RSCA-Manchester United: eerste voorbeschouwing

WOENSDAG, 12 APRIL 2017, 10:50 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Morgenavond staat het interessante duel tussen Anderlecht en Manchester op het programma. De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegen kwamen, was in de groepsfase van de Champions League. Tijdens de eerste wedstrijd ging paars-wit met 5-0 de boot in, maar in de thuismatch speelde het de Engelsen een half uur lang weg. De eindstand werd toen 2-1.

Anderlecht beschikte toen met Koller en Radzinski over een koningskoppel vooraan. De snelle Canadees tekende dan ook voor de twee thuisdoelpunten. United scoorde tegen op strafschop. De helden van toen kwamen alvast weer eens samen.

Ter herinnering, dit waren de elf die toen aantraden: De Wilde, Vanderhaeghe, De Boeck, Staelens, Goor, Koller, Dheedene, Baseggio, Stoica (Oyen, 81'), Radzinski (Aruna, 90') en Crasson.

Toenmalig trainer Aimé Antheunis is dan ook gematigd positief over een goede afloop. Antheunis schat de kansen van Anderlecht in op 50%. Marc Degryse is daarentegen veel meer pessimistisch. De ex-Anderlecht middenvelder schat de kansen in op 10%. Hij ziet paars-wit het liefst spelen vanuit de omschakeling tegen United: veel balbezit voor de Engelsen om vervolgens snel uit te breken. Philippe Albert deed geen uitspraken over de winstkansen, al ziet hij dit Anderlecht toch als kanshebber: "Ze gaan Manchester wel degelijk het vuur aan de schenen leggen. United is trouwens ook niet echt top momenteel."

Verder resten er nog een paar knopen die René Weiler zal moeten doorhakken: de snelheid van Acheampong (die het verdedigend wel eens laat afweten) of de betrouwbaarheid van Bruno? Toch Teodorczyk of misschien beter starten met Thelin? En wat met Kara Mbodji? Kan hij drie wedstrijden in één week tijd aan of gaat zijn knieblessure weer opspelen? In dat laatste geval komt Nuytinck weer in de ploeg...





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.