden met 8-0 in de Women Champions League, moesten vandaag de damens van Genk over de knie, eindstand 10-0. Lees verder »


 06-11-2020 

Lawrence: "Clean sheets zijn erezaak"

Lawrence:

Kemar Lawrence kende een geslaagd debuut tegen Antwerp en dat smaakt naar meer. De Jamaicaan lijkt tien maanden na zijn transfer klaar om zich te bewijzen bij Anderlecht. "Ik voel me echt goed en de sfeer binnen het team is fantastisch", vertelt hij op rsca.be. Lees verder »


Kompany: "Grootste progressiemarge van alle ploegen"

Kompany:

Op de langdurig geblesseerde Elias Cobbaut en Adrien Trebel na beschikt Vincent Kompany zondag tegen Gent over zijn volledige kern. Dat verhoogt de concurrentie en stemt hem tevreden. "Mijn ultieme doel is om op een dag een groep te hebben waarbij iedereen elkaar het vuur aan de schenen legt en waarbij de spelers kwaad zijn als ze niet spelen." Lees verder »


 05-11-2020 

 04-11-2020 

Verschaeren opnieuw fit

Verschaeren opnieuw fit

Vincent Kompany kon tegen Antwerp geen beroep doen op Yari Verschaeren die sukkelde met de enkel. Maar alle problemen zouden van de baan zijn. Verschaeren zou dus fit geraken voor de wedstrijd van zondag tegen Gent. Lees verder »


 02-11-2020 

 31-10-2020 

Geen Verschaeren, wel Murillo en Mukairu

Geen Verschaeren, wel Murillo en Mukairu

Via haar officiële kanalen heeft Anderlecht de wedstrijdselectie voor de partij van morgen tegen Antwerp nog niet bekend gemaakt, maar La Dernière Heure kent ze al wel. De Waalse krant weet dat Yari Verschaeren onvoldoende fit is en ontbreekt. Nieuwkomer Paul Mukairu is er voor het eerst bij. Lees verder »


Dimata niet fit voor Antwerp

Dimata niet fit voor Antwerp

Vincent Kompany kan zondag ook geen beroep doen op Landry Dimata. Vorige week tijdens het oefenduel ondervond Dimata al hinder aan de knie en hij is dus nu ook out voor de wedstrijd tegen Antwerp.  Lees verder »


 30-10-2020 

"Afwachten voor Murillo en Verschaeren"

Yari Verschaeren (enkel) en Amir Murillo (hamstrings en adductoren) blijven onzeker voor de partij van zondag tegen Antwerp. "De situatie van Amir bekijken we dag per dag", vertelt coach Vincent Kompany. "Verschaeren verzwikte zijn enkel op training. We willen met hem geen risico nemen." Lees verder »


Nog geen Sardella tegen Antwerp

Nog geen Sardella tegen Antwerp

Vincent Kompany kan zondag niet rekenen op Killian Sardella. De verdediger sukkelt al een drietal weken met een pubalgie. "Killian is bijna terug, maar we gaan de zaken niet forceren", vertelde coach Kompany vanmiddag op zijn digitale persconferentie. Lees verder »


Stroeykens is volgend coronaslachtoffer

Stroeykens is volgend coronaslachtoffer

Uit de laatste coronatesten is bij Anderlecht één positief resultaat gekomen: Mario Stroeykens is besmet met het virus. De 16-jarige aanvaller, die de laatste weken meetraint met de A-kern en vorige weekend meespeelde in de oefenpot tegen Charleroi, ging meteen in quarantaine. Lees verder »


 29-10-2020 

Murillo en Verschaeren onzeker voor Antwerp

Murillo en Verschaeren onzeker voor Antwerp

Geen Amir Murillo (foto) en Yari Verschaeren vandaag op training. Sudpresse weet dat het duo binnen bleef en verzorging kreeg. Verschaeren heeft last van de enkel. Bij Murillo zijn de hamstrings en adductoren de boosdoener. Beiden zouden onzeker zijn voor de partij van zondag tegen Antwerp. Lees verder »


 26-10-2020 

 24-10-2020 

Anderlecht gelijk in oefenwedstrijd, Dimata valt uit

Anderlecht gelijk in oefenwedstrijd, Dimata valt uit

Anderlecht speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen Charleroi. Paars-wit liet jongens aantreden die gisteren niet of nauwelijk in actie kwamen. De partij eindigde op 0-0. Landry Dimata viel uit met een knieblessure, al lijkt het op het eerste zicht niet al te erg. Lees verder »


 22-10-2020 

 20-10-2020 

"Nooit geklaagd over positieve coronagevallen"

Covid-19 is een belangrijke factor geworden binnen de sport. Voor iedere wedstrijd is het bang afwachten of iedereen negatief test en kan spelen. Hoe gaat men daar bij Anderlecht mee om? "Op een secce manier", zegt voorzitter Wouter Vandenhaute in De Tribune op Radio 1. Lees verder »