Favoriete transfer #9: Charly Musonda Junior

VRIJDAG, 13 JANUARI 2017, 14:14 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Hoewel de jongste Musonda al te kennen gaf hoger te mikken dan Anderlecht en de Belgische competitie, blijft jullie liefde voor dit (voormalige) wonderkind groot. Het leverde hem een negende plek op in deze lijst. 
 

Naam:Charly Musonda Junior              
Huidige club:Chelsea FC
Positie: Flankaanvaller / Centraal aanvallende middenvelder
Leeftijd: 20
Nationaliteit:Belg
Marktwaarde*: €5.000.000

Geschiedenis:Musonda brak in de zomer van 2012 heel wat paars-witte harten door naar Chelsea te verhuizen. Na een heuse transfersoap stalden de Londenaars hem eind januari vorig jaar voor anderhalf seizoen bij het Spaanse Real Betis. Daar toonde hij zich meteen en speelde hij zestien duels in de terugronde. Desondanks kwam hij niet verder dan één doelpunt en twee assists.
Dit seizoen maakte Musonda maar één keer de negentig minuten vol en raakte hij geblesseerd aan zijn knie, waarop de Spanjaarden hem terugstuurden naar Engeland.

Profiel:Musonda is een kwieke dribbelaar die met één flits een wedstrijd kan beslissen. De jonge Belg blinkt echter niet uit in efficiëntie of defensieve discipline.

Haalbaarheid: De familie-Musonda maakte al duidelijk dat het hoger mikt dan Anderlecht en de Belgische competitie. Of het voor iemand die uiteindelijk mislukte bij Real Betis verstandig en realistisch is om naar AS Roma te trekken, is een ander paar mouwen.

Prioritair?Anderlecht kan heus wel een flitsenvoetballer gebruiken, maar een speler als Musonda lijkt ons niet meteen iemand die met Weiler door dezelfde deur zal kunnen.
Bovendien zal Charly pas eind januari oren hebben naar een overstap naar paars-wit. Door de Afrika Cup en het tijdelijke vertrek van Frank Acheampong en Sofianne Hanni haalt Anderlecht die flitsenvoetballer beter al sneller.

Conclusie:Wij drongen afgelopen winter aan op de komst van Musonda, maar dat lijkt op dit moment niet meer aan de orde.

Morgen: Een Angolees uit de Belgische competitie.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.