Van Holsbeeck: "Moeten hier lessen uit trekken"

MAANDAG, 25 MEI 2009, 18:58 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Gisteren wou Herman Van Holsbeeck niet reageren, maar vandaag deed hij dat wel op een persconferentie. "We zullen enkele dagen nodig hebben om de teleurstelling door te spoelen" geeft de manager toe.


"Ik ben vooral niet tevreden over onze thuiswedstrijd tegen Standard (die op 1-1 eindigde). Persoonlijk vind ik ook dat we de titel verloren op Tubeke, waar we twee punten te grabbel hebben gegooid."

"Toch zullen we de knop moeten omdraaien. We hebben nu voor het tweede jaar op rij de titel verloren aan Standard en moeten beseffen dat de Luikenaars hun achterstand op ons hebben ingehaald. Dat is hard om te aanvaarden, maar misschien wel een goede zaak voor onze club. We moeten er in ieder geval onze lessen uit trekken. Aangezien er binnen een tweetal maanden met de voorrondes voor de Champions League opnieuw belangrijke wedstrijden op het menu staan, hebben we niet veel tijd te verliezen."

Door het niet behalen van de titel ziet Anderlecht de miljoenen van de Champions League aan zich voorbijgaan. "Dat scheelt een slok op een borrel", beseft Van Holsbeeck. "Of ik een leegloop vrees? Het voordeel is dat het merendeels van onze spelersgroep nog enkele jaren onder contract ligt. Geïnteresseerde clubs zullen dus in de geldbuidel moeten tasten, willen ze één of meer sterkhouders wegplukken. Toch is het niet zo dat we nu sowieso spelers moeten laten vertrekken, nu we geen kampioen zijn geworden. Uiteraard gaan we onze kern hier en daar nog proberen te versterken."

"We moeten onszelf ook in vraag stellen. Op vlak van infrastructuur voor de jeugd moeten we in actie treden, dat is aan verbetering toe. Daarnaast gaan we er ook zeker over denken om onze jeugdspelers meer kansen te geven in de A-kern. Jongens als Saré, Reynaldo en Lukaku moeten meer kansen krijgen. Soms gaan we te snel op zoek naar vervangers, dat geef ik grif toe. Maar bijvoorbeeld een toptalent als Lukaku moet volgend seizoen zeker speelminuten krijgen."

Scheidsrechter Paul Allaerts was bij veel Anderlechtspelers de gebeten hond. "We mogen de fout echter niet maken om ons eigen falen uitsluitend op de ref af te schuiven", aldus Van Holsbeeck. "Als je kampioen wordt, is dat verdiend. Alleen doet het pijn om te beseffen dat we er zo dichtbij geweest zijn en dat we met lege handen achterblijven."

Bron: Het Laatste Nieuws & RSCA.be




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.