Anderlecht gaat 'schorsing' Karaca onderzoeken

WOENSDAG, 6 MEI 2009, 10:32 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck heeft de beelden opgevraagd van Kortrijk - Tubeke. De manager wil nagaan of Yasin Karaca, de spits van Tubeke, in die match een gele kaart kreeg van scheidsrechter Colemonts.


Als Karaca effectief een geel karton heeft gekregen en dus geschorst was tegen Tubeke, kan Anderlecht aanspraak maken op een 0-5 forfaitzege. "We hebben inderdaad de beelden opgevraagd", aldus Herman Van Holsbeeck. "Maar ik vond nog geen tijd om ze te bekijken. Over mogelijke verdere stappen wil ik daarom nog geen commentaar geven."

Scheidsrechter Laurent Colemonts is echter duidelijk. "Ik heb in Kortrijk geen gele kaart aan Karaca gegeven", zegt hij. "Ik denk dat het aan Villano was."

Ook bij Belgacom TV werden de beelden al eens herbekeken. Onderaan het scherm verschijnt in een balkje dat Karaca geel krijgt, maar er is niet te zien dat ref Colemonts de kaart effectief aan Karaca geeft. De kans dat Anderlecht het pleit wint, is dus onbestaande. Ook de voetbalbond liet al weten dat op het scheidsrechtersblad geen gele kaart stond voor Karaca.



anderlecht-online forum