Nieuws met tag "Blessures"


 21-03-2019 

Bolasie krijgt rust bij Congo

Bolasie krijgt rust bij Congo

Volgens Congolese media heeft Yannick Bolasie rust gekregen van de Congolese bondscoach. Het zou niet gaan om een blessure maar om een recupertatieperiode. Zijn aantreden voor de wedstrijd tegen Liberia op 24 maart zou niet in het gedrang komen.  Lees verder » 19-03-2019 

Programma internationale spelers

Programma internationale spelers

Fred Rutten heeft de komende twee weken een beperkte groep ter beschikking. Verschillende RSC Anderlecht-spelers zijn opgeroepen voor hun nationale verplichtingen. Ook een aantal verhuurde spelers hebben interlandverplichtingen.  Lees verder »


Trebel wilde spelen, maar Rutten past

Trebel wilde spelen, maar Rutten past

Geen Adrien Trebel gisteren bij de U21. De middenvelder traint sinds vorige week weer mee en wilde graag wedstrijdritme opdoen, maar coach Fred Rutten hield de aanvoerder aan de kant. De coach wil liever niet dat Trebel risico's neemt bij de U21. Lees verder » 18-03-2019 

Bornauw viert wederoptreden bij U21

Bornauw viert wederoptreden bij U21

Sebastiaan Bornauw maakt na drie maanden blessureleed vanavond zijn wederoptreden. De centrale verdediger startte zo'n kwartier geleden in de wedstrijd van de U21 tegen AA Gent. Ook Evgen Makarenko staat aan de aftrap. Lees verder »


"Verschaeren pikt intensiteit goed op"

Yari Verschaeren, nog altijd maar 17, maar toch draagt hij de ploeg en loopt elke wedstrijd de longen uit zijn lijf. Hopen dus dat de jonge middenvelder fit blijft, al heeft Fred Rutten daar niet meteen schrik voor: "Hij pikt de intensiteit goed op". Lees verder »


Dan toch geen Trebel bij beloften?

Dan toch geen Trebel bij beloften?

Adrien Trebel hernam vorige week de groepstrainingen. Verwacht werd dat hij vanavond zou aantreden bij de beloften maar dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Fred Rutten wil niets riskeren met zijn kapitein en ziet hem liever niet spelen bij de beloften. Lees verder » 17-03-2019 

Fans lyrisch over Verschaeren

Fans lyrisch over Verschaeren

Yari Verschaeren, dé chouchou van het Anderlecht-publiek. Als je er de sociale media op naleest zie je alleen maar superlatieven voor de 17-jarige. Met twee afgemeten voorzetten liet hij Yannick Bolasie en Ivan Santini scoren. Als het van de supporters afhangt is de nummer 10 voor Verschaeren volgend seizoen.  Lees verder » 16-03-2019 

Faes niet in selectie KVO

Faes niet in selectie KVO

Wout Faes is dan toch niet fit geraakt voor de partij van morgen tussen Anderlecht en Oostende. Het jeugdproduct van paars-wit sukkelt met een voetblessure en zit niet in de 18-koppige wedstrijdselectie die Oostende-coach Hugo Broos vandaag vrijgaf. Lees verder » 15-03-2019 

Faes wellicht fit voor de komst van Anderlecht

Faes wellicht fit voor de komst van Anderlecht

In de zomer ruilde Wout Faes RSC Anderlecht voor KV Oostende. De voorbije speeldagen zat hij een schorsing uit, maar voor de wedstrijd van zondag tegen RSC Anderlecht is hij terug inzetbaar. Al sukkelt hij wel nog een beetje met een voetblessure. Lees verder »
Bakkali en Najar nog niet klaar

Bakkali en Najar nog niet klaar

Zakaria Bakkali en Andy Najar zullen nog niet in de selectie zitten voor de wedstrijd van zondag tegen KV Oostende. Beide spelers zullen pas terug fit zijn met de start van de play-offs. Najar heeft de trainingen wel al deels hernomen.  Lees verder »


Trebel maandag met beloften?

Trebel maandag met beloften?

Adrien Trebel stelde zich als doel om opnieuw fit te zijn met de play-offs. En dat doel komt nu langzaam in zicht. Ramon Cugat zette eerder al het licht op groen voor de Fransman die nu de groepstrainingen mag hervatten. De kans bestaat dat hij maandag ook aantreedt met de beloften.  Lees verder » 14-03-2019 

Kums onzeker voor zondag

Kums onzeker voor zondag

Sven Kums heeft opnieuw last van de bil en trainde gisteren niet mee. Het is ook niet zeker of de middenvelder klaar geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen KV Oostende.  Lees verder » 12-03-2019 

Bornauw, Najar en Delcroix trainen terug mee

Bornauw, Najar en Delcroix trainen terug mee

Sebastiaan Bornauw zijn revalidatie verliep vlot na zijn operatie aan de knieschijf. Gisteren tekende hij present op de training met de spelers die niet in actie kwamen tegen Kortrijk. Ook Andy Najar en Hannes Delcroix trainden mee.  Lees verder »
 11-03-2019 

