Slavia Praag - RSC Anderlecht: 0-3

DONDERDAG, 18 AUGUSTUS 2016, 19:01 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht won vanavond met 0-3 op het veld van Slavia Praag. De eerste helft was kansarm, hoewel de Brusselaars domineerden. De goals vielen in de tweede helft. Sylla brak de ban na een actie van Chipciu. Tien minuten later kopte Teodorczyk de 0-2 binnen, na een knal op de lat. Hanni deed de Tsjechische boeken helemaal dicht met een vlam vanop afstand. Slavia kwam niet verder dan een poging tegen de lat in het slot van de match.

Herbeleef de match hier:

94': Einde. Anderlecht staat met anderhalf been in de poulefases van de Europa League.
93': Goeie kans op 0-4 maar de Brusselse spitsen lopen de ruimte zelf dicht. Uiteindelijk komt het toch nog tot een schot dat goed wordt gekeerd door de doelman.
90': Het slotoffensief van de thuisploeg levert voorlopig weinig op. De linkerflank van Anderlecht lijkt wel kwetsbaar. Een voorzet van links wordt naast gekopt voor Mesanovic.
90': Lange bal op Mesanovic die Dendoncker weg zet. De spits krijgt de fout tegen, al is er niet zo heel veel te zien. Het thuispubliek zet nogmaals een "UEFA maffia" in.
88': Slavia krijgt nu twee vrije trappen op rij vanop rechts. De tweede is een goeie en resulteert in een kopbal op de lat!
85': De match kabbelt rustig verder. Maken de Tsjechen nog een eerredder of doet Anderlecht ze helemaal dood met een vierde? Voorlopig is dat laatste realistischer.
82': Acheampong dwingt een corner af, Dendoncker kan deze niet binnen werken.
80': Mesanovic krijgt meteen een geel karton onder de neus
79': Laatste wissel voor beide partijen. Sylla gaat eruit voor Capel. Bij Slavia wordt Kenia opgeofferd voor Mesanovic.
75': Sylla wordt met een late maar correcte tackle van de 0-4 gehouden.
74': Wissel Anderlecht: Appiah, mogelijk licht geblesseerd, out; Heylen in.
73' Deli maakt er bijna 0-4 van. Zijn tussenkomst achterin kan nog gepakt worden door de Tsjechische doelman.
72' GOAL! Hanni beslist de match met een knal: 0-3
72' Wissel Anderlecht: Praet out, Badji in
71' Chipciu rol de rechterflank op en trekt de bal voor doel. Hanni duwt hem in één tijd naast.
70' Teodorczyk is toch een zeer nuttige speler. De boomlange Pool knokt voor elke bal en dwingt zo een corner af. Tielemans trapt die nogal laconiek aan de eerste paal recht op een verdediger.
68' Wissel Slavia: Antonín Barákuit gaat, Ruslan Mingazow komt.
67' Van Kessel schiet van net buiten de zestien over de kooi van Roef.
65' Praet komt alleen voor de keeper, maar kan niet afwerken. Aan de overkant moet Appiah ingrijpen op een doorgebroken Tsjech. Het wordt geen penalty, maar Appiah gat wel geblesseerd neer (voorlopig zonder erg).
61' GOAL! Twee corners op rij voor paars-wit. Bij de tweede corner wordt de bal staalhard op de onderkant van de lat geknald door Chipciu. Teodorzcyk staat op de juiste plaats en kopt de 0-2 binnen!
60' Teodorczyk is bedreven en gaat doorjagen op de Tsjechische keeper die de bal de tribune in knalt. Anderlecht zet de thuisploeg op die manier vast maar creëert geen kans.
57' Acheampong kan zich niet doorzetten en knalt ver over.
55' De Tsjechen zijn aangeslagen. Anderlecht legt zijn wil op zonder echt gevaarlijk te zijn.
50' GOAL! Chipciu brengt voor en Sylla duwt aan de eerste paal, via de keeper en de paal, binnen!

45' We gaan rusten bij 0-0. Anderlecht kwam nooit echt in de problemen, maar mist zelf wel automatismen en creativiteit om de Tsjechen pijn te doen.
43': De wedstrijd is in evenwicht. Anderlecht is voorlopig te onmondig voor de doelmond. De thuisploeg heeft het commando overgenomen en dwingt nu een hoekschop af.
41': Friedrich schiet net naast. De thuisploeg wordt stilaan beter.
40' Teodorczyk kan bijna de bal afsnoepen van de Tsjechische verdediging, maar hij krijgt de fout tegen.
35' De laatste pass van Hanni is niet goed genoeg. Chipciu kan er net niet bij.
33': Skoda met de eerste bal tussen de palen, Roef kan makkelijk redden.
31: Kenia kan schieten, maar Nuytinck ligt in de weg. Slavia komt langzaamaan opzetten.
28': Skoda kopt naast op corner.
25': Chipciu heeft een tik op de neus gekregen en wordt even langs de zijlijn verzorgd.
24': Het blijft 0-0. Het tempo is een beetje uit de wedstrijd. Kansen zijn er niet. Slavia heeft het evenwicht hersteld.
19': Anderlecht blijft dominant, maar dwingt amper kansen af. De Tsjechen zijn gevaarlijk op de counter.
16': Vrije kopbalkans voor Nuytinck maar hij kopt onbegrijpelijk ver naast.
15': Schietkans Hanni, maar de bal gaat via Deli in corner
13': Roef kan plukken voor de neus van Skoda, nadat Dendoncker weg gleed.
10': Slavia heeft het evenwicht hersteld.
8': Slavia moet al wisselen. Teodorczyk knalde op de kuit van Mikula en die blijft geblesseerd achter. Friedrich komt erin.
6': Anderlecht speelt in een sfeervol stadion, maar lijkt niet onder de indruk van de omstandigheden. Paars-wit domineert en zoekt meteen naar een goal. Teodorczyk had de eerste kans van de match.
0': Aftrap. Anderlecht speelt in een 4-4-2 met volgende opstelling: Roef, Praet, Chipciu, Appiah, Nuytinck, Acheampong, Sylla, Tielemans, Dendoncker, Teodorczyk, Hanni

Resultaat : 0-3
Doelpunten : 50’ Sylla (assist Chipciu), 60' Teodorczyk, 71' Hanni

RSC Anderlecht : Roef, Appiah (73’ Heylen), Dendoncker, Nuytinck, Acheampong, Tielemans, Praet (68' Badji), Hanni, Chipciu, Sylla (78' Capel), Teodorczyk
Slavia Praag : Pavlenka, Mikula (9' Frydrych), Bilek, Deli, Bořil, Ngadeu, Barák (67' Mingazov), Kenia (78' Mešanović), Švento, Van Kessel, Škoda

Gele kaarten : Mešanović 79'