Nieuws met tag "Blessures"


 23-07-2019 


 22-07-2019 

Janssen kiest voor Mexicaans avontuur

Janssen kiest voor Mexicaans avontuur

Zijn naam werd al enkele transferperiodes aan Anderlecht gelinkt, maar de piste Vincent Janssen mag bij deze definitief geschrapt worden. De Nederlandse spits ruilt Tottenham Hotspur in voor het Mexicaanse CF Monterrey. Lees verder » 20-07-2019 

Officieel: Kara verkast naar Qatar

Officieel: Kara verkast naar Qatar

Anderlecht is een speler armer. Kara Mbodj verhuist na vier seizoenen bij Anderlecht naar Qatar. Hij tekent er een contract voor drie jaar bij Al-Sailiya. Dat laat de ploeg weten via Twitter. Lees verder »U21 verliezen oefenduel tegen Dender

U21 verliezen oefenduel tegen Dender

De U21 van Anderlecht hebben gisterenavond met 2-1 verloren in een oefenwedstrijd tegen FC Dender. Mathis Suray (foto) bracht Anderlecht wel op voorsprong. Vijf minuten voor tijd viel het winnende doelpunt uit een strafschop. Lees verder »


Bakkali vier maand out

Bakkali vier maand out

Zakaria Bakkali sukkelt al langer met de knie. Afgelopen vrijdag liet hij zich uiteindelijk opereren. De operatie is goed verlopen maar de aavaller is minstens voor vier maanden out. Na Andy Najar ziet paars-wit een tweede speler langdurig uitvallen. Lees verder »


Sam wilde stevig loon

Sam wilde stevig loon

Het zag er lange tijd naar uit dat Sydney Sam een contract kreeg bij RSC Anderlecht. Er circuleerden zelfs al foto's van de Duitser met Michaël Verschueren waarop beiden het truitje van paars-wit vasthielden. Maar de deal sprong dus af. Reden: Sam eiste iets té veel.  Lees verder » 19-07-2019 

Bakkali geopereerd

Bakkali geopereerd

RSC Anderlecht ziet weer een speler uitvallen, Zakaria Bakkali. Paars-wit laat via sociale media weten dat Bakkali geopereerd is aan de knie en wenst hem veel succes met de revalidatie.  Lees verder »


Najar: "Belangrijkste is terug op het veld staan"

Najar:

Het zal nog een tijdje duren eer we Andy Najar terug op een veld zien. De Hondurees blesseerde zich bij zijn nationale ploeg en is al zeker zes maand out. Een zware klap, zegt hij zelf, maar nu concentreert hij zich vooral op zijn revalidatie en hoopt hij terug snel op het veld te staan. Lees verder » 17-07-2019 

Ondermeer Smet en Geldhof gebuisd

Ondermeer Smet en Geldhof gebuisd

Binnen anderhalve week begint het nieuwe seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League. Die competitie zal alvast starten zonder scheidsrechters Wim Smet en Frederik Geldhof. Zij slaagden niet voor de fysieke testen die eerder deze week werden afgenomen in het Belgian Football Center te Tubeke.  Lees verder » 16-07-2019 

Santini en Nasri trainen weer

Santini en Nasri trainen weer

Ivan Santini is hersteld van zijn blessure en Samir Nasri genezen van zijn griepje. De twee trainden gisteren opnieuw mee met de groep. Door zijn griep ontbrak Nasri zondag op de fandag. Morgen tegen OFI Kreta maakt hij wellicht zijn eerste wedstrijdminuten. Lees verder » 15-07-2019 

Nasri in bed met griep

Nasri in bed met griep

Van de nieuwkomers was enkel Michel Vlap aanwezig op de fandag. Samir Nasri moest afhaken door ziekte. De Fransman lag met griep in bed. De contracten van Sandler en Sam zijn nog niet rond.  Lees verder » 14-07-2019  13-07-2019 


