Zulte Waregem wil band met Anderlecht versterken

WOENSDAG, 5 APRIL 2017, 11:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Als het van Zulte Waregem afhangt, gaat het in de toekomst samenwerken met Anderlecht om jonge Belgen te laten doorstromen. "Clubs als Anderlecht mogen ons niet zien als een concurrent, maar als een club waar hun jonge Belgen meer dan bij hen kansen krijgen."

Gedelegeerd bestuurder Hendrik Deruyck hoopt binnenkort een gesprek te hebben met Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Hij hoopt Anderlecht te overtuigen om jonge spelers die bij hen net te kort komen naar de Gaverbeek te sturen. "Met een marktconforme aankoopoptie voor de gehuurde speler of een percentage op de doorverkoop", zegt Deruyck. "Het moet een win-win zijn voor beide partijen."

Voor Deruyck is het zelfs mogelijk om in de contracten op te nemen dat de uitgeleende spelers niet in actie mogen komen tegen hun moederclub. "We zijn bereid om dat toe te staan, het gaat tenslotte slechts om twee (of vier) wedstrijden. Maar we zouden dit wel betreuren."

Ook met Club Brugge en AA Gent wil Zulte Waregem dergelijke overeenkomsten sluiten. Met Club is hierover al een gesprek gepland.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.