Favoriete transfer #10: Derrick Luckassen

DONDERDAG, 12 JANUARI 2017, 12:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Derrick Luckassen haalde nipt onze top tien. De naam Luckassen doet misschien niet meteen een belletje rinkelen bij onze bezoers, maar barst wel van het talent.

Naam: Derrick Luckassen
Huidige club:AZ Alkmaar
Positie:  Centrale verdediger / Verdedigende middenvelder
Leeftijd: 21
Nationaliteit: Nederlander  
Marktwaarde *: €1.000.000

Geschiedenis: Luckassen belandde  op zijn twaalfde in Alkmaar, waar hij twee seizoenen geleden debuteerde voor de hoofdmacht.
In zijn eerste seizoen speelde hij dertien competitiewedstrijden, vorig seizoen 21. Dit seizoen is hij onbetwiste titularis in het team van John van den Brom.
Profiel: Luckassen is groot en rechtsvoetig. Hij beschikt over een meer dan behoorlijk uithoudingsvermogen en kan zowel op de ‘zes’ als centraal achterin uit de voeten. Een type-Dendoncker, zeg maar.

Haalbaarheid: Een 21-jarige basisspeler van een Nederlandse subtopper is zelden voor een appel en een ei te koop. In dit geval zal dat niet anders zijn. Luckassen onbetaalbaar noemen, zou echter ook een brug te ver zijn.

Prioritair? Luckassen is niet de ervaren pion naar wie Weiler op zoek is. Hij zou wel de afwezigheid van Kara kunnen opvangen en een alternatief bieden als er iets met Dendoncker gebeurt. 

Conclusie: Zolang Stéphane Badji in het Astridpark rondloopt, geloven we niet meteen in de komst van Luckassen. Indien de Senegalees toch vertrekt, mag Luckassen gerust hoog op het lijstje van vervangers komen te staan.

Morgen: Iemand uit de jeugd van paars-wit die ook vorige winter al in dit lijstje prijkte.


* Volgens transfermarkt.de 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.