Profliga en clubs gaan in de fout volgens N-VA

DONDERDAG, 21 MEI 2009, 16:18 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

N-VA vindt het niet kunnen dat de testmatchen niet rechtstreeks op de Vlaamse televisie te volgen zijn. Vlaams parlementslid Kris Van Dijck meent dat beide clubs en de Profliga in de fout gaan.


Van Dijck roept de minister van Media, Kris Peeters, op met hen een oplossing uit te dokteren. Volgens het parlementslid is het wraakroepend dat de kandidaat-landskampioenen en de Profliga voor veel geld een contract hebben gesloten met alleen een Waalse betaalzender.

"Dit is niet alleen jammer voor de Vlaamse voetballiefhebbers, maar ook voor de horeca en de vele sportclubs in Vlaanderen", luidt het. Zij hebben vaak fors geïnvesteerd in grote schermen en dure abonnementen van commerciële zenders, maar zien de twee belangrijkste wedstrijden aan hun neus voorbijgaan.

"We betalen enerzijds via de belastingen zeer veel geld aan de publieke omroep en anderzijds ook nog eens aan abonnementen van commerciële zenders. En dan nog kunnen we de twee belangrijkste voetbalwedstrijden van het jaar niet zien. Dan scheelt er toch iets aan het systeem?", besluit de N-VA'er.

Bron: Knack.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.