Anderlecht laat geen steek vallen op 1ste speeldag

ZATERDAG, 1 AUGUSTUS 2009, 21:52 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen geen misstap begaan. Het won makkelijk met 0-2 op het veld van KV Kortrijk dankzij doelpunten van Mbark Boussoufa en Marcin Wasilewski.


Biglia geraakte speelklaar en verscheen aan de aftrap. Polak niet, hij werd vervangen door Gillet. Anderlecht kreeg al na vijf minuten een doelkans, maar de bal van Boussoufa belandde in het zijnet. Enkele minuten later zette Boussoufa zijn misser al recht. Legear kon op doel schieten, Verbauwhede blokte zijn schot, maar Boussoufa kon de 0-1 op het bord zetten. Anderlecht liet daarna het tempo zakken en beperkte zich tot controleren. Kortrijk was onmachtig om het paars-wit moeilijk te maken en kon slechts sporadisch dreigen. Na een half uur kreeg Legear de kans op de 0-2 maar het leer belandde op de deklat, Gillet wipte de rebound over.

Het leek alsof beide ploegen tevreden waren de met de uitslag want in de tweede helft ging het spel op zijn elan voort. Pas na 70 minuten spelen was er nog eens actie in de vorm van een doelpunt: Wasilewski kopte een vrijschop van Boussoufa hard in doel: 0-2. Met nog een kwartier te spelen mocht Frutos het veld op voor Suarez en ook Reynaldo mocht nadien nog invallen. Kortijk was in de slotminuten nog even gevaarlijk maar tot scoren kwam het niet meer.

Uitslag: 0-2
Doelpunten: '07 Boussoufa 0-1, 70' Wasilewski

Kortijk:Verbauwhede, Lazarevic, Reina, Verbrugghe, De Beule (84' Soetaers), Hempte, Kums, Benko, Ebrahima (62' Xavier Barbosa), Calvo (62' Messoudi), De Ly
Anderlecht:Proto, Deschacht, Juhasz, Van Damme, Wasilewski, Boussoufa, Gillet, Suarez (84' Reynaldo), De Sutter (74' Frutos), Biglia, Legear (68' Chatelle)

Geel: 45' Boussoufa, 52' Verbrugghe, 73' Biglia
Rood: /

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Guldensporenstadion