Discussie over transfersom Chipciu

WOENSDAG, 19 OKTOBER 2016, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS In Roemenië is er een discussie ontstaan tussen Steaua Boekarest en Sporting Pitești over 365.000 euro die deze laatste club eist als deel van de transfersom van Alexandru Chipciu. Steaua-voorzitter Gigi Becali weigert dit bedrag te betalen aan de ex-club van Chipciu.

Chipciu speelde tussen 2004 en 2006 voor Sporting Pitești, dat hem toen als 17-jarige verkocht aan Brasov. Brasov verkocht Chipciu vervolgens door aan Steaua Boekarest en bij de transfer van Chipciu van Steaua naar Anderlecht moest 700.000 euro doorgestort worden aan Brasov. Sporting Pitești beweert nu recht te hebben op 365.000 euro.

Vertegenwoordigers van Sporting Pitești hebben bij een bevoegde commissie nu documenten ingediend die moeten aantonen dat ze recht hebben op die 365.000 euro, wat overeenkomt met 12,5 procent van de transfersom die Anderlecht betaalde. Steaua op zijn beurt heeft documenten ingediend die moeten duidelijk maken waarom ze dit bedrag nog niet betaald hebben.

Voor de duidelijkheid: Anderlecht is in deze hele zaak niet betrokken. Zij hebben gewoon drie miljoen euro betaald aan Steaua Boekarest. Hoeveel de Roemenen doorstorten aan ex-clubs van Chipciu is hun zaak.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.