Training met voltallige spelersgroep

WOENSDAG, 11 JANUARI 2017, 20:17 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES Het was vandaag al de voorlaatste trainingsdag op de oefenstage in La Manga. Eén training stond er vandaag op het programma en alle spelers trainden mee. Dus ook Bram Nuytinck, die de voorbije dagen met een kleien blessure sukkelde.

Het was een zonnige, maar winderige dag vandaag in La Manga. René Weiler schotelde zijn groep een pittige oefensessie voor, al begon ze luchtig met enkele leuke oefeningen met de bal. Daarna werkt Weiler tactisch en liet hij zijn groep wedstrijdsituaties naspelen in een tien-tegen-tien-formatie. De coach hamerde erop dat de spelers in defensief opzicht elkaar rugdekking moesten geven en had een duidelijke visie over hoe hij de bal snel naar voor wil zien gaan. Doumbia en Capel lieten zich hier opmerken. Tijdens loopoefeningen aan het einde van de training toonde Dendoncker eens te meer dat hij over een indrukwekkende fysieke conditie beschikt.

Anderlecht maakte van deze stage gebruik om een hecht blok te smeden. De sfeer dit jaar was heel anders dan een jaar geleden, toen er een crisissfeer over het oefenkamp hing.anderlecht-online forum