Anderlecht zonder al te veel problemen voorbij Westerlo

WOENSDAG, 25 JANUARI 2017, 22:52 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Paars-wit heeft de drie punten meegepakt uit het Kuipje in Westerlo. De Brusselaars wonnen met 2-4. Club Brugge kwam ei zo na in de problemen tegen Waasland Beveren, maar won uiteindelijk nog met 2-1. Anderlecht blijft zo tweede in de stand.

Anderlecht nam een vliegende start met een goal van Teodorczyk. De Pool tikte een voorzet van Tielemans makkelijk binnen: 0-1. Lang kon paars-wit niet genieten van de voorsprong: stuntelig verdedigen leidde tot de gelijkmaker. Boeckx kon het eerste schot van Henkens nog wel keren, maar was geklopt op de rebound van Strandberg. Dan maar weer aanvallen, moet Anderlecht gedacht hebben en amper vijf minuten later zette Stanciu de Belgische recordkampioen weer op voorsprong met een mooie boogkopbal: 1-2.

Paars-wit drukte meteen door en wou de match snel beslissen. Chipciu, Stanciu en Teodorczyk kregen kansen, maar scoorden niet. Westerlo acteerde zwak, maar kreeg toch nog een grote kans via Strandberg. Zijn schot ging echter net voorlangs. Net voor de rust, besliste Dendoncker de partij met een gekruist schot: 1-3. Ondertussen was Nuytinck wel uitgevallen na een contact met Strandberg. De Nederlander was groggy en kon niet verder.

Net na de rust leek het er even op dat Anderlecht er een galamatch van zou maken: Tielemans vlamde de 1-4 tegen de touwen en een minuutje later werd de 1-5 gemist. Daarna kantelde het spelbeeld echter. Eerst werd een goal van Strandberg (buitenspel) afgekeurd, maar op het uur scoorde Ganvoula de 2-4 na wegschuiven van Spajic. Paars-wit was toch even van slag en boette in aan kwaliteit. Een bedrijvige Strandberg had nog een aantal uitstekende kansen, maar kreeg de bal er niet in. Aan de overkant kwam de ingevallen Kiese-Thelin nog dichtbij een goal, maar het vet was toch van de soep. De partij eindigde zo op 2-4 en paars-wit houdt Club Brugge in het vizier.

Score: 2-4
Doelpunten: 7' Teodorczyk (0-1), 10' Strandberg (1-1), 15' Stanciu (1-2), 45' Dendoncker (1-3), 49' Tielemans (1-4), 60' Ganvoula (2-4)

Westerlo:Van Langendonck, Miletic (84' Apau), Heylen, Daems, Christensen, Hyland, Henkens (45' Rommens), Buyens, Strandberg, Acolatse, Ganvoula

Anderlecht:Boeckx, Appiah, Spajic, Nuytinck (43' Deschacht), Obradovic, Dendoncker, Trebel, Tielemans, Chipciu, Teodorczyk (65' Kiese Thelin), Stanciu (81' Bruno)