Officieel: Adrien Trebel naar Anderlecht

ZONDAG, 15 JANUARI 2017, 16:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Als een donderslag bij heldere hemel kondigde RSC Anderlecht zopas de overgang van Adrien Trebel aan. Trebel leek lange tijd op weg naar AA Gent, maar het is paars-wit dat de speler definitief overneemt. 

Anderlecht plaatste volgende officiële mededeling op zijn website:

"RSC Anderlecht en Standard Luik hebben deze middag een akkoord gevonden over de definitieve transfert van Adrien Trebel naar de hoofdstad. De overgang is tot stand gekomen is een sfeer van wederzijds respect. Beide clubs zijn tevreden dat de overgang in alle discretie is kunnen gebeuren. Bruno Venanzi en RSCA Voorzitter Roger Vanden Stock zijn opgetogen met de afhandeling van de overeenkomst."

Door de komst van Trebel krijgt coach Weiler meteen een serieuze versterking op het middenveld. Trebel kan fungeren als back-up voor Dendoncker or Tielemans. Dit geeft de coach meteen ook de optie om Dendoncker in de verdediging uit te spelen indien nodig. Mogelijk anticipeert de club met zijn komtst ook op een vertrek van Tielemans of Dendoncker tijdens de zomer. 

Adrien Trebel wou absoluut weg uit Luik. Hoewel de Fransman de draaischijf van Standard was, verloor hij toch recent de aanvoerdersband aan Scholz. Zijn vertrek leek onafwendbaar toen hij niet mee op oefenkamp trok met de Rouches. AA Gent leek de beste papieren te hebben om de speler aan te trekken, maar Anderlecht stak daar dus een stokje voor. Over het transferbedrag is voorlopig nog niets bekend.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.