Rode lantaarn wint verdiend

ZONDAG, 25 SEPTEMBER 2016, 22:06 - jds93
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na een mooie nazomerdag is het kwik in Anderlecht vanavond toch nog onder het vriespunt gezakt. Westerlo wint verdiend tegen een ontstellend zwak Anderlecht. Verdedigend werden de blunders aan elkaar gerijgd. Het middenveld was onbestaande en de aanvallers werden logischer wijze niet bereikt.

De eerste helft was het verlengstuk van de bekerwedstrijd tegen OH Leuven afgelopen woensdag. Traag en saai voetbal voerden de boventoon. Op een paar schuchtere pogingen na kon Anderlecht niets klaar krijgen. De beste kans voor de koffie was dan nog voor de bezoekers. Roef had een mooie parade nodig om Acolatse van het openingsdoelpunt te houden.

Na de pauze was de wil bij Anderlecht groter. Enkele uitgespeelde kansen gaven de burger moed. Capel en Hanni kwamen dicht bij de 1-0 maar algauw verviel paars-wit terug in de oude gewoonten. De beste speler van Anderlecht was Michael Heylen. Helaas is die sinds 31 augustus uitgeleend aan Westerlo. Na 63 minuten bleef Heylen hangen na een Westelse hoekschop. Na slecht verdedigen van Kara en Nuytinck kon Heylen knap binnenkoppen. Roef was kansloos. Weiler besloot dan om met 3 verdedigers te spelen en offerde Nuytinck op voor Bruno. De druk werd wat opgevoerd maar dat alles was weinig overtuigend. In één van die pogingen kon Hanni in de 83e minuut toch 1-1 maken. Lang werd de gelijkstand wel niet volgehouden. In de 85e minuut kon Rommens de 1-2 binnentrappen. Of de bal echt over de lijn was zullen we allicht nooit weten maar zelfs een 1-1 thuis tegen Westerlo is Anderlecht niet waard.

Aanstaande donderdag wacht de uitwedstrijd tegen Saint-Etienne in het kader van de tweede speeldag van Europa League.

 

Score: 1-2
Goal(s): 63' Heylen (0-1), 83' Hanni (1-1), 85' Rommens (1-2)

RSC Anderlecht: Roef, Spajic, Kara, Nuytinck (66' Bruno), Acheampong, Chipciu, Stanciu (88' Vancamp), Dendoncker, Hanni, Harbaoui (46' Capel), Teodorczyk
KVC Westerlo: Van Langendonck, Apau, Heylen (78' Schuermans), Miletic, Daems, Mustoe, Annys, Hyland, Acolatse (80' Molenberghs), Rommens, Manias (59' Christensen)

Geel: 29' Teodorczyk
Rood:/

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion



anderlecht-online forum