Anderlecht wint en zet concurrenten onder druk

ZONDAG, 16 APRIL 2017, 20:31 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn tweede uitwedstrijd in Play-off 1 gewonnen. Op het veld van KV Oostende won het nipt, maar verdiend, met 0-1. Aanvoerder Sofiane Hanni besliste de partij met een klasseflits, maar daarvoor had Frank Boeckx al een (onterechte) strafschop gestopt.

Anderlecht-coach Weiler had zes nieuwe namen in de basis gedropt na de Europese wedstrijd van donderdag en paars-wit begon rustig aan de partij. Nog voor het kwartier kreeg Teodorczyk twee mogelijkheden, maar scoren lukte niet. Nadat Anderlecht het begin domineerde, kwam Oostende beter in de match met kansen voor Dimata en El Ghanassy.

Tien minuten voor de pauze was er enig animo wanneer Trebel het van erg ver probeerde, maar Proto liet zich niet verrassen. Kort daarna deelt Spajic een slag uit aan Dimata en in een duel raakt hij ook geblesseerd. Op het veld wordt hij geniet. Op slag van rust kregen we echt spektakel. Kara kopte eerst een hoekschop staalhard tegen de lat en daarna floot scheidsrechter Lambrechts strafschop omdat Spajic de bal in de buik kreeg. Boeckx stopte de elfmeter van Dimata en zorgde voor gerechtigheid.

De tweede helft begon met een klasseflits van Hanni. De Anderlecht-aanvoerder, voor de rust onzichtbaar, slalomde zich voorbij vier KVO-verdedigers en werkte koelbloedig mooi af. Een werelddoelpunt! Na het doelpunt haalde Anderlecht meteen de voet weer van het gaspedaal en het liet het initiatief over aan de thuisploeg. Hun creatieve jongens zaten in de zak van de Anderleht-verdediging, dus tot veel leidde het niet. Trebel was in blessuretijd nog dicht bij de 0-2, maar zijn schot strandde op de paal.

Door deze overwinning is Anderlecht aan de play-offs gestart met zeven op negen. Qua punten is dit zeker niet slecht, maar het spel mag beter. De Brusselaars zetten zo wel druk op Club Brugge en AA Gent, die morgen nog spelen.