 12-07-2019 

Santini geblesseerd

Santini geblesseerd

Ivan Santini kwam nog niet echt in actie tijdens de voorbereiding. De Kroaat zou last hebben van een lichte blessure. De aard van de blessure en hoelang Santini out zal zijn in momenteel niet geweten. Lees verder »


 11-07-2019 


 10-07-2019 

De lijdensweg van Najar

De lijdensweg van Najar

Eerder vandaag meldden wij u al dat Andy Najar, de 26-jarige Hondurese rechtsback van RSC Anderlecht weer in de lappenmand ligt nadat hij bij een oefenmatch met Honduras zijn voorste kruisbanden scheurde. Dit is zoals wel geweten niet zijn eerste blessure en bij Het Laatste Nieuws zette ze de ellelange lijst van blessures op een rijtje.  Lees verder »


Anderlecht zes maanden zonder Najar

Anderlecht zes maanden zonder Najar

De blessure die Andy Najar begin juni met Honduras opliep, is veel erger dan gevreesd. Uit onderzoek door Anderlecht blijkt dat zijn kruisbanden gescheurd zijn. Najar moet onder het mes en kan zes maanden niet voetballen. Lees verder »


 09-07-2019 

"Met intelligente spelers kom je heel ver"

Sinds de komst van Vincent Kompany hoor je regelmatig het "systeem Guardiola". Maar heeft RSC Anderlecht wel de spelers en mogelijkheden om dat soort voetbal te brengen. Volgens Samir Nasri kan je met intelligente spelers elke systeem aanleren. Lees verder »


"Kan veel leren van Kompany"

Samir Nasri denkt ook aan zijn toekomst, zo wil hij later trainer worden. Hij is dan ook van plan om binnenkort aan een trainerscursus te beginnen. Maar het belangrijkste is nu om terug op niveau te komen zodat hij kan spelen. Lees verder »


Nasri: "Nieuwe ervaring voor mij"

Nasri:

Samir Nasri is zonet officieel voorgesteld als speler van RSC Anderlecht. Nasri heeft een moeilijke periode achter de rug, eentje die hij gebruikt heeft om te herbronnen en de kleine dingen opnieuw te leren waarderen. Zonder die periode zou hij hier waarschijnlijk vandaag niet gezeten hebben. Lees verder »


"Nasri zit hier dankzij Kompany"

Het was technisch directeur Frank Arnesen die als eerste het woord nam bij de officiële persvoorstelling van Samir Nasri. En Arnesen was duidelijk, het feit dat RSC Anderlecht zo een speler kan binnenhalen is enkel en alleen aan Vincent Kompany te danken. Lees verder »


 08-07-2019 

Trebel en Kara naar B-kern?

Trebel en Kara naar B-kern?

Nu de stage in Nederland achter de rug is en de internationals stilaan terugkeren uit vakantie, wordt de kern van Anderlecht erg groot. Daarom moeten er knopen worden doorgehakt over spelers waarop niet meer wordt gerekend. Lees verder »


 07-07-2019 

Vlap: "Met Verschaeren mooi aanvallend voetballen"

Vlap:

Na de pers donderdag konden de supporters de voorbije dagen vragen stellen voor Michel Vlap. Op RSCA.be pikte de Nederlandse aanwinst er tien uit en met een opgewekte glimlach gaf hij eerlijke antwoorden. "Mijn ambitie? Zo veel mogelijk prijzen pakken en beginnen met de landstitel dit seizoen." Lees verder »


De Nederlandse connectie (2000–2019)

De Nederlandse connectie (2000–2019)

Mulder, Rensenbrink en Haan zijn ronkende namen van Nederlandse spelers die ooit schitterden in het truitje van Anderlecht. Helaas is het niet meer mogelijk of zeer moeilijk om wereldspelers als Rensenbrink of internationals te halen, zoals Van Tiggelen en Bosman in de jaren 80. De band tussen Anderlecht en Nederland blijft echter nog steeds bestaan. Met de komst van Michel Vlap hebben we alle Nederlandse spelers die voor Anderlecht hebben gespeeld in de 21ste eeuw eens op een rijtje gezet. Lees verder »