Anderlecht als leider de play-offs in

ZONDAG, 12 MAART 2017, 16:32 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Paars-wit won vandaag met 3-0 van Waasland-Beveren en trekt als leider de play-offs in. Club Brugge kwam namelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen STVV na een late gelijkmaker van de bezoekers. Anderlecht had een makkelijke namiddag en legde de partij al snel in een beslissende plooi.

Anderlecht nam de partij onmiddellijk in handen en scoorde al na vier minuten. Bruno kreeg veel ruimte en knalde de bal laag binnen. Paars-wit bleef de bezoekers onder druk zetten en gaf zo amper kansen weg. Tielemans probeerde de score zelfs verder aan te dikken met een aantal afstandsschoten, maar Köteles zat er telkens goed tussen. Het was slechts uitstel van executie, want na 35 minuten lanceerde Hanni Teodorzcyk die alleen op doel afstormde. De Poolse topschutter liet de kans niet liggen en duwde de 2-0 binnen.  Voor de rust viel ook nog de derde goal: Köteles moest een schot van Hanni lossen en Kara duwde simpel binnen: 3-0. Bruno had nog een goeie kans op een vierde treffer, maar Köteles redde.

Anderlecht stoomde na de rust vlotjes door. Vooral Stanciu bleek in zijn nopjes: de Roemeen speelde sterk en creëerde ook gevaar. Zijn schot in minuut 49 werd echter gered door de bezoekende keeper. Op het uur haalde Weiler dan Tielemans, Teodorzcyk en later ook Obradovic naar de kant. Paars-wit boette echter niet in aan kwaliteit en bleef aandringen onder impuls van Stanciu en Hanni. De vierde goal bleef echter uit, al had Thelin nog een uitgelezen kans om te scoren. Eindresultaat: 3-0.

Resultaat: 3-0
Goals: 4' Bruno 1-0, 36' Teodorczyk 2-0, 41' Kara 3-0

RSC Anderlecht:Boeckx, Appiah, Spajic, Kara, Obradovic (71' Deschacht), Hanni, Stanciu, Dendoncker, Tielemans (59' Trebel), Bruno, Teodorczyk (58' Thelin)
Waasland-Beveren: Köteles, Jans, Camacho (80' Dhondt), Buatu, Demir, Myny, Cools, Cerigioni, Michel (59' Moren), Langil, Gano (68' Ndiaye)

Geel: Michel, Ndiaye