De LFP blokkeert de uitleenbeurt van Lukebakio

VRIJDAG, 23 SEPTEMBER 2016, 20:03 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Dodi Lukebakio Ngandoli komt niet aan de bak bij Toulouse. Volgens bepaalde Waalse en Vlaamse media zou Toulouse vergeten zijn om een speciale licentie aan te vragen voor de speler omdat hij een niet-EU speler is. Niets van aan, het is de Ligue de Football Professionnel, de Franse tegenhanger van de KBVB, die de uitleenbeurt blokkeert. 

Het Franse 20 minutes nam contact op met de Franse voetbalbond om de exacte reden te weten te komen waarom Lukebakio niet speelt. 

"Het gaat over een speler met de Congoleese nationaliteit. Om de mogelijkheid te hebben om in Frankrijk een profcontract te ondertekenen, moet de speler al een nationale selectie achter zijn naam hebben. Wat hier niet het geval is. Hij zou ook mogen spelen hebben indien hij al gedurende drie jaar een licensie had in Frankrijk", aldus de Franse voetbalbond. 

De Franse voetbalbond beroept zich op artikel 552 van het bondsreglement. Lukebakio voldoet aan geen enkele voorwaarde, dus wil de Franse voetbalbond zijn uitleenbeurt niet geldig verklaren. Daarbovenop is Lukebakio ook niet in het bezit van zijn geboorteakte waardoor hij ook niet de nodige papieren kon voorleggen bij de LFP.

Toulouse zou in de komende dagen meer informatie vrijgeven over deze groteske situatie. 

Bron: Lesviolets.com en 20 Minutes
 



anderlecht-online forum