Jacobs: "Eerst zelf zien te winnen van Genk"

DINSDAG, 12 MEI 2009, 11:00 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Standard en Anderlecht zullen nek aan nek de slotspeeldag ingaan. "Of ik op Gent reken? "We moeten eerst zelf onze taak volbrengen en winnen in Genk", zegt trainer Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad.


"In principe speel ik nu liever tegen RC Genk dan tegen AA Gent, maar dat is geen garantie", weet Jacobs. "Misschien kan Jos Vaessen het bloed van Luciano D'Onofrio wel drinken door de transfer van Steven Defour. Maar de spelers van Genk zijn op het veld niet bezig met de rivaliteit tussen beide clubbesturen. Zij willen winnen."

Na de wedstrijd tegen Tubeke was Jacobs zwaar ontgoocheld. "Het was alsof er iemand met een hamer op mijn hoofd had geslagen en dat heb ik ook getoond aan de spelersgroep. Na de zege tegen Standard dacht ik dat we gelanceerd waren, maar dan volgt er toch een match zoals tegen Tubeke. Ik denk daar soms over na tot in het absurde. Dat kost mij enorm veel energie. Uiterlijk en innerlijk kan ik voorlopig alles nog verwerken, maar op termijn moet deze job een impact hebben op de gezondheid."

Jacobs probeert wel de kalmte te bewaren in de eindsprint naar de titel. "Het is niet aan Anderlecht om nu gek te doen, ook niet als we kampioen spelen. Ik zal niet in de Maas springen zoals Espinoza vorig seizoen en al zeker niet in de Zenne, die stinkt en is niet diep genoeg", aldus de coach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.