Van Holsbeeck: "Anderlecht is een familie"

ZATERDAG, 8 AUGUSTUS 2009, 10:49 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Na de testwedstrijden tegen Standard vorig seizoen werd Herman Van Holsbeeck door zijn arts verplicht op vakantie gestuurd. "Ik was pompaf, en ik moest dan nog naar Argentinië en Brazilië", vertelt de manager.


"Ik ben nu 55 jaar maar ik leef nog als iemand van 35 jaar. Op een bepaald moment zegt die tikker dat het genoeg is. Toen heeft de dokter gezegd dat ik een week vakantie moest nemen om de batterijen op te laden."

Van Holsbeeck heeft na het niet halen van de titel nooit voor zijn job gevreesd. "Dat is de klasse van deze club. Roger Vanden Stock en ook Philippe Collin hebben we ook in moeilijke tijden gesteund. Bij andere clubs zoekt men dan een zondebok maar dat is bij Anderlecht nog nooit gebeurd. Hier worden de rangen gesloten, dat is de sterkte van de club. Ik zit al twaalf à dertien jaar in dit voetbalmilieu en ik kan u garanderen dat Anderlecht geen koude club is, het is hier een familie."

Is de zaak Van Damme een voorbeeld van de hardere opstelling van Anderlecht? "We hadden ons ook als lammetjes kunnen laten doen maar ik ben heel blij dat we op de tafel hebben geslagen. Met resultaat, enkele maskers zijn afgevallen. In veel dossiers kan ik hard zijn. De spelers van Anderlecht verdienen veel geld, wat ze krijgen moeten ze ook geven. Ik heb er geen probleem mee dat Van Damme ambitie heeft en elders meer geld wil gaan verdienen. De manier waarop vind ik niet kunnen. Met Jelle is trouwens alles uitgepraat."

Hoe ziet de toekomst er uit voor Anderlecht? "We zijn nog altijd nummer één in België maar we wapenen ons voor de toekomst. Er is hier nu een communicatieverantwoordelijke (David Steegen nvdr.) die 30 tot 40 procent van mijn werk afneemt. We hebben een andere medische dienst, de sociale omkadering rond de spelers is uitgebreid. We beginnen in oktober trouwens met het verbouwen van ons jeugdcomplex in Neerpede. De aanpassing van het stadion komt er aan met eigen middelen, ... . Dat is er al op staat op stapel, we gaan keihard terugslaan."

Het volledige interview kan u lezen in Het Nieuwsblad van zaterdag 8 augustus.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.