Medische staf onder indruk van Mendoza

WOENSDAG, 5 AUGUSTUS 2009, 10:00 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht hervormde dit jaar zijn medische staf, maar werkt nu ook samen met de Argentijnse wonderdokter Juan Mendoza. De genezer van Frutos mocht gisteren op uitnodiging van paars-wit mee naar Sivas.


De medische staf van Anderlecht is onder de indruk van dokter Mendoza. "Mendoza heeft echt goed werk geleverd met Frutos", bekent clubdokter Kristof Sas in Het Nieuwsblad. "De mobiliteit van Nico op het veld is veel groter dan voor zijn operatie. Dit is een andere Frutos. Zijn achillespees was voor 70 procent verknoeid, maar alles komt goed door de revalidatie bij Mendoza."

Kinesist Jochen De Coene: "Eigenlijk doet hij niet veel anders dan een andere kinesist, maar hij behandelt manueel wel heel diep. Sommige kinesisten werken veel oppervlakkiger. Hij behandelt ook niet alleen de geblesseerde spier, maar bekijkt het lichaam als een keten. Hij maakt ook de spiergroepen rond de blessure los."

"Ik denk wel dat we kunnen leren van elkaar", zegt De Coene. "Ik kan zijn manuele therapie geven en hij is geïnteresseerd in de accupunctuur die ik al gegeven heb aan Frutos en Biglia."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.