Nieuws met tag "Blessures"


 04-02-2023 

Riemer: "Bewust voor lange bal gekozen"

Riemer:

Na de partij tegen Oostende sprak coach Brian Riemer over een "belangrijke overwinning" waar hij "heel blij" mee was. De Anderlecht-coach kreeg ook een vraag over de veelvuldige lange ballen die zijn spelers trapten. Dat bleek deel van het tactische plan. Lees verder »


Wellenreuther krijgt eindelijk speelkansen bij Feyenoord

Wellenreuther krijgt eindelijk speelkansen bij Feyenoord

Timon Wellenreuther, door Anderlecht verhuurd aan Feyenoord, zal morgen voor het eerst in actie komen voor de Rotterdamse club. Justin Bijlow, de nummer één van Feyenoord, heeft zijn pols gebroken. Ook de komende weken zal Wellenreuther dus normaal gezien tussen de palen staan. Lees verder » 02-02-2023 

"Slimani heeft profiel dat we nog misten"

Islam Slimani is de spits die Anderlecht op Deadline Day uit de hoed toverde. Coach Brian Riemer en CEO Sports Jesper Fredberg vertelde vandaag allebei dat ze volop geloven in de meerwaarde van de Algerijn. "Hij heeft kwaliteiten die we op die positie nog misten." Lees verder »


Fredberg: "Geen nieuw contract Trebel"

Fredberg:

De kogel is door de kerk: Adrien Trebel krijgt geen nieuw contract bij Anderlecht. Dat vertelde CEO Sports Jesper Fredberg vandaag in gesprekken met de pers. "Een nieuw contract is geen optie", zo klinkt het. Volgens Fredberg zijn er meerdere redenen. "Zijn salaris is er één, maar hij past ook niet in onze sportieve plannen." Lees verder » 01-02-2023 

FIFA-hulplijn voor transfer Toffolo

FIFA-hulplijn voor transfer Toffolo

Anderlecht geeft de komst van linksback Harry Toffolo nog niet op, ook al verstreek de transfer deadline voor Engeland gisteren om middernacht. Anderlecht gaat horen of de FIFA de transfer alsnog kan goedkeuren omdat Nottingham een gevalideerd akkoord niet getekend heeft. Lees verder »


Wie is Islam Slimani? Een portret

Wie is Islam Slimani? Een portret

Met Islam Slimani haalde Anderlecht vannacht alsnog de broodnodige aanvallende versterking in huis. De 34-jarige Algerijn is geen kleine naam. Maar hoe verliep zijn carrière? Een portret. Lees verder »


Frenay flikte Arokodare-deal van Anderlecht

Frenay flikte  Arokodare-deal van Anderlecht

Tolu  Arokodare was op weg om de nieuwe spits van Anderlecht te worden. Hij legde zelfs medische testen af en een een akkoord leek in de maak. Het social media-team volgde alles om een filmpje te maken. En toen sprong makelaar Didier Frenay in de dans, en mogelijk ook enkele medewerkers van Mogi Bayat. Lees verder » 31-01-2023 

Nottingham twijfelt plots over transfer Toffolo

Nottingham twijfelt plots over transfer Toffolo

Komt er een kink in de kabel bij de transfer van Harry Toffolo naar Anderlecht? Het Laatste Nieuws weet dat een andere linksback van Nottingham, Omar Richards, minder goed hersteld van een blessure dan gehoopt en Nottingham er nu aan twijfelt om Toffolo te laten gaan. Lees verder » 30-01-2023 

Verbruggen: "Gemengde gevoelens"

Verbruggen:

Bart Verbruggen stond opnieuw stevig zijn doel te verdedigen tegen Antwerp. Vooral de tweede helft hield hij zijn ploeg tot drie keer toe overeind. De doelman kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd, hij is van mening dat er meer in zat.  Lees verder »


Afwachten voor blessure Trebel

Afwachten voor blessure Trebel

Adrien Trebel stond gisteren amper zes minuten op het veld als hij alweer moest vervangen worden. De Fransman had last aan de dij wat meteen een hamstringblessure doet vermoeden. Al zullen verdere onderzoeken vandaag meer duidelijkheid brengen.  Lees verder » 29-01-2023 


 28-01-2023 

Selectie: Refaelov terug van de partij

Selectie: Refaelov terug van de partij

Vorig weekend won Anderlecht kostbare punten bij Seraing, maar tegen Antwerp zal het toch beter voor de dag moeten komen om punten te rapen. In elk geval lijkt Refealov hersteld van zijn blessure. De ex-speler van Antwerp zit opnieuw in de kern, net als middenvelder Leoni. Arnstad is geschorst na vijf gele kaarten. Lees verder » 26-01-2023 

Rond de 15% doorverkooppercentage

Rond de 15% doorverkooppercentage

De meeste cijfers rond de aankomende transfer van Julien Duranville, zijn al bekend. Alleen over het doorverkooppercentage was er nog onduidelijkheid, volgens Het Nieuwsblad zou dat rond de 15% liggen. Bij een dooverkoop kan Duranville dus nog een mooi bedrag opleveren voor RSC Anderlecht.  Lees verder » 23-01-2023 

Waarom Anderlecht Duranville best nu laat vertrekken

Waarom Anderlecht Duranville best nu laat vertrekken

We schrijven het met pijn in het hart, maar de kans is heel erg groot dat Julian Duranville Anderlecht deze week verlaat. Sterker nog: het zou voor Anderlecht zelfs het beste zijn. Waarom: de winger wil niet bijtekenen. Hoe sneller hij vertrekt, hoe meer geld hij nog oplevert. Lees verder »


