Degryse: "Dit wordt het jaar van Anderlecht"

ZATERDAG, 1 AUGUSTUS 2009, 14:23 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws wikt en weegt analist Marc Degryse titelkandidaat Anderlecht. "Dit wordt het jaar van Anderlecht", denkt hij. "De prestatie tegen Sivasspor was hoopgevend, hoewel geen waardemeter."


"Maar gezien ook hun rol in de schaduw in de voorbije twee jaar, gezien de terugkeer van Frutos, en gezien het enorme revanchegevoel dat er heerst, geloof ik dat Anderlecht dit seizoen Standard bijbeent. Ik heb trouwens een voorgevoel dat paars-wit zich zal plaatsen voor de Champions League", voegt Degryse eraan toe.

"Veel zal afhangen van de evolutie van de verdedigers. Tegen Sivasspor was de opbouw van achteruit al stukken beter dan vorig seizoen. Het viel mij op hoe Boussoufa veelvuldig aan Juhasz vroeg om het balletje eerst nog eens rond te spelen vooraleer diep te gaan. Dat is een signaal dat Jacobs tijd en werk steekt in de opbouw van acheruit", weet Degryse.

"Of de zaak-Van Damme sporen zal nalaten in de relatie tussen Anderlecht en Standard? Ongetwijfeld. De clash der titanen is definitief losgebarsten. Ondanks de gezamenlijke etentjes en golfpartijtjes zal Roger Vanden Stock nu wel beseffen dat Luciano D'onofrio bereid is om héél ver te gaan om de strijd te winnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.