Atletico in pole positie voor Tielemans

DINSDAG, 21 FEBRUARI 2017, 07:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Met zijn twee parels van doelpunten heeft Youri Tielemans zich opnieuw bovenaan de verlanglijstjes van alle Europese clubs getrapt. Atletico Madrid zou over de beste papieren beschikken om Tielemans binnen te halen.

Twee jaar geleden al maakte Atletico zijn interesse kenbaar aan Anderlecht. Herman Van Holsbeeck bezocht toen samen met Tielemans' manager Christophe Henrotay de Spaanse hoofdstad, maar tot een transfer kwam het nog niet. De interesse is wel steeds gebleven. Dat kreeg Het Nieuwsblad opnieuw bevestigd door de enthourage van Tielemans.

Door die langdurige interesse heeft Atletico momenteel een streepje voor op de rest. Bovendien past de Spaanse club ook perfect in het plaatje dat Tielemans voor ogen heeft. De Bayern Münchens, Real Madrids en Barcelona's van deze wereld zijn nog te hoog gegrepen, maar een Europese subtopper is ideaal voor zijn ontwikkeling. Bovendien ligt de Spaanse competitie Tielemans beter dan de Duitse of de Engelse.

Bij Atlectio liggen er ook speelkansen. Middenvelders Tiago (35) en Gabi (33) worden een dagje ouder en zijn bijna einde contract: Tiago dit jaar, Gabi volgend jaar.

Bod van 18 miljoen afgewezen

Het Nieuwsblad schrijft intussen ook dat Anderlecht vorige zomer een bod van AS Monaco op Tielemans heeft afgewezen. Dat bedroeg 18 miljoen euro.



anderlecht-online forum