Verbruggen in beeld bij Oranje

Verbruggen in beeld bij Oranje

De prestaties van Bart Verbruggen blijven in Nederland niet onopgemerkt. Patrick Lodewijks, sinds 1 januari de nieuwe keeperstrainer van het Nederlands elfta, vertelt in een interview bij ESPN dat Verbruggen een van de spelers is die bij hem in beeld is. Lees verder »


Anderlecht-doelwit Henry maanden out

Anderlecht-doelwit Henry maanden out

Thomas Henry, die volgens de media dichtbij een transfer naar Anderlecht stond, kent het verdict van de blessure die hij zaterdag opliep. Onderzoek wijst uit dat de 28-jarige spits de kruisband van zijn rechterknie gescheurd heeft. Er wacht hem een maandenlange revalidatie. Lees verder »


Amuzu bankzitter wegens ziekte

Amuzu bankzitter wegens ziekte

Francis Amuzu zat gisteren tegen Seraing op de bank omdat hij ziek was. Dat weet Het Laatste Nieuws. Mario Stroeykens was zijn vervanger en speelde op de linkerflnak. Na 67 minuten mocht Amuzu invallen. Lees verder » 21-01-2023 

Selectie: Sadiki opnieuw present

Selectie: Sadiki opnieuw present

Anderlecht heeft een selectie van 19 spelers bekendgemaakt voor de partij van morgen tegen Seraing. In vergelijking met de partij van woensdag tegen Zulte Waregem is Noah Sadiki nieuw in de kern. Lior Refaelov is nog niet hersteld van zijn blessure en ontbreekt. Lees verder »


Mogelijk probleem met transfer Henry

Mogelijk probleem met transfer Henry

De Fransman Thomas Henry is volgens verschillende kranten een van de toptargets om de nieuwe spits te worden van Anderlecht. Maar overmacht zou die plannen flink door elkaar kunnen schudden. Vanmiddag werd Henry geblesseerd op een draagberrie naar de kant gedragen. De speler van Hellas Verona liep mogelijk een zware knieblessure op in de match tegen Lecce. Lees verder »


Over en out voor Verbeke

Over en out voor Verbeke

Peter Verbeke is het volgende slachtoffer bij RSC Anderlecht, de CEO mag een andere werkgever gaan zoeken. Jesper Fredberg ziet geen toekomst meer voor Verbeke bij paars-wit.  Lees verder »


 19-01-2023 

Ook zondag nog geen Refaelov

Ook zondag nog geen Refaelov

Anderlecht zal ook zondag tegen Seraing geen beroep kunnen doen op Lior Refaelov. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De middenvelder is nog niet verlost van zijn blessure aan de hamstrings. Anderlecht hoopt hem volgend weekend, tegen Antwerp, te recupereren. Lees verder »


Kana geblesseerd aan de teen

Kana geblesseerd aan de teen

Marco Kana zat niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem, omdat hij een teenblessure heeft. Hij kwam woensdag met een speciale wandelschoen naar het Lotto Park om de wedstrijd tegen Zulte-Waregem bij te wonen. Lees verder »


 18-01-2023 

 15-01-2023 

Refaelov één tot twee weken out

Refaelov één tot twee weken out

Lior Refaelov blesseerde zich tijdens de training aan de hamstrings en zal één tot twee weken out zijn. Dat weet Het Nieuwsblad. Een stevige aderlating voor paars-wit: de Israëliër was dit seizoen al goed voor vier doelpunten en vijf assists in de competitie. Lees verder »


 14-01-2023 

Vandenhaute: "Niemand is groter dan de club"

Vandenhaute:

Wouter Vandenhaute is buitengekomen met verschillende videoboodschappen, daarin geeft hij ondermeer toe dat hij misschien toch beter zijn best had moeten doen om Vincent Kompany langer bij de club te houden. "Niemand is groter dan de club", besluit Vandenhaute. Lees verder »


 13-01-2023 

RSCA Futures winnen oefenduel met 4-0

RSCA Futures winnen oefenduel met 4-0

De RSCA Futures hebben vanmiddag een oefenduel tegen Troyes gewonnen met 4-0. Michez en Agyei scoorden voor de pauze, Stassin en Masscho deden dat erna. De Zweedse nieuwkomer Bellmann stond in de basis en speelde als aanvallende middenvelder. Lees verder »


 12-01-2023 

 09-01-2023 

Anderlecht ontslaat Jean Kindermans

Anderlecht ontslaat Jean Kindermans

Anderlecht heeft hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans ontslagen. Sinds vanmorgen doet het gerucht de ronde op Twitter en Sporza-journalist Bart Aerts vond bevestiging bij twee bronnen dichtbij de club. Anderlecht en Kindermans zelf weigeren momenteel om te reageren. Lees verder »Verbruggen: "Een droom die uitkomt"

Verbruggen:

RSC Anderlecht verloor zijn eerste thuiswedstrijd van dit jaar met 1-3, ook niet meteen wat Bart Verbruggen voor ogen had nu hij officieel de eerste keeper is, een droom die nu werkelijkheid geworden is. Ondanks de uitlslag valt er de Nederlander niets te verwijten. Lees verder »