Nieuws met tag "Blessures"


 19-01-2020 

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

Anderlecht kan tegen Club Brugge niet rekenen op Kemar Roofe. De spits is onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en zit niet in de 21-koppige selectie die Anderlecht bekend maakte. Wel erbij is Antoine Colassin (foto). Hij is de enige diepe spits. Lees verder » 17-01-2020 

Roofe blijft onzeker voor zondag

Roofe blijft onzeker voor zondag

Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december. Lees verder »


Sowah en Musona naar KAS Eupen

Sowah en Musona naar KAS Eupen

Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na. Lees verder »


Chadli van 10 naar 9?

Chadli van 10 naar 9?

Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie. Lees verder »


Roofe laten spelen houdt risico in

Roofe laten spelen houdt risico in

Kemar Roofe trainde ook gisteren niet mee. De spits sukkelt met een contractuur aan de kuit. In principe zou de medische staf hem kunnen klaarstomen voor de partij van zondag tegen Club Brugge, maar dan is er het risico dat de spits langer out zal zijn. Lees verder » 16-01-2020 

Nasri traint voluit, nog geen Roofe

Nasri traint voluit, nog geen Roofe

Samir Nasri werkte gisteren de volledige groepstraining af en ging voluit. De Franse middenvelder lijkt klaar om zijn rentree te maken. Minder goed nieuws is er van Kemar Roofe. De spits trainde gisteren nog steeds niet. Lees verder » 15-01-2020 

Dhauholou loopt kuitbeenbreuk op

Dhauholou loopt kuitbeenbreuk op

Opnieuw zware pech voor Olivier Ciryack Dhauholou: de Ivoriaanse spits liep maandag bij Waasland-Beveren een kuitbeenbreuk op tijdens de U21-wedstrijd tegen Charleroi. Het seizoen van de Anderlecht-huurling zit erop. Lees verder » 14-01-2020 

Roofe moet het nog even rustig aan doen

Roofe moet het nog even rustig aan doen

Kemar Roofe traint nog niet voluit, hij moet het nog even rustig aan doen na zijn kuitblessure. Vandaag ondergaat de spits nog verdere onderzoeken maar normaal raakt hij wel fit voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Veel alternatieven zijn er immers niet.  Lees verder » 13-01-2020 

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL

RSC Anderlecht wil nog een paar extra oefenwedstrijden inlassen. Zo zou het alvast willen oefenen tegen de eigen U21. Momenteel lopen er ook gesprekken met Oud-Heverlee Leuven om een oefenwedstrijd in te plannen. De duels zijn voorzien voor 20 en 27 januari. Lees verder »


"Het belangrijkste was dat ik speler kon blijven"

Vincent Kompany vloog na de winterstage niet naar huis maar richting Engeland. Hij is er door de FWA, de federatie van voetbalmedia, opgenomen in de Hall of Fame. Hij kreeg er de vraag of hij het in de toekomst zag zitten om Mancester City te coachen: "Daarvoor is Anderlecht te interessant en mooi als uitdaging". Lees verder » 12-01-2020 

Anderlecht: "Blessure Roofe niet erg"

Anderlecht:

Goed nieuws: de blessure die Kemar Roofe gisteren deed afhaken in de oefenwedstrijd tegen Livingston blijkt niet ernstig. Dat laat Anderlecht weten. "Kemar voelde iets lichts in de kuit en uit voorzorg ging hij naar de kant. Niets ernstig dus", klinkt het in het wedstrijdverslag op rsca.be. Lees verder » 11-01-2020 

Bemoedigend wederoptreden Bakkali

Bemoedigend wederoptreden Bakkali

Zakaria Bakkali maakte tegen Livingston zijn eerste wedstrjidminuten sinds 7 april. In de oefenwedstrijd speelde hij 45 minuten mee en de aanwezige journalisten zagen dat hij een goede indruk naliet. Lees verder »Kompany vervangen met "beetje pijn"

Kompany vervangen met

Kort voor het einde van de oefenwedstrjid tegen Lugano werd Vincent Kompany vervangen. "Niets ernstigs", vertelde coach Frank Vercauteren na afloop. "Hij had wat pijn, een soort van kramp. We hebben geen enkel risio genomen." Lees verder »
 10-01-2020 

