Zit Anderlecht met een imagoprobleem?

ZATERDAG, 23 MEI 2009, 09:18 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Een onderzoek van Het Nieuwsblad vorig jaar leerde ons dat velen Anderlecht associëren met burggraaf Etienne Davignon, Comme Chez Soi-chef Pierre Wynants en wijlen Belle Vue-brouwer Constant Vanden Stock.


Maar klopt dit ook? Is Anderlecht de club van de Brusselse bourgeoisie? De Standaard ging op onderzoek.

De krant belandde bij Jan Mulder: "Er klopt geen ene moer van. Ik herinner me Anderlecht gewoon als een gezellige club. Mensen als Paul Van Himst en Jef Jurion, die meer deden dan de bal voor zich uit trappen. Die ook weleens nadachten over het spelletje en er zelfs op interessante wijze over konden keuvelen."

Trouwens, van waar komen de meeste supporters? "Anderlecht haalt zo'n 3.500 bezoekers uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest", aldus sporteconoom Trudo De Jonghe. "Niet zoveel meer dan FC Brussels. De meeste Anderlecht-bezoekers komen uit Vlaams-Brabant, en dan vooral het westelijke deel daarvan. Het publiek is overigens grotendeels Vlaams: bijna 17.000 in totaal, voor maar 3.600 uit Wallonië."

Er werd ook aangeklopt bij Pierre Kindermans, de perswoordvoerder van Anderlecht: "Wij worstelen inderdaad al langer met dat nogal elitaire imago, al is dat totaal onterecht. Maar zo gaat dat nu eenmaal in België: als je succes en geld hebt, dan ben je automatisch een dikke nek in de ogen van het publiek. En als je een Brusselse club bent, dan krijg je die reputatie nog veel sneller in Vlaanderen."

Het volledige artikel kan u lezen op http://www.standaard.be/.



anderlecht-online forum