Anderlecht met linke uitslag naar Luik

DONDERDAG, 21 MEI 2009, 22:25 - Michaël

De eerste testwedstrijd tussen Anderlecht en Standard is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. Een goede uitgangspositie voor de Rouches, maar paars-wit moet zondag met een linke uitslag richting Luik.

Standard begon zeer explosief aan de wedstrijd en al na 2 minuten kon de 0-1 op het scorebord gestaan hebben, gelukkig was er nog de paal. Ook kwam de thuisploeg goed weg na een fout van Juhasz op Mbokani. Verbist kon hier een strafschop voor fluiten. Standard kreeg in de 20 eerste minuten kans na kans en tot twee maal toe voorkwam de paal een voorsprong. Pas halfweg de eerste helft kwam Anderlecht wat in de wedstrijd, maar tot een kans leidde dit niet. Wel moest Gillet vervangen worden door Legear wegens een blessure aan de schouder.

De tweede helft begon met dezelfde acteurs op het veld. Na amper zeven minuten was het tegen de gang van het spel in raak voor Anderlecht. Legear kon na een voorzet van Deschacht de bal voorbij Bolat koppen: 1-0. De fans schoten weer wakker en kregen vertrouwen. Lang kon paars-wit echter niet van de voorsprong genieten want al gauw stond het 1-1 na een mooie kopbal van Mbokani.

Het bleef oppassen voor de tegentreffer want Standard bleef gevaarlijk. Plots kwam er een kans uit de lucht gevallen voor Anderlecht om opnieuw op voorsprong te komen: Bolat loste ongelukkig de bal en Boussoufa kwam op die manier in schietpositie. Helaas was Onyewu bij de pinken om de meubelen te redden. Standard eindigde de wedstrijd nog met 10 na een tweede geel voor Mikulic.

Anderlecht staat dus zondagavond voor een aartsmoeilijke opdracht op Sclessin. Door de uitslag van vanavond kan Standard al genoeg hebben aan een 0-0 gelijkspel. Om toch met een positieve noot af te sluiten: geen enkele speler van Anderlecht pakte een gele kaart en er is dus niemand geschorst voor de terugmatch.