Vanden Stock: "Hebben kans om CL te bereiken"

VRIJDAG, 24 JULI 2009, 18:30 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Op de persconferentie naar aanleiding van het nieuwe seizoen had voorzitter Roger Vanden Stock het over enkele projecten van Anderlecht. Zo sprak hij onder meer over het stadion, Neerpede en Sivasspor.


Over het stadiondossier: "Het is een moeilijk dossier, maar we hopen in de zomer van 2011 een eerste fase af te hebben en ik hoop dat in 2013 de volledige uitbreiding van het stadion een feit zal zijn. We hebben die capaciteitsuitbreiding tot 30.000 plaatsen nodig als we in Europa iets willen blijven betekenen. En als we de nodige steun krijgen, komt het er ook."

Over jeugdcomplex Neerpede: "De eerste brief die we naar de gemeente stuurden rond het project dateert van 2002. De bouw zal binnenkort, in oktober of november, van start gaan. Alle problemen zijn nu van de baan en de hervormingswerken zullen uitgevoerd worden. We zijn er ons van bewust dat de toekomst van deze club ook afhangt van onze jongeren."

Over de CL-voorrondes: "Velen zullen denken dat het voor ons niet moeilijk kan zijn om in Europa beter te doen dan vorig jaar, maar vergeet niet dat we tegen de nummer twee spelen uit Turkije. Het is geen makkelijke eerste opdracht. Maar ik ben zoals altijd optimistisch en ik denk wel dat het zal lukken, ik geef ons zelfs een kans om de Champions League te bereiken. Als je er niet in gelooft, kan je er beter niet aan beginnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.