Biglia: "Dit jaar moeten we alles proberen te winnen"

VRIJDAG, 14 AUGUSTUS 2009, 14:23 - maarten_rsca
Anderlecht-Online No Image Found

Efficiënte en mooie beslissende passes. Na drie jaar Anderlecht heeft Lucas Biglia zijn tweede adem gevonden. De Kleine Prins van het park is beslissend voor de ploeg. "Nu word ik uitgespeeld als een nummer 10", zegt Biglia.


Na de dood van zijn vader is Biglia terug op het juiste spoor. "Het WK 2010 is geen droom, maar een objectief", windt de Argentijn er geen doekjes om. Zijn dochtertje Alegra maakte van El Principito (De Kleine Prins) een echte Prins.

"Of ik mij de voorbije drie jaar miskend voelde?", Denkt hij na. "Ik doe gewoon mijn werk in dienst van de ploeg en ik probeer progressie te maken als voetballer. Wat pers en buitenstaanders over mij denken interesseert mij niet."

Komt die grote transfer nu voor het einde van de maand? "Als er geen concreet bod binnenkomt, dan blijf ik gewoon bij Anderlecht. Ik heb nog een contract tot 2012. Én we spelen Europees voetbal tot december."

Voor een nummer 10 scoort Biglia nog te weinig. "Daar zal aan gewerkt worden", geeft hij mee. "De trainer zegt dat we daar extra gaan op werken vanaf het moment dat ik mijn eerste doelpunt maak. Ook mijn laatste passes kunnen beter."

"Eerder deze maand vertelde Roland Juhasz dat dit het sterkste Anderlecht is sinds hij hier arriveerde", vertelt de Argentijn. "Wel. Hij heeft gelijk. Dit is het meest gretige en hongerige team sinds onze titel in 2007. Dit jaar moeten we alles winnen. Te beginnen dit weekend tegen Westerlo!"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.