Johan Walem wikt en weegt Anderlecht-youngsters

VRIJDAG, 7 AUGUSTUS 2009, 10:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht roerde zich deze zomer amper op de transfermarkt. Manager Van Holsbeeck wil de eigen jeugd meer kansen geven. Beloftencoach Johan Walem vertelt in HLN wie de meest talentvolle jongeren zijn.


Cheikhou Kouyaté: "Cheikhou heeft vorig seizoen al ervaring kunnen opdoen op het hoogste niveau. Hij is fysiek heel indrukwekkend. Groot en sterk, met een goeie balrecuperatie en actieradius. Hij durft hoog te gaan storen en geeft diepgang aan het spel."

Olivier Mukendi: "Hij heeft een ongelofelijke snelheid. Is op zijn best wanneer hij ruimte heeft. Kan de tegenstander veel pijn doen wanneer hij in de rug van de verdedigers kan opduiken. Hij heeft al een paar speelkansen gekregen in vriendschappelijke wedstrijden en één keer de competitie. Hij beseft dat hij nog veel te leren heeft."

Romelu Lukaku: "Hét grote talent van Anderlecht. Groot, fysiek, sterk, trapt makkelijk links en rechts, scoort makkelijk en is, eens gelanceerd, behoorlijk snel. Maar hij is pas 16 en heeft nog tijd nodig en nog veel te leren."

Renan Felipe Boufleur: "Renan is nog maar net op Anderlecht. Hij is het type van de mooie, uitvoetballende Braziliaanse verdediger. Moet zich nog aanpassen aan zijn nieuwe omgeving, hij is zeer introvert, maar heeft potentieel."

Cristophe Diandy: "Diandy is de jongere die het dichtste bij de eerste ploeg staat. Ik heb zelden iemand gezien die zo leergierig is en die zo geconcentreerd is tijdens wedstrijden én op training. Zijn positiespel is gezien zijn leeftijd al uitstekend."

René Sterckx: "Over René wordt minder gesproken, ook omdat hij out is met een knieblessure, maar is één van mijn préférés. Kan centraal op alle verdedigende posities spelen en leest goed het spel. Hij kan zeker de A-ploeg halen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.