Anderlecht leed 3,8 miljoen euro verlies door BATE

VRIJDAG, 17 JULI 2009, 09:26 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft 2008 afgesloten met een verlies van 3,8 miljoen euro en moest zelfs een lening aanvragen om het seizoen rond te maken. Dat blijkt uit de jaarrekening die Het Laatste Nieuws kon inkijken.


Alles heeft te maken met de uitschakeling door BATE Borisov. Anderlecht moest na BATE een lening van 6,4 miljoen euro aangaan om het seizoen 2008/2009 door te komen. "Die lening bestond al", vertelt René Trullemans, financieel directeur van paars-wit. "Alleen hebben we ze serieus moeten uitbreiden om de gemiste inkomens uit Europees voetbal te compenseren."

"Bij het begin van het seizoen heeft een club inkomsen van abonnementen en sponsors. Maar halverwege vallen die weg", legt Trullemans uit in Het Laatste Nieuws. "Dan grijpt een club de centen uit het Europees voetbal aan om het seizoen door te komen. Maar die waren er vorig seizoen niet. En wie geen topseizoen draait, kan ook geen spelers voor veel geld doorverkopen. Wat ook bij ons is gebeurd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.