Dan toch goed nieuws over Stanciu én Lombaerts?

ZONDAG, 28 AUGUSTUS 2016, 13:35 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens de Franstalige zender RTL heeft Anderlecht een mondeling akkoord met Nicolas Lombaerts. Paars-wit zal maandag nog wel alles uit de kast moeten halen om ook zijn club Zenit St.-Petersburg te overtuigen. Het bestuur lijkt in ieder geval bereid om nu toch fors te gaan investeren, waardoor een deal mogelijk wordt.

Het dossier van Lombaerts sleept al een tijdje aan. De verdediger werd vorig jaar al gevolgd door Anderlecht maar had toen geen zin in een terugkeer naar België. Dit jaar heeft Lombaerts daar wel oren naar. Zenit bleef echter vasthouden aan een vraagprijs van ongeveer 4,5 miljoen euro; iets wat Anderlecht te veel vond voor een 31 jarige speler. Door het vertrek van Defour en Praet is de paars-witte kas echter fors gespijsd. De technische staf gaf al duidelijk aan dat er achteraan een probleem is. Een investering in een topverdediger dringt zich dus op. En zo lijkt Lombaerts dan toch nog onderweg naar Brussel. En ook Jakub Brabec zou volgende week worden voorgesteld, waardoor de club meteen twee verdedigers rijker zou zijn.

Dit betekent meteen ook dat Kara waarschijnlijk zal vertrekken. De club heeft een bod binnen van de Engelse club Swansea en zou dat willen aanvaarden. Het bedrag van 7 miljoen doet de ronde, maar werd nog niet bevestigd.

Dat andere lastige dossier op het bord van Herman Van Holsbeeck, dat van Stanciu, lijkt ook de goede weg op te gaan. De ontmoeting tussen de Anderlecht delegatie en die van Steaua Boekarest was uitgesteld tot vandaag. Inmiddels zijn de gesprekken gestart. De eerste signalen die ons bereiken zijn in ieder geval positief: een deal zou niet meer veraf zijn. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.