Anderlecht dreigt zijn vier keepers te verliezen

Anderlecht dreigt zijn vier keepers te verliezen

Thomas Didillon wil vertrekken en geniet interesse van New York Red Bulls. Daarom hoopt Anderlecht om Davy Roef te overtuigen om bij te tekenen, maar die weigert. De bijna 26-jarige goalie wil zijn transfervrije status in juni verzilveren en elders nummer 1 worden. Lees verder » 09-01-2020 

Kljestan lovend over Murillo: "Great player"

Kljestan lovend over Murillo:

Amir Murillo is voorlopig de enige versterking van Anderlecht deze winter. De rechtsback traint al ruim een maand mee en integreert zich goed. Sacha Kljestan, die Murillo aanprees bij Anderlecht, gelooft in de Panamees. "Amir heeft alle kwaliteiten om bij Anderlecht te slagen." Lees verder »


Najar traint individueel in Neerpede

Najar traint individueel in Neerpede

Terwijl de A-kern op stage is in Spanje, traint Andy Najar in zijn eentje in Neerpede. Op zijn Instagram deelt Najar een filmpje waarin te zien is hij hij een dribbeloefening afwerkt tussen verschillende paaltjes. Lees verder »


 08-01-2020 

Marco Kana stelt zichzelf voor

Marco Kana stelt zichzelf voor

Enkele weken geleden stapte Marco Kana trots het veld  op als basisspeler met zijn broertje aan zijn hand. Een fantastisch debuut voor de 17-jarige verdediger die zijn kans kreeg mede door blessures. Maar vooral door het geloof dat Vincent Kompany in hem had. Kana voetbalt al sinds zijn zes jaar voor paars-wit. Lees verder »


 07-01-2020 

Sowah mee met Eupen als tester

Sowah mee met Eupen als tester

Emmanuel Sowah vertrok gisteren mee met Eupen op winterstage. Toch is een transfer nog niet zeker. Sowah is mee naar Qatar als tester, na de winterstage neemt Eupen waarschijnlijk een beslissing over een transfer van de Ghanees.  Lees verder »


 06-01-2020 

Anderlecht: "Bakkali en Nasri helemaal hersteld"

Anderlecht:

Vandaag was de eerste echte trainingsdag van Anderlecht in Spanje. Peter Zulj en Kemar Roofe trainden individueel. Voor de rest stonden 27 spelers op het oefenveld. Daarbij ook Samir Nasri en Zakaria Bakkali. "Beiden zijn helemaal hersteld na een lange blessure", zo meldt Anderlecht. Lees verder »


 04-01-2020 

Anderlecht bevestigt: Dimata niet mee op stage

Anderlecht bevestigt: Dimata niet mee op stage

Anderlecht heeft nu ook zelf laten weten dat Landry Dimata niet mee gaat op stage. Volgens de club blijft hij in België om te werken aan zijn revalidatie. Vanmorgen in de kranten liet Dimata's manager al weten dat de spits niet mee mag. Volgens hem is Dimata wel honderd procent fit. Lees verder »


 28-12-2019 

Chadli nu met last aan de heup

Chadli nu met last aan de heup

Na een uur voetballen verliet Nacer Chadli op Antwerp het veld met een blessure aan de heup. Dat weet Het Nieuwsblad. De winterstop komt goed van pas voor de Rode Duivel om alle fysieke kwaaltjes te laten herstellen. In november en begin december speelde de kuit hem parten. Lees verder »


Geen verkoop, wel verhuur voor Trebel

Geen verkoop, wel verhuur voor Trebel

Anderlecht slaagt er niet in om Al Shabab te overtuigen Adrien Trebel aan te kopen voor een aanvaardbare transfersom. Dus wordt het de oplossing die paars-wit in de zomer ook toepaste met veel spelers op overschot: verhuur met overname van het volledige salaris. Lees verder »


 27-12-2019 

Vercauteren kiest voor dezelfde elf

Vercauteren kiest voor dezelfde elf

Frank Vercauteren (foto) voert geen wijzigingen door in zijn basiself. Over een uur start hij tegen Antwerp met dezelfde elf jongens die afgelopen zondag Genk versloegen. Dat betekent dat middenvelders Albert Sambi Lokonga en Michel Vlap hersteld zijn van hun ziekte. Lees verder »


Avondtraining op kerstdag

Avondtraining op kerstdag

Kerstmis is een periode van familie, maar ook van voetbal. Anderlecht combineerde beide. Overdag kregen de spelers ruimte om bij hun familie te zijn, maar om 19 uur 's avonds werkten ze nog een training af.  Lees verder »