Gumienny: "Zag geen kwaad opzet"

MAANDAG, 3 AUGUSTUS 2009, 09:23 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Serge Gumienny liet de "elleboogstoten" van Marcin Wasilewski tijdens Kortrijk-Anderlecht onbestraft. De scheidsrechter zag er geen kwaad opzet in. Zijn baas Robert Jeurissen denkt daar anders over.


"Ik heb de twee fases met Wasilewski en Benko goed gezien en volgens mij is er geen kwaad opzet in het spel", zegt Gumienny. "Wasilewski maakte zich breed en Benko zocht de botsing. Hij liet zich heel spectaculair vallen. Er was geen sprake van agressie van Wasilewski."

"Er was geen gekloven lip, geen gebroken tanden... Als er bloed was geweest, akkoord. Maar ik heb de indruk dat Wasilewski wordt gezocht. Ik denk zelfs dat het een tactiek is om hem rood aan te smeren."

Robert Jeurissen, de baas van de scheidsrechters, is het niet eens met Gumienny. "Ik heb de tv-beelden gezien en wat Wasilewski deed, verdiende rood", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik ga Gumienny er zeker over aanspreken. Ik ga hem zijn versie van de feiten vragen en hem de mijne geven. Wasilewski kunnen we niet meer straffen, maar de ref kunnen we erover aanspreken. Of we hem gaan straffen? Dat is interne keuken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.