Favoriete transfer #7: Jonathan Delaplace

ZONDAG, 15 JANUARI 2017, 17:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Toegegeven: Delaplace was niet meteen een naam die we hier verwacht hadden. Maar wel één die we zeer goed kunnen begrijpen.

Naam:Jonathan Delaplace
Huidige club:SM Caen
Positie:Centrale middenvelder
Leeftijd:30
Nationaliteit: Fransman  
Marktwaarde *:€1.750.000

Geschiedenis: De carrière van Delaplace begon na omzwervingen in Frankrijk pas echt toen hij in de zomer van 2010 bij Zulte Waregem belandde. Hij veroverde er meteen een basisplaats en was één van de pionnen van Franky Dury die Anderlecht in het seizoen 2012-2013 tot op de allerlaatste speeldag het vuur aan de schenen legde. Dat topseizoen leverde hem een transfer naar Lille op. Daar schipperde hij twee seizoenen tussen basis. In juli 2015 verkaste hij naar reeksgenoot Caen, waar hij dit seizoen basisspeler is.

Profiel:Delaplace is het prototype van een ‘acht’, met een groot loopvermogen en zowel offensieve als defensieve kwaliteiten.

Haalbaarheid:Caen staat op dit moment voorlaatste in de Ligue 1 en zal dus niet geneigd zijn om een basisspeler te laten gaan. Daartegenover staat dat Delaplace wellicht liever in België voor de titel speelt dan in Frankrijk tegen de degradatie vecht en het vooruitzicht van een Champions Leaguecampagne met Anderlecht aantrekkelijker is dan de Ligue 2 met Caen.

Prioritair?Anderlecht zoekt sinds het vertrek van Steven Defour naar een ervaren kuitenbijter op het middenveld. Delaplace past volledig binnen dat plaatje.

Conclusie:Delaplace zou een prima versterking zijn, al lijkt Anderlecht eerder te speuren naar spelers die elders op een zijspoor zitten dan in de basis staan.

Morgen:Een Nigeriaan uit de Belgische competitie.

* Volgens transfermarkt.de
 



anderlecht-online forum