Anderlecht beschuldigt Standard in zaak-Van Damme

ZATERDAG, 1 AUGUSTUS 2009, 09:03 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck heeft Standard er gisteren officieel van beschuldigd achter de zaak-Van Damme te zitten. "Ik wist van in het begin dat Standard erachter zat", zegt hij in Het Nieuwsblad.


"Als jullie journalisten het wisten, dan ik zeker", vervolgt Van Holsbeeck. "Ik zit al 20 jaar in het voetbal, mij maak je niet zoveel meer wijs. Ik weet wel dat het meer gebeurt dat een speler die nog onder contract ligt door een andere club wordt benaderd hoewel dat in principe niet mag. We moeten niet heiliger dan de paus zijn. Maar het is de strategie die me niet bevalt. Een dag voor zo'n belangrijke wedstrijd als tegen Sivasspor een speler laten zeggen dat hij niet wil spelen, daar zijn weinig woorden voor."

"Of ik nu boos ben? Neen, dat is geen kwestie van boos zijn. Ik weet nu met wie ik te doen heb. Er zal iemand anders niet goed van zijn", klinkt het fors.

Standard-directeur Pierre François ontkent de beschuldigingen. "Als Herman Van Holsbeeck hier een rel wil van maken en een nieuw schot wil afvuren, dan doet hij maar", aldus François. "Hij zal helemaal alleen staan. Ik was al stomverbaasd dat hij de naam van Standard liet vallen op een persconferentie over de zaak. Standard heeft helemaal geen contact opgenomen met Van Damme."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.