Anderlecht wint met 1-4 van Doornik

ZATERDAG, 4 JULI 2009, 21:35 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft ook zijn derde oefenpartij met een zege afgesloten. Paars-wit won bij Doornik met 1-4. Kanu, De Sutter, Reynaldo en Lukaku zorgden voor de goals. Schollen en Proto keepten elk een helft.

De match was nog maar net begonnen toen Kanu de 0-1 voorsprong op het bord zette. Tom De Sutter bezorgde paars-wit nog voor het kwartier een comfortabele 0-2 voorsprong. Doornik lukte via Cardon de aansluitingstreffer, maar Reynaldo loodste Anderlecht naar een veilige ruststand: 1-3.

In de tweede helft controleerde de jongens van Ariël Jacobs de partij. De zestienjarige Lukaku zorgde in de 56ste minuut voor de 1-4 eindstand. Domper op de wedstrijd was wel het vroeg uitvallen van Hernan Losada. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is. Komende dinsdag volgt er de eerste echte test tegen Zenit Sint-Petersburg.

Uitslag: 1-4
Doelpunten: 04' Kanu (0-1), 13' De Sutter (0-2), 29' Cardon (1-2), 39' Reynaldo (1-3), 56' Lukaku (1-4)

Eerste helft: Schollen, Mazuch, Deschacht, Bernárdez, Wasilewski, Sare, Losada (16' Reynaldo), Diandy, Legear, Kanu, De Sutter
Tweede helft: Proto, Deschacht (70' Boufleur), Juhasz, Wasilewski (70' Bernárdez), Van Damme, Sare (70' Diandy), Polak, Chatelle, Reynaldo (70' Bulykin), Iakovenko, Lukaku (80' Mukendi)