Rutten: "We zijn tot iets in staat in play-off 1"

Rutten:

Fred Rutten was tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. Maar hij benadrukt ook meteen dat er nog werkpunten zijn voor de toekomst. Zo moeten ze nog leren om die eerste helft ook door te trekken naar de tweede helft om het deksel niet op de neus te krijgen.  Lees verder » 09-03-2019 

Bakkali heeft last van de knie

Bakkali heeft last van de knie

Fred Rutten verklaarde gisteren op zijn persconferentie dat Zakaria Bakkali geblesseerd is en out is voor de wedstrijd tegen Kortrijk. Over de aard van de blessure kon hij niets zeggen door de wet op de privacy. Volgens La Dernière Heure heeft Bakkali last aan de knie.  Lees verder »


 08-03-2019 

Bornauw en Makarenko revalideren nog

Bornauw en Makarenko revalideren nog

Ondertussen is het ook wachten op een terugkeer van Sebastiaan Bornauw en Yevhen Makarenko. Bornauw traint nog niet met de bal en houdt zich voorlopig aan individuele sessies. Makarenko herneemt langzaamaan de groepstrainingen.  Lees verder »


Bakkali out voor zondag

Bakkali out voor zondag

Zakaria Bakkali is geblesseerd en is out voor de wedstrijd van zondag tegen KV Kortrijk. Over de aard van de blessure kan de coach niets zeggen door de wet op de privacy. Al lachend voegde hij er wel aan toe dat Bakkali last heeft van zijn been.  Lees verder »


Geen datum op terugkeer Dimata

Geen datum op terugkeer Dimata

Landry Dimata is nog steeds geblesseerd. Persverantwoordelijk Marie Verbeeke liet nu ook officieel weten dat Dimata zich niet zal laten opereren. Een datum wanneer hij terug inzetbaar zal zijn wil en kan Fred Rutten niet geven.  Lees verder »


"Vanhaezebrouck zorgde ervoor dat ik blokkeerde"

Ryota Morioka en Anderlecht, het werd geen geslaagd huwelijk. In Het Nieuwsblad blikt de Japanner vandaag terug en vertelt hij wat er misliep. Hein Vanhaezebrouck draagt in zijn ogen heel wat schuld, maar de beslissing om te vertrekken viel pas na een gesprek met Fred Rutten. Lees verder »


 07-03-2019 

Saelemaekers terug na ziekte

Saelemaekers terug na ziekte

Alexis Saelemaekers trainde gisteren opnieuw mee. Zondag (wedstrijd) en begin deze week (training) was de rechterflankspeler afwezig wegens ziekte. Ook Evgen Makarenko was weer van de partij. Zijn achillespeesblessure lijkt volledig verleden tijd. Lees verder »


Trebel wil fit zijn voor play-offs

Trebel wil fit zijn voor play-offs

Adrien Trebel heeft zijn zinnen gezet op de play-offs. De Fransman bracht opnieuw een bezoekje aan de Spaanse specialist Ramon Cugat. Die gelooft dat hij Trebel fit krijgt tegen de play-offs. De medische staf bij Anderlecht heeft zijn twijfels. Lees verder »


 05-03-2019 

Dimata fit voor play-offs en EK?

Dimata fit voor play-offs en EK?

Van een bocht gesproken: volgens Het Laatste Nieuws heeft Landry Dimata nu beslist om zich toch niet te laten opereren. De spits zou kiezen voor een revalidatieschema. Speler en club hopen dat Dimata speelklaar raakt voor de play-offs. Ook het EK voor U21 in juni wil hij spelen. Lees verder »


 04-03-2019 

Dauda wil niet van veld na hersenschudding (video)

Dauda wil niet van veld na hersenschudding (video)

Mohammed Dauda moest zaterdag bij Vitesse al na een half uur de strijd staken. Na een fikse botsing was de Anderlecht-huurling een hersenschudding op. De clubarts van Vitesse zei aan coach Leonid Slutsky om Dauda te wisselen, maar die ging niet akkoord.  Lees verder »


Makarenko traint weer mee

Makarenko traint weer mee

Door een aanslepende blessure aan de achillespees verdween hij helemaal uit beeld, maar Yevgen Makarenko is bezig aan de weg terug. Deze voormiddag tekende hij present voor de veldtraining.  Lees verder »


Saelemaekers haakt af wegens ziekte

Saelemaekers haakt af wegens ziekte

Geen Alexis Saelemaekers in de selectie die richting Lokeren trok. De 19-jarige moest op het laatste moment afhaken wegens ziekte. Het is niet duidelijk of hij fit zal zijn voor de wedstrijd van volgende zondag tegen Kortrijk.  Lees verder »


Laforge vervangt zieke Dierick

Laforge vervangt zieke Dierick

Christof Dierick was aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijd op Lokeren. Alleen viel die op het laatste moment ziek uit. Vierde official Nicolas Laforge nam dan maar zijn plaats in. Laforge fluitte daags voordien nog Club Brugge-STVV maar kon op geen foutje betrapt worden.  Lees verder »