Anderlecht doet bod op Roemeense linksachter

MAANDAG, 1 AUGUSTUS 2016, 17:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Na het erg matige optreden van Fabrice N'Sakala tegen Rostov en Moeskroen is duidelijk dat Anderlecht een nieuwe linksback kan gebruiken. Paars-wit voegt meteen dat daad bij het woord en heeft een bod uitgebracht op de Roemeens international Steliano Filip.

Ivan Obradovic is ten vroegste in september speelklaar en in de voorbije twee wedstrijden toonde Fabrice N'Sakala waarom Besnik Hasi vorig seizoen al geen beroep meer op hem deed. De Fransman kan dit elftal onvoldoende bijbrengen, maar zolang er geen alternatief is speelt hij en moet hij blijven. Manager Herman Van Holsbeeck en coach René Weiler gaven vorige week al aan dat een linksback, die eventueel ook centraal kan spelen, op hun prioriteitenlijstje staat.

De Roemeense sportwebsite Fanatik meldt nu dat Anderlecht een bod heeft uitgebracht op Steliano Filip. Paars-wit zou één miljoen euro willen geven voor de international.

Filip is een 22-jarige linksback die de voorbije drie jaar basisspeler was bij Dinamo Boekarest. Hij was er ook bij op het EK in Frankrijk, maar kwam enkel in actie in de eerste wedstrijd tegen Zwitserland. Hij mocht toen invallen na 62 minuten voor ancien Razvan Rat. Met Dinamo eindigde Filip vorig seizoen tweede in de Roemeense competitie. Hij scoorde twee keer, maar incasseerde ook elf gele en drie rode kaarten. Het seizoen daarvoor kreeg hij tien gele en twee rode kaarten. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.