Van Holsbeeck: "Hopelijk zijn we zaterdag kampioen"

VRIJDAG, 15 MEI 2009, 23:09 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck geeft in een interview met Sporza-journalist Peter Vandenbempt toe dat de titelkoorts merkbaar is. "Je voelt dat er een gezonde spanning hangt", aldus de manager.


"We zijn hier bij Anderlecht topmatchen gewoon, maar tijdens deze ontknoping zijn de financiële belangen erg groot", weet Van Holsbeeck. "Dat zorgt in de bestuurskamer ook voor meer animositeit. Ik merk aan mezelf dat ik de voorbije week iets prikkelbaarder was. Kleine dingen gaan vaker irriteren. Maar ik probeer het toch wat onder controle te houden."

Van Holsbeeck zal niet op de hoogte worden gehouden van de stand bij Gent-Standard. "Ik wil me focussen op onze match in Genk. Maar de fans zullen wel laten merken hoe het bij Standard staat. Het is een lang seizoen geweest. Ik hoop dat het zaterdag afgelopen is. Met een positieve afloop voor ons dan."

"Als we de titel niet pakken, is dit een ontgoochelend seizoen. We hebben elk seizoen drie doelen: Champions League, kampioen en beker. Een titel kan voor ons alles goedmaken."

Standard kan bij de neutrale voetbalfans op meer sympathie rekenen dan Anderlecht. "Ik denk dat het een beetje een hype is", zegt Van Holsbeeck. "Ik bemerk een cyclus van zes jaar. Eerst twee jaar Club, dan twee jaar Genk en nu twee jaar Standard. Er is echter één constante: Anderlecht staat altijd aan de top."



anderlecht-online forum