Anderlecht verliest met 1-0, Standard kampioen

ZONDAG, 24 MEI 2009, 22:27 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Geen 30ste landstitel, geen rechtstreekse plaatsing voor de CL en geen beker. Anderlecht verloor de laatste testmatch met 1-0 van Standard. Velen hadden het 100-jarig bestaan wellicht anders voorgesteld.


Bij Anderlecht startten Legear en Bernardez in de basis. Chatelle alsook de 16-jarige Lukaku namen plaats op de bank. Bij Standard keerde Jovanovic terug uit schorsing en nam de plaats in van Carcela.

Beide ploegen begonnen vol overgave aan de wedstrijd al kwam het niet tot echte kansen. Pas na een dik kwartier valt de eerste kans van de wedstijd. De Sutter kopte een verre ingooi verder en Van Damme kopte de eerste kans van de match net over doel. Helaas had Standard geluk want scheids Allaers floot penalty na een lichte fout van Bernardez op Mbokani. Witsel nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 1-0 binnen.

Standard begon gevaarlijk aan de twee helft met direct een kans voor Witsel. Ook paars-wit kreeg een kans via Legear maar hij kon niet afwerken. Vanaf dan begon de thuisploeg het spel te dicteren en kwam Anderlecht weinig aan zet. Anderlecht verdiende een penalty nadat Bolat zijn vuisten op het achterhoofd van Boussoufa peerde. De Anderlechtspeler was een tijdje knock out maar kon even nadien het spel hervatten. Even later bracht Jacobs de 16-jarige Lukaku in voor Bernardez en ging zo voluit voor de aanval. Nadien wisselde hij ook nog Deschacht voor Chatelle, maar met nog maar een 10-tal minuten op de klok was het kalf al half verdronken.

Wasilewski gaf in de slotminuten De Camargo nog een goede slag met de elleboog wat rood verdiende maar Allaerts had de fout niet gezien. Paars-wit probeerde nog aan te dringen in de extra tijd, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Score: 1-0
Doelpunten: 39' Witsel 1-0 (pen)

Standard:Bolat, Marcos, Onyewu, Sarr, Mulemo, Dalmat (86' Goreux), Defour, Witsel, Jovanovic, De Camargo, Mbokani
Anderlecht:Schollen, Wasilewski, Juhasz, Bernardez (65' Lukaku), Deschacht (77' Chatelle), Van Damme, Biglia, Polak, Boussoufa, Legear, De Sutter

Geel: 05' Deschacht, 24' Defour, 26' Biglia, 45' Mulemo, 55' Juhasz, 82' Witsel, 84' Van Damme, 91' Lukaku, 93' Wasilewski
Rood: /

Scheidsrechter: Paul Allaerts
Stadion: Sclessin



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.